• 737 dagar

    Förrätt till 50-tals bröllop där hamburgare är huvudrätten?

    Ja vad tycker ni? Planen är att ha hamburgare och coleslaw till huvudrätt och en stor kakbuffé till efterrätt.. Men vad tusan har man som förrätt?

  • Svar på tråden Förrätt till 50-tals bröllop där hamburgare är huvudrätten?
  • mirreth

    Roligt med burgare, går det en röd tråd genom hamburgarna och kakorna? Amerikanskt tema, för i såfall så bör ju förrätten vara i samma stil.

  • Chicita

    Räkcoctail är ju i och för sig mer 70-tal men det är ändå nostalgi och något som många gäster kommer att känna igen.

    Men soppor var ju poppis.
    Varför inte en klassisk fransk löksoppa exempelvis?  

  • Alyllyra

    Club sandwich kanske? Fast det blir ju lite smörgås på smörgås så att säga...
    Lökringar
    Kycklingvingar/nuggets
    Jalpeno poppers
    Bakad potatis/potatoskins
    Gick mest på typiskt amerikanska grejer nu... Har inte stenkoll på om de är från 50-talet eller inte

    tänk också på att det kan vara svårt att servera varma hamburgare till många. Ta det från en som varit med om många tillfällen då gästerna fått kalla burgare...

  • 737 dagar

    Vad många roliga idéer! Tanken är väl att det ska kännas amerikanskt och 50-tal, det är det enda :) gärna får det vara nåt som funkar att förbereda i förväg.

  • daniiel

    Såna "Frozen waffels" var tydligen poppis på 50-talet i Amerika, för dom kom först ut på marknaden då. Jag vet inte hur lätt det är att få tag på i Sverige dock, men annars såna kanske? Dom är ju inte fullt så söta som våra svenska våfflor tycker jag och om ni serverar dom ihop med lite lönnsirap och skivade jordgubbar och/eller färsk ananas (även frukt var väldigt poppis på 50-talet som aptitretare), så blir det ju väldigt 50-tal, amerikansk och somrigt. Inte för att jag vet om ni gifter er på sommaren iofs. Nåja, man behöver ju inte servera mer än 1, max 2, våfflor per person.

    Sedan finns det ju "grilled cheese sandwich" som också är amerikaskt 50-tal. Det kanske går att göra någon variant på det.. Även tonfiskmackor var tydligen populärt.

    Fryst pizza kom också under 50-talet, så det skulle ju gå med någon typ av minipizzor kanske.

    "Pigs in a blanket" är också väldigt amerikaskt och vanlig picknickmat på 50-talet. Det finns ju olika sätt att göra det på. Då var det populärt att rulla in korven i pannkakor. Man kan ju göra en vanlig pinnbrödsdeg och vira in dom i.


  • mirreth

    Kul med tema! Då tycker jag fingermat passr. Lite röror, små ribbs, kycklingklubba, nån liten sandwish, poppers, "finare" chips, grönsaks stavar. Lite klassiska sånna tandpetarsnittar.

  • GustavB

    Vad ska ni göra hamburgare på? Jag kan tipsa om min absoluta favorit blandfärs som blir så sjukt god, 1/3 ryggbiff, 1/3 högrev och 1/3 shortribs (kan vara svårt att fåtag på beroende på vart man bor, annars funkar topblade helt ok också).

    Deviled eggs var den första 50-tals förrätten som dök upp i huvudet.
    Här har du en liten lista med fler tips på vad man åt på 50-talet: www.foodtimeline.org/fooddecades.html
    www.cooks.com/rec/search/0,1-0,1950s_appetizers,FF.html 

  • 737dagar

    Eftersom jag själv inte äter kött, så lämnar jag burgargörandet till min blivande man och hans bröder =)
    Ska kolla upp allt ni skrivit om! Tack!

Svar på tråden Förrätt till 50-tals bröllop där hamburgare är huvudrätten?