Va ska ni ha för meny?
Som d står i rubriken, va ska ni ha för meny?
Som d står i rubriken, va ska ni ha för meny?
vi ska ha lite tunnbröds snittar/små ostar med kex o vindruvor och oliver till minglet brudskål med skumpa och lite vanlig vin bål och alkoholfritt alternativ
till förrät blir det toast-skagen på bröd med passande dryck och alkholfritt alternativ
varmrätten blir älgstek med gratäng, sås, tunnbröd och ost, vin öl cider o alkoholfritt alternativ
efterrätten blir typ muffins som är dekorerade och lite enklare kakor kaffe
sedan blir det tårta med mer kaffe och avec till det blir whiskey, cognac o bailys
kommer att ha lite småtugg framme hela tiden som salta pinnar, chips o godis då vi har valt att ha barn med på bröllopet o middagen o ev de barn som är kvar på "festen" ska ha något att tugga på kan hända att det blir lite plock gottis oxå som passar både barn vuxna.
Såhär blev våran meny :)
Förrätt:
Gubbrörspuck på kavring serveras med kalixlöjrom
Varmrätt:
Oxfilé med konjakssås, rostade palsternackor och potatisgratin
Efterrätt:
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar
Vi satte vår meny igår och den blir som följer:
Förrätt:
Jordärtskocksoppa med carpaccio, örtsallad och balsamicoreduktion
Varmrätt:
Kalvinnerfilé med gräddkokta kantareller, smördegsinbakad potatis med västerbottenost och sallad på vårprimörer
Vi har ingen efterrätt utan satsar på tårtan istället. Känns som att det blir lite mycket annars plus att vi inte är några efterrättsmänniskor...
Vi börjar med varm choklad med rom och marschmallows som välkomstdryck innan vigseln.
Sen följer
förrätt - färskostfylld avokado med räkor och vitlökssnitt
varmrätt - rökt och därefter grillat viltkött (hjort och vildsvin) med rotfruktsgratäng, grönsallad och diverse tillbehör
dessert - chokladpannacotta med skogsbärskompott
Senare - tårta, kaffe och avec
Vi är bara på planeringsstadiet än så länge, men så här har vi tänkt i alla fall
Förrätt (blir plockmat/mingel så själva sittandet vid middagen blir lite kortare):
Smörfrästa kantareller med schalottenlök & vitlök på något slags bröd
Samma som ovan plus tunna skivor ripa
Älgfilé och hjortonröra på hårt tunnbröd el dyl
Jämtländska ostar & kex
Huvudrätt:
Helstek hjortfilé
Efterrätt:
Har vi inte funderat på än, och lär vara svårt att enas om misstänker jag... :P
Vi serverar gåsmiddag.
Förrätt: Hummersoppa alt. Svartsoppa
Varmrätt: Gås med traditionella tillbehör
Efterrätt: Skånsk äpplekaka
Vi hade den här menyn:
Förrätt: Ros av parmaskinka, serverar med honungsmelon och örtcreme.
Varmrätt: Helstekt fläskfilé med stekta grönssaker, serveras med cognacsås och potatisgratäng.
Efterrätt: Chokladbrownie med vispad grädde, serveras på bärspegel. Kaffe med påtår.
Senare under kvällen serverades bröllopstårtan med kaffe. Efterrätten var vi tvugna att byta ut bara ca en vecka före bröllopet, den var egentligen tänkt att vara någon bärmousse typ.
Vet inte om det går att läsa menyn (till vänster) på den här bilden
Det var enklaste lösningen för att dela med sig av vår medeltidsmeny