• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Flamman, vad skönt att du nästan inte alls är pinsam. Tungan ute
    Själv kom jag till Blompojkens tillställning lagom till städdags (eftersom jag hörde till städpatrullen). Vi fick bara order om att "ni tänder INTE lyset mitt i sista låten" (Självfallet inte-snacka om stämningsdödare!)

    Någons lillasyster, fem år gammal var med på discot, och hon lade helt sonika och mycket bestämt beslag helt exklusivt på Blompojken hela kvällen (hörde jag av andra föräldrar)-ingen annan göre sig besvär, schas!
    Jag måste säga att det var ju otroligt gulligt av honom att dansa med henne. Han tycks(än så länge) ha ganska litet behov av att hävda sin coolhet och vara Allan Ballan.
    Fast jag undrar om inte en och annan av de äldre tjejerna innerst inne tyckte att den där lilla ungen kunde dra åt pepparn-han är ganska omtyckt och det fanns nog säkert någon som gärna hade fått dansa sista dansen med honom. Särskilt med tanke på att de sammanlagt är typ tre gånger så många tjejer som killar i de årskurserna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Syrinx

    Sticker in huvudet igen jag med. *vink vink*
    Är i provspelningsbubblan - åker iväg imorgon till bortre delen av landet med rødgrød med fløde och hoppas på gott flyt på torsdag. Iiihhh!

    Blomman, så kul att se din fina hönsfarm! Vilka söta dunbollar! Det måste kännas så lyxigt att kunna plocka in alldeles pinfärska ägg - eller låter du alla kläckas? Låter spännande med kycklingen med unik färg!

    September, men fy vilka pärser ni har gått igenom! Verkligen mer än nog! Så skönt att det har stabiliserat sig med allt.

    Flamman, så skönt det låter att få använda Allhelgona till att sörja och högtidlighålla minnet av din mamma och bara vara, inte också agera som körsångare. Det är en så vacker högtid tycker jag, och väldigt stark och gripande. 

    Jag ska spela både lördag här i stan och dubbelt upp söndag i nordöstra Skåne. Maken spelar på annat håll på söndagen, med rep lördag förmiddag.
    Men på tidig lördag kväll kommer han och hör den konserten jag ska spela, och efter den ska vi ta en promenad på den vackra (och stora!) kyrkogården. Ta med varsitt eget ljus och tända i ljushållare för de som inte finns kvar hos oss längre. Gravarna till makens morföräldrar och moster, och till mina farföräldrar och pappas farbror som stod oss så nära, finns utspridda på andra håll i landet, så vi har inte möjlighet att besöka dem. Men jag är glad att veta att de familjemedlemmarna som bor i eller i närheten av de städerna går till gravarna för att tända ljus. 

  • passionsblomman
    Syrinx skrev 2013-10-29 14:50:07 följande:
    Blomman, så kul att se din fina hönsfarm! Vilka söta dunbollar! Det måste kännas så lyxigt att kunna plocka in alldeles pinfärska ägg - eller låter du alla kläckas? Låter spännande med kycklingen med unik färg!
    Nej-om något ska ha chans att kläckas, måste någon av hönorna ha "lagt sig" eller "surat" som man säger, dvs, visat att hon tänker ligga på ägg och ruva. (om man inte har kläckmaskin dvs). Normalt ruvas det på våren och sommaren, även om en höna kan få för sig att det är ruvdags lite när som helst.
    Den kycklingen jag har nu, är ovanligt sen och helt fel egentligen. Jag hoppas verkligen inte någon får för sig att ruva fram bebisar mitt i vintern-det blir så ängsligt att försöka hålla liv i dem i en massa minusgrader.
    Ingen av mina hönor har ruvat för inann de kom hit, så vem, om och när de tänkt det, blir en spänannde resa. Olika raser har olika ruvvillighet och procent ruvande höns. Hedemora ligger någonstans på 33% har jag för mig, vilket är bra. Det vore alltså inte konstigt om bara en av de tre jag har visar sig vilja ruva.

    När man håller på med det här med genbanksdjur, så ska de leva sina liv så naturligt som möjligt, alltså är maskinkläckta ägg inte önskvärt-dock kan det behövas som en hjälp för raser som är starkt hotade. Idealet är ju om man både får ruvande hönor så man får uppleva kycklingar och flocken förnyas vartefter, men att man också får ägg man kan äta själv.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • start september

    Aha - nu har du lärt mig en hel del om höns som jag inte visste PB. Spännande! Oj vilken snäll killle blomkillen verkar vara.

    Här är det förskolans halloween i veckan men mina barn ska vara Tingeling och Pippi som jag förstår det. Ansiktsmasker är förbjudna dessutom. Det är bra det.

    Tack för omtanke och snälla ord. Maken pysslar om mig så gott han kan och jag har mycket support med allt möjligt så jag hinner sova en hel del. Svärföräldrarna var här i helgen också och jag har vänner och fina kollegor som bryr sig.  

    Missade samtal från min läkare idag, men han ringde för att vi skulle lägga upp en plan framöver. Tydligen är tappen lite kortare än vad jag förstått, var hos en specialist förra veckan som var så otroligt positiv och jag smittades av det.  Kvällen idag har varit hemsk med mycket sammandragningar, så nu blir det sängen ikväll och imorgon fm. Jag har problem med magen och stoppar i mig alla huskurer mot förstoppning jag vet samt maxdos Lactulos och ändå är det öken. Och jag ska dubbla dosen järn, vilket gör det värre. Inte kul. Troligen har det satt igång sammandragningarna ikväll så det är nog inte så att det behöver vara en ny värre konstant nivå.

  • Hvidbrud

    Heeeeeeeej tråden!
    Trode att mitt lösenord var borta för evigt, men helt plötsligt var boxen i fyld med en rad vackra stjärnor! Och det fungerade!

    Jag siter här och pluggar, eller jag gör nog allt utan att plugga... Har tenta i morgon i Butikskommunikation. Det är mycket intressant och på den praktiska delen fick jag VG, så det kunde vara kul att avsluta kursen på samma sätt, men det känns inte så troligt med tanke på avsaknaden av diciplin...

    Vilka underbara hönor blommis! Och så fin lille "råttan" är Flamman!

    September- nu får du ta det lugnt, tycker jag. Och vet precis hur omöjligt det är med två charmtroll där hemma som river huset om de får ett övonblicks chans...

    Min mage växer så at det knakar. Knyttet där inne verkar vara lika livlig som hans storebror så det blir nog hejfallerullanlej när de blir lite större. Får bli hård kampträning med betoning på diciplin... Stora var på fyraårskontroll igår och klara de allt galant, förutom syntestet, där får vi komma tillbaks i december för at se om det har blivit lite bättre, eller lättare att koncentrera sig. Kul tyckte hon at det var iallafall

    Har börjat få alla de där förfärliga graviditetsmardrömmarna- Läs inte vidare om du inte vill få vidriga bilder på näthnnan!!  Drömmer om dödfödda barn och katastrofer så vi får ta in fosterbarn och navelbrock så tarmarna sprutar ut ur naveln... Inkompetenta sköterskor och sys utan bedövning. Nä. En god natts sömn hade varit skönt!

    Stormen ven förbi. Nu käns allt så klart, rensat och krispigt.

    Kram på er goingar!  

  • passionsblomman

    September, vad oerhört skönt att höra att du har ett så bra nätverk okring dig! Det är ju helt ovärderligt!
    Men, din mage har mina allra största sympatier. Jag kämpar ju med en krånglig en själv. Och det går lite i faser, men ofta knasar det. Järntabletterna var ju döden! Jag hade som tur var så bra värden att jag bara behövde dem precis på slutet och då sket jag i dem och åt lite mer broccoli istället.

    Jag har fått utskrivet påsar som heter Omnilax. Dem blandar man med vatten och de ökar vätskan i tarmen. De är inte beroendeframkallande.
    Vidare har jag laxerdroppar som heter Cliraxoral. Dem fick jag redan på sjukhuset, för att morfin är starkt förstoppande. Eftersom järntabletter också är det, tycker jag du ska kolla om du inte kan få det. Jag tycker Luctulos gör mig mycket bubbligare än de här dropparna. Påsarna kan man ha alltid, medan dropparna mer ska användas vid behov, så man inte skapar ett behov jämt och för alltid så att säga.

    Jag tycker också det hjälper att börja dagen med ett glas proviva fruktdryck (de innehåller ju järn också, så det är väl bra?), kaffe efter det och så brukar dagen åtminstone få innehålla ett toabesök. För det mesta just nu. Att åka iväg som vi gjorde i helgen däremot-jag fick inte gå ordentligt på ett par dagar och genast mår man kass.

    På kvällen tar jag gärna en sked ljusa psylliumskal i en mugg varm mjölk med lite honung i-det blir lite som välling och hjälper också till.
    Ja, och så att ta en liten promenad såklart-det värsta är att det då brukar bli så in i norden bråttom-från noll till hundra på stört så att säga.

    Om allt är fullständig katastrof alltför länge, tar jag en tablett Duolax. Jag har haft lägen då jag fått ta dem tre kvällar i rad innan det börjar vara någon lättnad. TROTS alla de andra hjälpinsatserna!

    Jag gjorde ju också den här kuren förut:
    http://www.klokast.se/RG/ och har burken med det pulver man ska använda för att fortsätta bygga upp och behålla en bra och fungerande bakteriflora. Jag slarvar dock med den lite, för jag tycker pulvret är lite svårt att lösa upp bra. Pulvret i kuren var lättare-och den var bra, jag tänker göra den igen, men man ska vänta 16 månader mellan gångerna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis! Äntligen!!! *kramar om i pur glädje och lättnad*

    Vad skönt att det "bara" vara teknikkrångel, och inte något som hänt!
    Tänkte på dig när jag spankulerade runt i Stockholm. Du läser ju sådant jag nosat en del på i min egen utbildning och sådant kortkures och annat ofta handlar om när man väl jbbar i butik. Jag tycker också det är superintressant och bara alla skyltfönster i en stad även när det är stägt...tar tid att gå förbi tycker min sambo

    Och jag har grunnat väldigt mycket, precis som du på knónflikten mellan å ena sidan sälja sälja sälja-vad som helst bara det är rätt presenterat, och hållbarhet och allt det här med "ett annat sätt att leva" som jag själv kallar allt det i mitt hjärta som rymmer sådant som exempelvis hönsen. Jag tror det går att kombinera. Jag menar, om jag en dag ska ha min gårdsbutik, eller bara åka på marknader och sälja ägg och honung, gör det ju inget om jag kan presentera det så jag får åka hem med tomt lager. Och kanske särskilt de produkter som vi alla borde köpa mer av, behöver extra mycket kunnigt folk bakom sig, så det går att få dem att märkas i vimlet?

    Du, jag försökte maila dig häromveckan, för vi håller på med Newody nu igen, men det gick inte? Jag fick något konstigt meddelande. har du bytt mail? Har du kvar min? Kan du isåfall maila mig så får jag uppdatera min adressbok.

    Vill man titta i aktuell katalog, så är det nummer 11 på www.newbody.se
    Jag hoppas mailet kommit fram till er andra som jag hade på listan, Daa tillexempel?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, Torven ser inte alls ut som jag är van att hamstrar gör. Han ser ut som en liten seriefigur! Värsta öronen ju! Hihi!


    Vad mycket kul du har med dina körer! Jag borde också vara med i något sådant där, tänker jag ibland. Fast då måste det vara något jag verkligen TYCKER är kul, inte ännu en sak man har skyldigheter gentemot, som i att ställa upp, boka in och hjälpa till.


    Tycker det låter mycket klokt att ta dig tid att sitta i kyrkbänken medan de tänder ljus för din mamma. Hur mår förresten din pappa nu?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    *väntar på inlägg från Soldemor*

    Har mailat med Solde lite det senaste och tjatar att hoppa in och uppdatera tråden. Hon har ju för tusan stora goda nyheter!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Eller hur blommis! Mitt jobb kommer ju att handla om att hjälpa konsumenterna att hitta rätt. hitta det de letar efter och få hjälp att ta det rätta beslutet. Det är ju upp till mig, och företaget som väljer at arbeta med mig, att hjälpa på rätt sätt! Jag har samma gamla e-mail adress som vanligt, men jag ska maila dig! Kram
     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård