• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • dfk

    Blomman, åh! vad gott det lät med färskpressade juicer. Vill också ha en sån makaper som kan göra juicer.

  • passionsblomman
    dfk skrev 2011-01-13 19:08:02 följande:
    Blomman, åh! vad gott det lät med färskpressade juicer. Vill också ha en sån makaper som kan göra juicer.
    Ja, tänk vad det kom en fin mackapär hem hit när EA och de andra vännerna kom hit och hälsade på! *tacksam*

    Jag har messat med Flamman förresten, så vi vet att hon är med i villervallan-även om det verkar mer än lovligt kaotiskt allting just nu. Vilket jälkla sammelsurium!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • lanovia 08


    Morgondagens trerätters kommer bla bestå utav vaniljpanncotta. Vaniljsmaken fås (om någon inte gjort det själv) av att koka vaniljstången i grädden och sedan kasta bort den.
    Jag gjorde panacottan idag nrä jag var själv och har försökt gömma undan glasskålarna i en låda i kylen. Vaniljstången slängde jag slarvigt i vasken och tänkte sedan förflytta till soporna. Nu håller maken på och diskar och frågar helt plötligt: Varför ligger det en vaniljstång här i vasken?
    ehhh... ehh... jag vet inte... eller jo för 17 jag hade ju den i krämen (hade gjort kräm till E tidigare idag), för att ge lite mer smak åt den.
    aha... sa han och verkar som att han köpte det....
    eller så spelar han bara med....

    hehe... får se hur länge det går innan han hittar glasskålarna i kylen....
  • lanovia 08

    Nu är det ialla fall typ klart att jag får jobbet jag helst inte vill ha. Jag skall dit och prata med dem nästa vecka och det är bara jag som skall dit på "intervjuv". Så om jag inte klantar till det rejält så får jag det.

    På ett vis är det ju bra att få ett uppdrag. Ger mer i lön och mindre risk att bli uppsagd om det skulle bli varsel. Som chefen jag pratade med idag sa. Det är ju bara ett kort uppdrag och iväntan på att det skall lossna så du kan få något bättre.

    *intalar mig att detta är bra*

    En sak som kan vara bra är att vi inte skall gå hemma alla 3. En stund är det supermysigt. Men jag kan känna att vi är för mycket med varandra.Jag älskar att vara med maken, jag tröttnar inte på honom. Men idag när han var iväg en stund så blev det lite nytändning, det var skönt att komma bort från varandra en stund.

  • lanovia 08

    Leksi förresten, har nog inte sagt det men tycker det är kul att du börjat hänga här mera igen.

  • Aleta
    passionsblomman skrev 2011-01-13 13:13:01 följande:
    Aleta, "sparka mig, stånga mig, gör nånting!!!"

    från 5:15
    ">

    " target="_blank">



    *luktar på blommorna-eller, tittar, för luktsinnet är något försämrat för närvarande*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
     
  • Aleta

    Hoppas du får jobbet Lanovia!

    ...och nu har jag glömt vad mer jag skulle skriva. Kanske bäst att försöka få lite sömn, har sovit dåligt i 4 nätter i rad nu. Gäääääsp.

    Kram på er! 

  • 3barnsmor

    Smygläsare kikar in.

    Daa: Angående amning/matning och tvillingar. Du har fått toppenråd när det gäller mat så att du själv kan få i dig mat. Jag hade själv den turen att jag lyckades få till dubbelamning med mina tjejer. Jag levde på en madrass på golvet, med mina bästa vänner babysittrarna och  amningskudden (ovärderlig). I början fick tjejerna även extra ersättning efter kvällsmålen (allt för att de skulle sova bättre). Maken hjälpte till i början och lade dem tillrätta, men eftersom han började arbeta ganska tidigt (typ efter två veckor) lärde jag mig att få till tekniken med att lägga dem tillrätta ganska snabbt. Det här fungerade som sagt bra för mig och dubbelamning var oerhört tidsbesparande eftersom de åt ganska ofta och länge i början (tur att tv finns). Precis som du säger blir man ett team - maken fick hjälpa till med matningen på nätterna (att lägga dem tillrätta och så) och sedan finns det ju en gräns för hur många bajsblöjor man vill byta per dag själv

    Jag vet också många tvillingmammor som matat med ersättning och gjort det samtidigt med de små sittandes i babysittrarna. Det blir dock enklare när de blir lite stadigare.

    Och du... med facit i hand kan jag ibland tycka att det var enklare att få två än med den lilla galning jag har fått efter . Föreställ dig om en månad eller två, när de börjar upptäcka varandra och du själv har kommit ur de första dimmiga månaderna som mamma.  Förresten, tänk på att, även om de andra redan har påtalat vikten av att äta ordentligt, att du förbränner supermycket själv, när du ammar två barn samtidigt. Jag åt jättemycket och gick ändåner så att jag vägde mindre än vad jag gjorde när jag blev gravid, tänkte på att du inte gått upp så mycket under graviditeten. Hm, det blev lite svammel här. Hoppas att det hjälpte lite.

    Smyger ut igen.

     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård