• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Ni är fina som ger mig skrivarkomplimanger. Jag tar dem och sparar i hjärtat. Hjärta Därinne finns också allt det jag ska skriva en dag. Men det är inte idag. Och vad det ska bli vet jag inte än. Precis som med mitt företag som jag vill ha. Hela min uppladdning för allt det låg verkligen menatlt en bra bit fram i tiden, då när jag skulle ha gjort undan småbarnstid, amningsritualer och blöjbyten. Då när tiden skulle vara för jobba och lägga mer energi där.
    Jag visste inte att det skulle bli som jag var rädd för-att den tiden redan är färdiggjord.
    Så, jag måste orientera mig i den nya verkligheten och göra en annan plan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor
    Fjällbruttan skrev 2011-01-13 13:16:01 följande:


    Sällar mig till Aleta´s hejarklack!!

    Skriv skriv skriv, skriv skriv skriv, skriv skriv skriv
    Prexis!
  • Soldemor

    Det står en stor, otäck 1-kg:s ask med belgiska sjöfrukter i vårt konferens-/fikarum. Inte bra!

    *sätter in belgiska sjöfrukter i tråden*  Varsågoda!

  • Soldemor

    Nehej, igår var jag inte hemma förrän över kl 9 på kvällen, så nu drar jag hem till Snuttarna! De tycker nog att det är konstigt att jag plötsligt bara är borta om dagarna!

  • Villemoa

    Daa, de andra har gett så bra råd om amningen. Det här är min erfarenhet (med Ellie, med Moa funkade amningen inte alls). När Ellie var mellan två-fyra veckor ville hon äta dygnet runt typ och främst kvällarna ville hon ligga fastnaglad vid bröstet. Jag tyckte det verkade som att jag inte hade någon mjölk alls. På BVC sa de att det var okej att hon låg vid bröstet så mycket hon ville iaf mellan 18-00 för det är då de bunkrar för natten. Det gick ju bra till en början men sen stod jag inte ut för bröstvårtorna tog stryk så på BVC:s inrådan gav vi henne en slurk ersättning efter en amning på kvällen. Med 'en slurk' menas så mycket tills hon var nöjd. Så gjorde vi några kvällar och så fick hon äta lite oftare på dagen. Efter det hade hon sugit till sig en produktion som var lagom. Det var skitjobbigt där ett tag när hon bara åt och åt och jag tyckte att det inte hände något. Det var nästan ångestfyllt när hon ville äta och det påminde mycket om strulet med Moas amning men som tur var löste det sig och nu har jag lagom med mjölk, hon har ju snittat nästan 1 kg i månaden Hoppas att det löser sig, annars är ju ersättning inte fy skam! Det viktigaste är ju att bebisarna är mätta och belåtna.

  • Ninnnis

    Nu ska jag gå ner i gymmet och träna, sedan ska jag enligt makens önskemål köpa med pizza som ska avnjutas till handbollen tillsammans med alkoholfri öl. Det gäller att hitta en balans

  • Villemoa

    lanovia; HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS att du får det där jobbet! Och du, jag tycker att en storpocket och trerätters är en jättebra present!

    Bruttan; här har du en till som käften kan gå på rätt bra och Moa är likadan. Ellie är väldigt lik sin pappa till sättet så då har vi 50% glappkäftar och 50% musslor här hemma Det är ett under att jag inte pratat hål i öronen på maken

    Jag undrar också hur det är med Flamman idag? Kram på dig!

    Kramar till alla goa tjejer!

  • passionsblomman

    Ninnis, jag ska minsann också avnjuta handbollen och innan dess ska det skäras korv så det blir korvstrogaoff i magen lagom till dess.

    Jag håller på och experimenterar med råsaftscentrifugen förresten och inte för att jag känner så mycket, men enbart apelsiner blev ju en touch av himlen, medan rödbeta,morot, broccolistjäl, ingefära, äpple och citron blev väldans kryddstarkt får man vl säga. men det är ju helt krylligt av nyttighet, så idag ska jag tving i sambon ett glas med isbitar i. Följde det med en dvd i din centrifug? Detgjorde det i min. Det verkar vara typ "ett äpple i botten, ettöverst och däremellan lite vad man vill" som recepten går ut på.

    Det verkar också helt självklart att juicerna ska serveras med is i glaset så de blir kalla fast ändå purfäska så att säga.

    Ingefära, selleri, citron känns som återkommande smaksättare,
    äpple verkar vara en given bas
    rödbeta ger ju onekligen schysst färg, förutom nyttan då. Spenat också.

    Citroner, ananas och ingefära behöver inte skalas
    Apelsin ska skalas och det lär väl gälla grape också då.

    Man får väl testa och se vad det blir som man hittar för egna favoriter.

    Rena fruktjuicer är väl bara att pressa ihop typ det man tror passar ihop. Det var en blandning med ananas och jordgubbar som lät väldigt sommargod.

    För egen del behöver jag framöver pressa äpplen som en tok, och då lär man väl helt enkelt få lov att frysa in dem så har man äppelbasen att bara ta fram under vintern.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård