• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    Muggles, hur sjutton gör ni för att få sova så länge på morgnarna?! Iris vaknar strax efter sex, det är något hon börjat med nu på semestern för förut sov hon till sju i alla fall. Vi har börjat hålla henne uppe längre och längre på kvällarna för att få henne att sova längre på morgnarna, nu lägger vi henne vid halv nio - nio men inte har det hjälpt.

    Passionsblomman, när är besiktningen?

    Lapinette, ni verkar ha haft en fantastisk semester!

    Oj, tänk att tråden är så gammal, jag minns inte när jag hittade hit men jag hade inte plussat med Iris i alla fall och det måste jag ju gjort någon gång i augusti eller så.

  • BrudSommar2006

    Vänner, vad trist att du mår så illa. Jag hoppas så att det räcker med sex veckor för dig för själv är jag så trött på att må risigt. Jag blir däremot inte speciellt trött av Lergigan men å andra sidan känner jag inte att det verkar särskilt bra heller den här gången jämfört med förra.

  • snaily

    Grattis till tråden!

    Lappis, låter underbart med vinprovning hela dagen Hoppas det inte blir alltför traumatiskt att komma hem... Har du semester ett tag till?

    Muggles, den där restaurangen såg superhärlig ut! *lite avis* Vilken krånglig människa förresten, det där med hittelönen!

    EA, beklagar BOMen... Men låter onekligen positivt med lite kortare cykel, om inte annat hinner ni med fler försök! Hoppas gynbesöket går bra och att ni får nån slags plan.

    Skickar kramar till Tinga och Kängu!

    Jag är också ganska mullvadig, tycker jag själv iaf, -5,75 på båda ögonen.

    Telis, har börjat med dina proggisar nu, tack igen! Nu är det bara en evighets lång väntan på BOM. Blir nog ett högt fall denna månaden är jag rädd.

    Fundering - OM, observera OM!, jag nån gång skulle plussa efter att ha använt prog innan plusset - vågar man verkligen sluta med proggen då? Om man då har en dåligt fungerande gulkropp så kommer det ju bli MF!?
    Koko - hur gjorde du nu senast??

    Lat dag idag, inte gjort många knop! (Fast har beredskap så då är prio ett att lata sig så mycket som möjligt mellan jobben ) Fikat på hembygdsgården och Korven har lekt sig helt slut med en jämngammal valp.

  • snaily

    Evighetslång menade jag! Råkade komma åt mellanslaget... är själv språkpolis så det stänker om det... (försökt tona ner den sidan hos mig själv men inte lyckats )

  • Vännerfan

    BS, Jag blir verkligen sjukt trött av Lergiganet. Sov 9 timmar i sträck inatt (efter att jag sov 3h på eftermiddagen) och hade inga problem att ta ytterligare en tupplur på förmiddagen idag. De verkar dock hjälpa mig hyfsat. Idag mådde jag så pass bra att jag tog med Prinsen på en längre cykeltur och det var helt underbart att röra på sig lite igen. Vet ju att det ska vara bra mot illamående, men mådde ju så illa förut att det var näst intill otänkbart att ens stå upp.

    Vi har det också superlyxigt med sömnen. Prinsen sover till 9-tiden varje morgon. Oavsett om han sovit på dagen eller ej. Har han sovit på dagen så läggs han först vid 21-tiden och annars vid 19.30. Jag tror det har att göra med att han inte hör oss gå upp. För de morgonarna vi ska iväg och ställer klockan vaknar han också tidigare. Sen vet jag även sedan innan att han inte hojtar det första han gör, utan han ligger och filosoferar lite först.

    Snaily, Aha, där kom en förklaring på mullvaden! Förstod verkligen inte det i MrsB:s inlägg. Och jag som tycker att jag ser dåligt... -4,25 och -3,25 eller nåt sånt.

  • Vännerfan

    Mugglan, 300 000 borde väl räcka? Kanske inte till att slippa topplån, men väl till att få låna? Låter ju som en suverän besparing om det är så mycket ni får. Det går liiiiite saktare när man sparar i aktier och fonder kan jag säga! För appopå tidigare samtal om amorteringar så sparar vi såklart den vägen också. Kom på sen att vår situation kanske är lite olik den många nya husköpare har idag, för vi valde att köpa ett betydligt billigare hus än vad vi hade haft råd med. Därför kommer vi inte ha några problem att betala tillbaka hela klabbet och vet man att man har den möjligheten blir man kanske mer motiverad till att göra det också.

    Jobbig tant med handväskan. Jag hade nog struntat i det nu. Du har ju verkligen tackat henne och du kan ju inte hjälpa att hon skulle vara så komplicerad!

  • Vännerfan

    Prinsen har ännu inte kissat på pottan eller i trädgården eller nån annanstans än i blöjan. Han bara går omkring och säger att han ska kissa här och kissa där när man tar av blöjan men sen kommer inget iaf. Så vi avvaktar tills han verkar mer redo.

  • BrudSommar2006

    Vänner, jag betvivlar att vi kommer att kunna betala av våra lån någonsin i alla fall!

    Vi har precis varit och klappat getter med Iris och tittat på diverse andra djur, aporna var populära. Om ankorna som simmade i dammen sade Iris - men... pippifåglarna blir jätteblöta, vilka DUMMA pippifåglar!

  • Vännerfan

    Ert prat om köer på Liseberg låter precis som vi hade det på Tivoli i Köpenhamn. Jätteköer till allt och till och med svårt att ta sig fram! Det var ingen höjdare. Men så var jag ju även så ofantligt korkad att jag åkte berg- och dalbana med Prinsens ena kusin. Blev ASillamående efteråt. Det var som att det triggade igång hela illamående-fasen. Kan fortfarande inte fatta hur jag kunde vara så korkad.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor