• Juli 2010

    ~*~ Vi med vinrött och vitt tema ~*~

    Fler än vi som kommer ha vinrött och vitt färgtema?

    Tänkte att vi kunde följas åt och kanske komma med tips och idéer.

  • Svar på tråden ~*~ Vi med vinrött och vitt tema ~*~
  • MV85

    Juli2010: Nej, har man en vacker lokal behöver man inte så mycket dekorationer... o ibland är det bra att komma ihåg (framför allt i bröllopssammanhang) att less is more!
    Vi ska "bara" ha en röd löpare i mitten av bordet och egna blommor som blir speciellt för oss med dukningen.. Det kommer vara stilrent och klassiskt så det är det enda vi kommer ändra på mot deras standarddukning... Sen blommor ingår inte i dukningen hos dem, så det fixar vi själva... Dock inga stora arrangemang, utan det blir "bara" lite orkidéer lagda snyggt på bordet Lita anorlunda, men väldigt elegant och snyggt

  • Juli 2010

    MV85 - det låter som att det blir en väldigt stilren dukning. Sånt är ursnyggt tycker jag.

    Vi kommer nog bara lägga ut lite blommor också, och ha vinröda servetter. Resten kommer få vara vitt.
    Hur det ska se ut exakt för oss vet jag dock inte än, men vi kommer försöka hålla det enkelt. Det är ju precis som du säger "less is more".

  • MV85

    Vi kommer köra med vita servetter då det är de tygservetter de har, o jag vill absolut inte under några som helst omständigheter ha pappersservetter på vårt bröllop!
    Vi kommer lägga så äckligt mycket pengar på att få den lokal, mat och service vi vill att jag inte tänker kompromissa på en sån liten detalj för att få "rätt" färg. I så fall kan det bli vita och vinröda pappersservetter i baren eller möjligtvis till tårtan, men INTE till middagen

  • Sobeit

    Hejsan alla!

    Här är en till som har vinrött och vitt i temat. Och så har vi creme. Satsar på att gästerna ska få vibbar från förr i tiden när de går in i festlokalen. Det ska stå små fotogenlampor på borden och tre stölrre lampor utplacerade på gästboksbordet, presentbordet och buffébordet. Som blommor kommer vi att använda oss av pelargoner! Ovanligt, men det är en gammal blomsort som passar in i vårt lilla "tema" bra. På borden ska vi bar aha fotogenlamporna och vinröda blomblad. Ev pelargoner kommer att placeras i fönster t ex. Vi kommer att hänga petsgardiner i fönstrena istället för de vanliga gardinerna i vår fetlokal. Det är en bygdegård så de vanliga gardinerna är pastellfärgade. Så långt har vi kommit hittills.

    Just det, som dukar ska jag köpa knoppalakan från IKEA, och spetsen för 7 :-/meter. Sedan stryker jag fast flisselin på spetsen och viker den runt kanterna på lakanet så vips har vi spetsdukar till borden. hihi

  • Dinnajad

    Vi ska också ha vinrött(eller mörkrött) vitt och grönt som tema. Men vi är verkligen inte stenhårda på det. Hittills är det bara tärnornas klänningar som går i temat och inbjudningarna. Men vi får väl se hur det blir senare. Mycket är kvar att planera. buketterna ska antagligen synkas in men jag har inte pratat med floristen än.
    Vår fest kommer vara i party tält så vi behöver nog dekorera en del. Förhoppningsvis är det vackert väder och då får vi grönskan gratis när vi tar bort väggarna i tältet. Jag ska snart plantera en hel del blommor som förhoppningsvis ska pryda festplatsen bla. röda luktärtor som får utgöra basen i blomsterarrangemang vid cermonin etc. hoppas bara de hinner börja blomma till 1 augusti.

  • Juli 2010

    MV85 - vem har sagt något om pappersservetter?
    Det finns tygservetter i alla möjliga färger, inklusive vinrött också.
    Vem har sagt att du måste kompromissa?
    Känns som att du blev fruktansvärt upprörd för ingenting.

    Sobeit - Välkommen hit.
    Det låter jättefint med dukningen så som ni har tänkt.
    Smart gjort med dukarna, har inte ens tänkt på att man kan göra så.

    Dinnajad - Välkommen hit.
    Plantera egna blommor som du ska använda sedan?
    Vad häftigt.
    Ska hålla tummarna för att de ska hinna börja blomma i tid.

  • mammatilltvå

    oj vad alla verkar ha kommit långt i sina planeringar!
    vi har bokat kyrka och festlokal,
    pratat med tärnor och best men,
    fått hem drömklänningen,
    bokat kocken som ska fixa vår buffé

    ...hur lång tid innan måste man boka frisör, makeup artist och florist tror ni?

    ...har inte ens hittat ringar, vet inte vad jag vill ha...

    ska ni ha stort eller litet bröllop tjejer? vi har bjudit in strax under 100 pers, men vi får se hur många som kan. gissar på ca 85 pers... ;)

  • Juli 2010

    mammatilltvå - vi har inte kommit så långt. Men det är inte så konstigt kanske då vi har lång tid kvar innan bröllopet och bestämde oss för inte allt för länge sedan.

    Har ingen aning om när frisör, makeup och florist behöver bokas. Men minst 6 månader innan kan jag tänka mig, om de är populära.

    Vi ska ha ett ganska litet bröllop, ca 30 inbjudna.

  • MV85

    juli2010: Tror du missläste mig väldigt fel... Jag var inte upprörd över huvud taget Bara gjorde ett konstaterande
    Där vi ska vara har de "bara" vita tygservetter, o jag tänker inte köpa 70 röda tygservetter bara för att ha vid ett tillfälle.. Man ska ju göra av dem någonstans oxå sen efter! Så nej nej.. Inte upprörd! Inte det minsta!

  • F A M E

    hejsan vi kommer också att ha vinrött, vit, silver och lite svarta detaljer på vårat bröllop.

    Kommer att ha likadan klänning som du mammatilltvå. Den ska komma hem till oss i slutet på nästa vecka.

    3r

Svar på tråden ~*~ Vi med vinrött och vitt tema ~*~