• Äldre 16 Jan 09:06
    17010 visningar
    20 svar
    20
    17010

    Vigsel Mallorca 2015

    Hej!
    Vi ska gifta oss på Mallorca i juni 2015. Vigseln kommer att bo i Alcudia och ha vigseln i Alcanada.  Vi ska ha ett litet bröllop med bara våra tre döttrar och min mamma och pappa närvarande. Vi har inte berättat för någon om våra planer, inte ens för min mamma och pappa. Vi tänkte överaska dem med nyheten på planet ner till Mallorca.

    Jag skulle gärna höra av fler som planerar bröllop på Mallorca eller sådana som har gift sig där tidigare för lite tips och idéer.

  • Svar på tråden Vigsel Mallorca 2015
  • Äldre 27 Jan 14:44
    #1

    Hej ulan74
    Jag ska också gifta mig i juni och även vi har valt Alcudia.Det är hemligt på så sätt att bara de inbjuda vet. Jag har letat information på nätet som en galning för att få veta mer om att gifta sig där. Något som jag läst om i en blogg är att det finns ingen gratis plats att vara på. Så nu undrar jag om Svenska kyrkan kan och/eller hyr en plats i Alcanada. Jag har skickat en förfrågan men inte fått svar. Var ska ni har er vigsel? Vi kommer bli runt 40 personer inkl barn. Berätta gärna mer om vad du bokat, funderingar eller annat...

  • Äldre 1 Feb 22:01
    #2

    Jag har nu bokat fotograf, det blev Johanna. Blommorna till vigseln funderar jag på att köpa via kyrkan, men har inte bestämt mig än angående det. Är det någon som har ätit på restaurang La Terraza, funderar på att äta middagen där, istället för att åka tillbaka till vårt All inclusive hotell.

  • Äldre 2 Feb 10:47
    #3

    Hej Isaan! När man har bokat vigselplats Alcanada, så betalar man inget extra för platsen. Det man betalar är 550 ? i vigselavgift till Svenska kyrkan.

  • Äldre 2 Feb 10:48
    #4

    Hej Isaan! När man har bokat vigselplats Alcanada, så betalar man inget extra för platsen. Det man betalar är 550 euro i vigselavgift till Svenska kyrkan.

  • Äldre 5 Feb 22:29
    #5

    Ulan74 ok det låter bra !!

  • Äldre 6 Feb 00:11
    #6

    Hej får man fråga hur ni hittat resorna o vad ca det lommer kosta?

  • Äldre 6 Feb 08:50
    #7

    Resan till Mallorca har vi bokat via Fritidsresor och vi har valt att bo på deras hotell Alcudia Pins i Alcudia. Svenska kyrkan tar en vigselavgift på 500 euro + 50 euro om man väljer en plats utanför Palma. Du kan läsa på Svenska kyrkans hemsida och få mycket information om vigseln och vad som krävs för att få vigas där.

    http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=641232

    http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=661587

  • Äldre 10 Feb 00:56
    #8

    Isaan

    När ni är så många hur gör ni då med boende biljett etc?

    vi är 30 pers o fick priset 8-10 000 per pers,,

    Låtet ni gästwrna betala nått?

  • Äldre 13 Feb 16:16
    #9

    Hej ljmb !
    Var har ni fått det priset ifrån??

    Våra gästerna har köpt både biljett och boende själva. De fick inbjudan i september. Gästerna fick helt enkelt en påtvingad semesterdestination, barnen är välkomna. Några i närmaste familj behöver inte betala boende då vi hyrt hus.

    Resa och boende var billigast i  september/oktober så det gäller att vara ute i god tid för att få bra pris. Sedan dess har priset stigit. Antalet hus att hyra minskade bara på någon månad så var ute i god tid.

    Vi kommer att bjuda på bröllopsmiddagen. Presenter eller möhippa/svensexa har vi bestämt avböjt för att pengarna ska gå till deras egna boende och resa. Inga krav på kläder vid bröllpet mer än sommarklädsel. 

  • Äldre 15 Feb 00:27
    #10

    Tanken är hösten 2016 så i tid

    Tänkte isf skicka inbjudningar innan sommarn så vi hinner surra om de undersemestern

    Resebolagen har gett dom priserna...

    Bor ni alla i samma område eller hur gör ni?

    vart hitta ni huset atthyra

    Ursäkta 1000 frågor men imponerad att nån lyckats då jag tyck resebolagen hellst inte alls vill hjälpa osa

  • Äldre 15 Feb 12:51
    #11

    Vi ska inte gifta oss på Mallorca, men utomlands. Ett hett tips är att försöka hitta en Bröllopskoordinator på plats. Jag googlade på weddingplanner Malta, och fick kontakt med en helt fantastisk kvinna. Utan hennes hjälp hade det aldrig gått. vi talar om för henne vad vi vill och ungefärligt pris, och hon tar fram förslag. Hon sköter alla bokningar, och påminner oss när det är dags att beställa dokument, vilka som ska vara bevittnade och översatta m.m. Vissa saker hade jag ingen aning om, så vi hade kunnat stå där utan att bli gifta om vi försökt sköta allt själv. Eftersom hon är lokal så har hon en massa kontakter och vet vilka priser som är rimliga, och rekommenderar naturligtvis bara sådana som hon haft bra samarbete med. Hon har bokat vår vigselplats, restaurang, frisör, makeupartist, fotograf, beställt blommor m.m. Ett tips alltså
    Och vi bokar hotell och flyg separat, mycket mycket billigare än att använda resebyråer. booking.com samt skyscanner.se har sparat tusentals kronor åt oss, både nu och på vanliga semestrar.

  • Äldre 15 Feb 14:43
    #12

    Vi är ju redan gift så det är resan med nära o kära o sen kan v ha en egwn cermoni på stranden med egna löften o ringbyten om vi vill de e liksom ett tack til alla som funnits där o ställt upp för oss jag vill dela det med

  • Äldre 15 Feb 15:03
    #13

    Jag svarade trådstartaren, som inte är gift vad jag förstår

  • Äldre 18 Feb 07:32
    #14

    Hej! Det kommer att bli underbart. Vi vigde oss i Svenska kyrkan i Palma 2013 på tu man hand. Ett underbart minne och vi planerar snart att resa tillbaka för att uppleva underbara Mallorca igen. Det var lite nervöst innan då all planering skedde från Sverige och det kändes lite osäkert att allt skulle gå i lås. Men det fungerade fullt ut tack och lov. Hör gärna av dig om era planer och om du har några frågor. All lycka till med planeringen!

  • Äldre 20 Feb 14:18
    #15

    Förstår att det är jätte smidigt med en koordinator på plats. Själv känner vi att vi vill hålla kostnaderna nere och en koordinator kostar väl en del pengar antar jag? Vi kommer att ha en väldigt enkel ceremoni och ingen stor mottagning efteråt. Vi kommer bara att gå och äta en god middag på någon trevlig restaurang. Någon som vet något om La Terraza  i Alcanada? Pris? Utbudet på maten? Tycker att det ser mycket trevligt ut där i alla fall. Behöver man översättning på papprena när det är Svenska kyrkan som håller i vigseln på Mallorca? Hade nog tagit för givet att det funkar bra med "svenska" papper när det är Svenska kyrkan som håller i vigseln. Tacksam för alla tips och idéer som strömmar in! Glad

  • Äldre 22 Feb 05:14
    #16

    Hej! Du behöver inte översätta några papper. Hindersprövningen lämnas in på svenska. Vi åt på restaurang i Palma så jag känner inte allt till den restaurangen. Ett tips är att boka fotograf, det är fint med lite professionella bilder. Vi fick ett litet skräddarsytt paket med ca 20 bilder till ett bra pris.

  • Äldre 22 Feb 12:12
    #17

    Tack för svar. Vi har bokat fotograf Johanna Gunnberg, känner att jag vill ha bra bilder som minne från våran dag.

  • Äldre 3 Mar 09:45
    #18

    Har nu beställt min klänning! Väntar nu med spänning, hoppas verkligen att det blir bra när den kommer!

  • Äldre 11 Jan 15:30
    #19

    Hej, 
    har du några betyg på Johannas arbete som fotograf och kanske några bilder eller hashtag där man kan se lite av hennes färdiga bilder? Nyfiken då jag tänkte boka henne till vårt bröllop i juni.
    Tack på förhand!Cool

  • Äldre 9 Apr 19:45
    #20
    Wedding Planner / Bröllopskoordinator på Mallorca: FAB events LAB

    Svenska bröllop - Swedish Wedding in Mallorca
     
Svar på tråden Vigsel Mallorca 2015