• Äldre 5 Nov 10:26
    19129 visningar
    10 svar
    10
    19129

    UVI uretrit trigonit

    Okej jag vill klargöra lite kring Trigonit, uretrit och urinvägsinfektion UVi. Jag har trigonit/uretrit dagligen och åkte på en UvI nu samtidigt. Vid uvi så avråder jag från tranbärsjuce då de är mycket socker i som är riktigt dåligt då bakterier älskar det. Köp åkerfräken te. Och värmekudde. Finns tabletter på Apoteket som heter Isay urinvägsinfektion. Pröva det innan antibiotika. Sen vid trigonit och uretrit' det GÅr att bli bättre, se till att ha dn bra läkare och pröva allt man kan. Undvik starka kryddor, laktos' gluten och sånt du känner gör ont. Jag körde på silverklorid i ett år, blev bättre när jag fick det 1 gång i veckan. Prövar nu kortison och känns som att det lindrar. Tar också inflamations hämmande tabletter arthrotec' känner också förbättring av det. Genom att kombinera allt och hålla på ett tag så har det blivit bättre. Sen när ja dricker alkohol igen osv så kommer det tillbaks. Ge inte upp, få behandling varje vecka, pröva vad som passar för dig å but läkare om du känner stt du ej får så bra hjälp! Vi kan leva med det här tillsammans! <3

  • Svar på tråden UVI uretrit trigonit
  • Anonym (been there)
    Äldre 5 Nov 10:53
    #1

    härligt med pepp! 
    hade själv Uvi i princip konstant i 4-5år innan jag blev kvitt den! körde många kurer och ofta sånna här mesiga 5-7dagars. en njurröntgen och 3st uriskopi fick man genomgå dessutom. men sen fick jag mig en 3månaders-kur och då blev det bättre!

    men håller med om det du säger - försöka pröva allt annat innan antibiotika. jag pröva mycket tranbärsjuice och citronvatten. 

    tranbärsjuice funkade för mig bra, tills en gång då jag drack så mycket så det blev värre - kan ju förklaras av det du skrev, att det är mycket socker. 

    sen en sak jag märkt är att jag är känsligare om jag dricker dåligt, vilket jag har en tendens till att göra - får jag i mig 1L vatten under dagen är det väl bra...=/ så drick drick drick, så man så att säga sköljer ur systemet! 

  • Äldre 6 Nov 12:46
    #2

    Helt rätt anonym(been There)! Såfort jag är uttråkad så blir blåsan för typ koncentrerad med bara starkt och surt urin, de behövs spä ut med vatten typ. Vatten hjälper super mycket, gärna lite varmare vatten, typ halvkockat. Sen med tranbär, köp tranbärs tabletter istället! Isay urinvägsinfektion innehåller tranbär och de gör så att bakterierna ej får fäste i urinblåsan och man kissar ut som. Super bra har bara väntat på en sån tablett! Finns super mycket på hälsokosts butiker! Och jag upprepar BYT läkare om du ej får den hjälp du behöver. De är tack vare de som jag är mycket bättre. :)

  • Äldre 6 Nov 12:52
    #3

    Måste tillägga en sak! Alla som googlar om cysteskopi gör ont, eller om cysteskopi nye gör så ont. Jag googlade innan och var livrädd, alla skrev att det var som en kniv i magen och de värsta dom gjort. Jag grät innan jag skulle göra det och var beredd på världens smärta. Men det var inte så farligt, lite smärta när det gick in i urinröret som höll i 3 SEK kanske. Jag var ju inflammerad när de gjorde det så gör ju ondare då, sen efter kissade jag blod och det sved men det var inget jag ej kunde leva med, stannade hemma från skolan å drack te och hade värmekudde på de Området. Klart det är inte skönt men det är inte så farligt häller! Smärtan när man väl gör det är inte så farlig, de är jobbigare efter när man ska kissa bara men blir bra på 2/3 dagar. Pga att jag gjorde det så såg dom vad som var fel och jag kunde börja behandlas. Det är värt det <3 och det är inte så jäkla farligt. Antagligen för vissa men alla upplever de ju olika, jag är rätt smärtlindring men jag klarade det! Nu får jag ju kortison i urinröret en gång i veckan, är jobbigt några timmar samma dag sen så går det över när jag druckit varmt vatten och värmekudde. Det går verkligen att leva med, är inga problem för en 22åring som mig. Så var inte rädd, andas och slappna av, räkna plattor i taket och fokusera på hur taket är uppbyggt, de brukar alltid jag göra, eller prata så är man uppe i tankarna. :)

  • Anonym (been there)
    Äldre 6 Nov 14:42
    #4

    jag läste lite, men jag är rädd för allt nytt osm jag tror kan göra ont, så jag var rädd ändå. och det är klart, att få något i urinröret, då man är inflammerad coh så, tanken är inte så trevlig.. men smo du säger, det är inte så farligt. i alla fall inte själva undersökningen, men ja minns första skopin ja gjorde, efteråt.. men, ursäkta språket, guds förbannat så plågsamt ont det gjorde, och blödde gjorde jag. 

    nu vill jag inte skrämma någon, men sanningen är att det KAN göra ont, kanske inte behöver göra svinigt ont på någon ann, men på MIG gjorde det det. dels för att det var första gången, jag hade gått med inflammation i x antal år, och så har jag låg smärttröskel.. så de första 2-3 toabesöken efter undersökningen var otroligt plågsam, ficksjälva UVI att kännas som att pinka ut moln... tack och lov läkte allt fort och jag behövde inte ha så ont nå länge.. 

    de andra gångerna så visst var jag nervös, och visst gjorde det ont efteråt, men man klarar det. bara man liksom tänker att det bara gör ont ett par pinkbesök till. sen är det över. jag försökte räkna och andas^^ 

    nu är det mycket bättre, det är som att jag har växt ifrån det lite. (är 23 nu) självklart kan jag typ känna av det, men då har jag druckit för dåligt helt enkelt, som du skrev - det blir för surt och koncentrerad urin. man måste dricka ordentligt och skölja ur så att säga.. 

  • Anonym (been there)
    Äldre 6 Nov 14:44
    #5

    kan väl tillägga för de som kanske ändå blev skrämd av mitt inlägg - det är värt det. ja, det gjorde ont, men tack vare undersökningen såg de ju att HELA min blåsa var alldeles inflammerad, så en 5-7dagarskur skulle inte göra ett piss (hehe..) så den undersökningen gjorde att jag fick min 3månaderskur som var starten på ett tillfrisknande. sen dess tro jag jag hade 1 kort kur till, sen har jag inte haft någon. och detta var väl typ.. 2-3 år sen. 

  • Anonym (Hemli­g)
    Äldre 6 Nov 15:18
    #6

    Nu är jag hemlig men jag har ett tips. Inte zilvernitrat för det är ett salt, men kolliodal silver, Det står mkt i tidningen om det just nu, men jag har läkt flera åkommor med det, bland annat kronisk bihåleinflammation, urinvägsinfektioner, har inte vart förkyld på flera år, innan det var jag jämt sjuk, svinkoppor, infekterade sår,allergier, helst i kombination med msm,det är mkt skräckpropaganda kring detta men jag har använt det i flera år, och fler med mig, det enda som har hänt är att jag är kroniskt frisk nu för tiden till skillnad från förr. Jag är med i en grupp på facebook som är well...lite halleluja sektig, men där finns samlad info om hur man doserar och vad det kan hjälpa mot

  • Äldre 7 Nov 08:59
    #7

    Hejsan!

    Har också uretrit sedan ett år ungefär????

    Har provat det mesta men inget hjälper....

    Läste att du skrev om silverklorid...är det sådant du dricker ?

    Hur mkt isf och vart köper du det?

    Tips på bra läkare? Blir tokig snart på den här uretriten!!!

  • Anonym (Också­)
    Äldre 7 Nov 19:23
    #8

    Hej. Har också uretrit och interstitiell cystit och brukar få många UVIer ;( är 23 nu och haft uvi i princip varje månad i 20år....8år sedan började uretriten och IC..men tog 7år innan jag fick komma till en urolog då jag fick nått stolpskott till läkare som bara tog urinprov och inte såg nått och skickade hem mig och tyckte det var normalt att ha så ont så man knappt kunde gå,då det inte syndes nått. Så lärde mig helt enkelt att leva med smärtorna och av en slump skickade en gynekolog mig till en urolog som ställde diagnoserna med cystoskopi.

    För mig bar cystoskopin bland det värsta jag gjort. Dels så hade jag den mest osympatiska urologen som finns,som gjorde allt utan smärtlindrig och IC gör så att min blåsa bara rymmer ca 1dl innan typ slemhinnorna och det börjar spricka och göra fruktansvärt ont. Så låg typ bara och skrek att hon skulle sluta....

    Har bytt urolog, men vägrar göra om cystoskopin, så nya får leva med diagnoserna förra satte. Även om hon ger lokalbedövning så vågar jag inte göra behandlingarna av urinröret med cortison hos henne, utan får göra dom själv hemma. Men ska snart börja gå dit för behandlingar av blåsan med, men fått massa lugnande utskrivet av min husläkare och hoppas dom hjälper..

  • Äldre 20 Nov 14:42
    #9

    Cuss: silverklorid fick jag utskrivet av läkaren och de sprutar in det i urinröret. Har dock hört att de är rätt gammal metod å man har hittat bättre, tex kortison som jag får nu. Kolodialt silver dricker man däremot, finns att köpa på life tex. Man tar ca 3 msk om dagen. Hört ad bra fakta om de men ja upplevde att ja blev as torr i halsens v de å typ fick ondare i halsen när ja hade det mot halsont, men hoppas på att de funkar. :)

  • Äldre 20 Nov 14:48
    #10

    Vad jobbigt att folk får så ont ;( var ett tag sen å man glömmer ju smärtan, klart de könns som en uvi efter men uvi ör jobbigare. Ni som aldrig bli av med det vet ni vf ni får de? Är de speciellt när ni ätit eller druckit nått speciellt? Alkohol kolsyra? Vad som, börja se över det, mat gör mycket för mig. Sen ni som får uvi hela tiden, få utskrivet hiprex, de gör urinen sur så bakterier ej vill leva där, dock om man också har uretrit eller trigonit så kan de bli irriterat sv att de e surt i blåsan, dock bättre än att få uvi. Åkerfräken te!! Köp de! Ni måste gå till någon bra urolog, de är allt, få behandling 1 gång O veckan i början så de verkligen tar ! <3 ett jävla helvete är de, ibland önskar jag mig död, man får liksom ändra hela livet pga allt . Vi klarar de af <3

Svar på tråden UVI uretrit trigonit