• CJ5

    Hippan men inte bröllopet?

    Vi ska ha ett litet bröllop för BARA släkt. Men jag skulle så gärna vilja ha med mina vänner på hippan. Kan man göra så? Ha med dom på hippan men inte bjuda med dom på självaste bröllopet sen?
    BARA släkten är 64 personer och fler än så har vi tyvärr inte råd med att bjuda på fest.

  • Svar på tråden Hippan men inte bröllopet?
  • Augusti13

    Det tycker jag absolut man kan göra, inga konstigheter :)

  • Frullis

    Personligen hade jag inte gått på en möhippa om jag inte varit bjuden på bröllopet. Känns lite som att både äta kakan och ha kvar den.

  • yavanna81

    Det är inga problem att ha med vem man vill på möhippan, oavsätt om de kommer på bröllop eller ej.


     


    MEN det är normalt inte bruden som bestämmer vem som är med på möhippan. Den bjuder kvinnliga släkt/vänner in till, ofta är det brudtärnan som ordnar och planerar utan att bruden vet. Det är alltså mest upp till den som ordnar hippan + vännerna själv att bestämma. Sen kan man ju önska eller antyda för folk att man gärna vill att vännerna bjuds in. Vet inte om jag missförstod, men det verkade i ditt inlägg som att du skulle bjuda in.

  • Maries31

    Om min vän förklarade att det inte hade råd med ett stort bröllop men ändå ville att jag skulle komma på möhippan så skulle jag bli glad! :)

  • TheD

    Jag tycker att bruden kan vara den som bjuder in till en möhippa om man vill ha en.

  • CJ5

    Jag tänker inte ordna min egen hippa, men jag tänkte nog antyda för min syrra vilka personer jag vill ha med, och så får hon göra vad hon vill med den informationen! :)

  • TheD

    Så kan man absolut göra! Blir inte så roligt om det kommer folk som man inte vill ha med ;)

  • Förälskade

    Vi har inte råd att ha med alla våra vänner på bröllopet som vi vill. Men vi kommer bjuda dem till vigseln och senare ha en liten intim fest för bara dem. Så självklart vill jag ha med dem på möhippan också. Tycker att riktiga vänner förstår läget.

  • tisa

    Tycker absolut du kan göra så, möhippan och vigseln. Visar att du uppskattar dem, skit i att det "skall vara" på ett visst sätt, gör på ditt sätt. Och du kan lätt ge din syster en lista på folk som du önskar ha med på möhippan så fixar hon det. Jag hade gärna gått på en möhippa även om jag inte var bjuden på festen, 
    Inga problem alls :) Lycka till!  

  • amerika

    Om ni bjuder bara släkt så är det väl inte så konstigt egentligen att man hellre har tjejkompisarna än faster Agda med på hippan, tycker jag. Sen ska ni ju ha nån slags fest för vännerna, så då är ju tjejerna med i alla fall!!

    Nästan märkligare tvärtom: för många år sedan var vi bjudan på bröllop,jag,  min dåvarande man plus min bror och hans fru. Det var egentligen mitt ex och min brors kompisar som gifte sig. Men de som ordnade med hippan bjöd in alla yngre kvinnor som skulle komma på festen, oavsett relation till bruden. Vi fick dessutom ganska krävande uppgifter inför själva hippan att utföra (jag skulle t ex ha med mig kaffe m bröd till ett tjugotal tjejer som fika under dagen samt utklädningsattiraljer till hela sällskapet, inte det enklaste att släpa med sig!)

  • Tulpanvinter

    Jag hade nog varit tveksam till att gå på en möhippa där jag inte var bjuden på bröllopet, särskilt om det var över 50 gäster (vilket i mina ögon är ganska mycket). Hade varit annrolunda om det varit en vigsel med två vittnen och i princip inga hade närvarat. Jag hade känt att det blev lite konstigt. För mig är möhippan som en förfest till bröllopet (även om inte samma dag eller i direkt anslutning förstås).

  • stealmystyle
    Tulpanvinter skrev 2013-08-25 12:03:11 följande:
    Jag hade nog varit tveksam till att gå på en möhippa där jag inte var bjuden på bröllopet, särskilt om det var över 50 gäster (vilket i mina ögon är ganska mycket). Hade varit annrolunda om det varit en vigsel med två vittnen och i princip inga hade närvarat. Jag hade känt att det blev lite konstigt. För mig är möhippan som en förfest till bröllopet (även om inte samma dag eller i direkt anslutning förstås).
    Jag hade nog känt lite samma sak. Sen kostar ofta en möhippa en del och då hade jag känt att "Jaha, jag ska lägga ut massa pengar på bruden men bruden vill inte lägg ut pengar så att jag kan va med på bröllopet." Jag hade inte känt mig så uppskattad som vän. 
  • Js Fästmö

    Men snälla, så om en kompis har ett litet bröllop för närmaste familjen så går man inte på kompisarnas anordnade möhippa?! Tycker det är så tråkigt i samhället att folk börjar få en attityd där man endast gör saker om man får något tillbaka. Tycker inte man är riktiga vänner då och gör rätt i att stanna hemma,

  • Sara1991

    Jag skulle personligen också tyckt att de vore lite konstigt att bli bjuden på möhippan men inte bröllopet. Skulle känna de som att jag inte var viktig nog att komma på bröllopet och då hade de känts konstigt att då komma på möhippan. Handlar absolut inte om snålhet för mig . För mig personligen så bjuder jag de personer som jag vill ha där på min stora dag . Och hade jag inte blivit bjuden till en nära kompis så hade de känts fel .

  • Tulpanvinter

    För mig handlar det inte om gentjänster eller att någon ska göra något förJs Fästmö skrev 2013-08-25 13:39:11 följande:Men snälla, så om en kompis har ett litet bröllop för närmaste familjen så går man inte på kompisarnas anordnade möhippa?! Tycker det är så tråkigt i samhället att folk börjar få en attityd där man endast gör saker om man får något tillbaka. Tycker inte man är riktiga vänner då och gör rätt i att stanna hemma,Nu känner jag att du tillskriver bl.a. en egoistisk attityd och det är förhastade slutsatser. För mig handlar det inte om gentjänster, eller att jag ska ha något tillbaka för att ge.  Sen man ha olika syn på vad ett litet bröllop är, 64 gäster är inte ett litet bröllop i mina ögon. Jag skulle helt enkelt känna att jag inte hade något att göra på en möhippa där jag inte var bjuden på bröllopet, på samma sätt som jag inte skulle vilja delta i en middag där jag bara får vara med under förrätten men inte huvudrätten.

Svar på tråden Hippan men inte bröllopet?