• hsmamma

    Rädd jag kommer ångra mig

    Vi gifter oss om 7 veckor, vi har valt att bara ha middag och sen åker vi till hotellet för att få kvällen för oss själva. Jag är rädd att jag kommer ångra mig att jag inte hade bröllopsfest. Någon mer i samma sits?

  • Svar på tråden Rädd jag kommer ångra mig
  • Chicita

    Jag kan inte säga att vi gjorde så. Men vi hade ju temabröllop och vi hade ju lika gärna kunnat ångra det liksom Glad

    Om ni ångrar att ni inte hade någon riktig fest så kan ni alltid ta igen det året efter... 
    Fira första bröllopsdagen med en jättefest eller nåt liksom Glad 

  • CoG

    Vi kommer bara att ha middag.
    Dels för att vi absolut inte är några festprissar men också för att vi har småbarn som inte kan vara med och flera vänner som är bjudna som har barn och som kanske inte kan vara med hela kvällen om det blir fest....så vi tycker inte att fest är nödvändigt.

    Det blir trevligt att samla alla kring middan och tårtan tycker vi.

    Vi kommer att ta in på hotell sen på kvällen och det kommer att bli jätte lyxigt för oss som nästan aldrig gör ngt bara VI två :)

    Några vänner till min blivande gifte sig då hon var höggravid och dom bjuder in till bröllopsfest på första bröllopsdagen med ködkod och hela kittet.
    Funkar nog jättebra om man skulle ångra sig.

  • Red Lion

    Vi ska göra på samma sätt men är inte rädd för att ångra mig alls. Tycker inte festande och bröllop hör ihop, vigseln är det viktigaste för mig. Ska bara bjuda närmaste familjen, 13 personer, så det passar inte riktigt med fest. Tänk efter ordentligt vad ni vill. Finns ju alltid en risk att ångra sig om man är osäker men man kan ju ha fest senare.

  • CoG

    Många som gifter sig pratar så himla mycket om bröllopsfest och möhippor.
    Jag tror att det finns de som känner att dom inte har ngt att prata om då dom inte har med dessa två extra grejer.

    Men det är faktiskt inte allt runtomkring som är det viktiga.
    Det viktiga är att ni säger JA till varandra.

  • daniiel

    Tänk om ni ändrar er och ställer till med fest istället och sedan ångrar det? Det finns ju aldrig någon garanti för att ni inte kommer ångra er, oavsett hur ni väljer. Försök lita på magkänslan.

    Vi velade fram och tillbaka mellan många olika alternativ innan vi tillslut bestämde oss. Nu, efteråt, har vi båda insett att vi gick ganska mkt på vad människor runt om oss ville och förväntade sig, tex våra familjer och närmsta vänner. Vi tappade bort vad vi ursprungligen ville på vägen och det kan vi faktiskt ångra lite i efterhand, även om vi överlag hade en bra bröllopsdag.

    Precis som Chicita säger, så kan ni ha en fest/middag till er första bröllopsdag om det skulle kännas som att ni ändå vill ha en fest. Ni kan också planera in en fest en/ett par veckor efter bröllopet redan. Det är ju svårare att ta igen en bröllopsdag på tu man hand, om ni istället skulle välja att ha en fest då.

    Försök att komma ihåg varför ni valde att ha er bröllopsdag på tu man hand från första början, för någon anledning måste det ju ha funnits :)


  • PimPim83
    daniiel skrev 2013-04-08 13:50:44 följande:
    Tänk om ni ändrar er och ställer till med fest istället och sedan ångrar det? Det finns ju aldrig någon garanti för att ni inte kommer ångra er, oavsett hur ni väljer. Försök lita på magkänslan.
    Precis vad jag hade tänkt skriva!
  • AliceBlivandeHanson

    Vi gifter oss om 7 veckor. Vi har bjudit ca 100 pers och vi ångrar oss lite att det blir så stort.

    Om vi fick göra om allt från början så skulle vi vilja ha det enkelt. Kanske åka utomlands och äta på restaurang med familj och närmsta vännerna.

    Anledningen är att det blir så otroligt mycket jobb med en stor fest. Och för oss har det nästan varit mer besvär än nöje att ordna med festen.

    Nu är det bara 2 dagar kvar till OSA datumet så det är lite sent att ändra. Vi får göra det bästa av det och hoppas att vi kan njuta o slappna av på själva bröllopet! :)  

Svar på tråden Rädd jag kommer ångra mig