• Kwallin

    Datumet infaller på en onsdag, hur gör man??

    Hej! Jag och min fästman står inför ett litet dilemma. Vi förlovade oss datumet 12-12-12. Känner nu att vi därmed vill fånga datumet 13-12-11 för bröllopet. Problemet är att den dagen är en onsdag. Vet alltså inte hur vi vill lägga upp vigseln och festen då. Jag gick i tankarna att hålla vigseln den onsdagen, och festen lördagen den 14 december. Hur borde vi göra? Vilka andra alternativ finns? Kan tillägga att vi vill ha en borgerlig vigsel, och helst att vigseln och festen hålls samma dag. Vet bara inte hur det ska lösas. (Detta är första gången jag startar en tråd, ber om ursäkt ifall de blev fel kategori.)

  • Svar på tråden Datumet infaller på en onsdag, hur gör man??
  • TheD

    Jag har svår att tro att folk som reser en bit kommer till en onsdag... Skulle jag vara gäst om bo på samma ort så vet jag inte om jag skulle vilja boka upp både onsdag och lördag.

  • daniiel

    Om ni kan tänka er att viga er ensamma eller med dom allra närmsta närvarande på onsdagen och sedan bjuda in resterande familj, släkt och vänner på lördagen för att ha bröllopsfesten då, så tror jag väl att det skulle funka :) Men om ni vill att festen och vigseln ska vara samma dag, så får ni nog tänka om angående datumet. Jag känner inte många som skulle ha möjlighet att gå på bröllop en onsdag.

    Det skulle väl vara om ni kunde vigas ensamma alternativt ha en ganska sen vigsel (kl.17?) och sedan ha en middag efteråt utan fest. Så att ni tex avrundar vid kl.22-23 på kvällen åtminstone. Det är nog inte så många som skulle kunna ta ledigt, kanske.. jag känner ju inte era gäster.


  • Kwallin

    Får förtydliga att vi i så fall tänkte ha vigseln enbart med 2-3 vittnet. Exempelvis våra föräldrar. Men upprepar frågan, hur kan man annars göra för att fånga detta datum?

  • daniiel

    Isåfall, så skulle ni ju kunna ha vigseln under eftermiddagen och sedan ordna en middag på kvällen för alla gäster. Ni får ju dock räkna med att många inte stannar natten lång eller dricker alkohol som sagt, för många ska kanske upp och jobba dagen efter samt har jobbat hela dagen. Som TheD skrev, så får ni nog också kanske räkna med att många långväga gäster (om ni har sådana) väljer att inte komma.


  • PimPim83

    Om jag vore du hade jag kört på det alternativet du skriver om i trådstarten: att ha en liten vigsel på onsdagen och sedan festen på lördagen. Det tror jag är det bästa alternativet om ni vill fånga just datumet 13-12-11.

    Ni skulle ju kunna köra allt på onsdagen också, men då finns det en risk att gäster tackar nej för att det är mitt i veckan.


  • MH2014

    Vi kommer vigas på en tisdag,,em kl 18 och sedan ha mingel/cocktail.. Vi är ju dock inte ute efter en fest utan ett mingel,,som nog beräknas vara över runt 21-22. Det är vår idé och vi ser fram emot det nå fruktansvärt :) Mycket beror ju på hur er omgivning är, jobb, långt att resa osv...annars tycker jag en liten vigsel på onsdagen med de som betyder mest och så partar ni på på helgen...

  • palma2013

    Om du inte är emot kyrkan helt så skulle ni kunna ha en borglig enkel ceremoni på tu man hand eller med de allra närmaste på onsdagen och sedan en kyrklig väsignelse med efterföljande fest på lördagen.

Svar på tråden Datumet infaller på en onsdag, hur gör man??