• Juli
    Äldre 2 Aug 07:41
    4866 visningar
    14 svar
    14
    4866

    Spara brudbuketten?

    Jag gifte mig den 28 juli i år, mitt livs lyckligaste dag! Men när vi skulle hem upptäckte jag att min brudbukett var försvunnen, jag hittade den, eller ja, det som var kvar av den, själkarna med sidenbandet och pärlorna. Jag blev så ledsen, jag blir fortfarande ledsen när jag tänker på att den är förstörd.

    Vi misstänker att några av barnen tog rosenbladen för att kasta på oss, att de sett de äldre kasta rosblad på oss som de tog från bordsdekorationerna som ändå är helt OK. Men min bukett =( Samtidigt har jag ändå mina funderingar om att det kan vara vuxna som har slaktat min stackars bukett.

    Endel av mig tänker, brudbuketten är bara en del av bröllopet, jag hade ju ändå en stor fin fest, och alla var så glada och lyckliga att de bara tog alla rosor de kom åt för att kasta på oss, på varandra.

    Överdriver jag nu? sparar alla sina buketter? är jag den enda som inte ar kvar mig, eller jag har kvar mig, fast enbart själkarna =/

  • Svar på tråden Spara brudbuketten?
  • majfli­cka
    Äldre 2 Aug 08:04
    #1

    Jag hade massa ideer på hur jag skulle spara buketten men i slutändan var alla var alternativ så dyra alt. opraktiska att jag såg till att buketen fotades och sen tog jag några av blommorna och pressade dem i vår gästbok.  Jag vågar mig på att säga att det är få som har kvar hela sin bukett...

  • Juli
    Äldre 2 Aug 08:19
    #2
    majflicka skrev 2012-08-02 08:04:39 följande:
    Jag hade massa ideer på hur jag skulle spara buketten men i slutändan var alla var alternativ så dyra alt. opraktiska att jag såg till att buketen fotades och sen tog jag några av blommorna och pressade dem i vår gästbok.  Jag vågar mig på att säga att det är få som har kvar hela sin bukett...
    Jag har sparat själkarna, och makens crogage och satt en i "buketten" haha, så de är ett litet minne av hur rosorna såg ut. Det kanske inte är så många som sparar sin bukett trots allt?
  • sofi 88
    Äldre 2 Aug 09:15
    #3

    Min bukett slängdes veckan efter bröllopet eftersom den då såg rätt ledsen ut. Hade pioner och har hört att de inte gör sig särskilt bra torkade :) men man har ju bilderna!

  • Äldre 2 Aug 09:20
    #4

    Stackare! Om man har tänkt spara buketten måste det vara otroligt trist att någon har förstört den för dig..

    Min bukett bestod av bland annat blåklint, vilka inte funkar så himla bra att torka, så jag har låtit min bukett stå i en vas sedan bröllopet (21/7). Det verkar som om den har stått sig ganska bra ändå, men jag kommer att slänga den när den ser alldeles för deppig ut. Min erfarenget är att sparade buketter brukar hamna ovanpå ett skåp där den mest samlar damm. Jag tror det är bättre som mina svärföräldrar gör, där min svärfar köper en mindre version av brudbuketten (dock med samma blommor, kanske inte alltid bunden och kanske inte alltid med samma sammansättning) till min svärmor när de firar bröllopsdagar. På så sätt kommer minnet av buketten helt klart att finnas kvar och då som en levande, vacker bukett och inte som en hoptorkad, dammig sak högst upp på en bokhylla..

  • Äldre 2 Aug 11:14
    #5

    Hej Juli...
    Sparar den så länge jag kan...kommer att ta en ros eller 2 att pressa och spara.
    Resten kommer att åka i soporna....har ju många blider av den ..och vill jag ha den gjord igen..så ..hihihih
    Var inte så dyr...ca 500kr.



    Har fixat med bilden i Lightroom...denna är ej orginalfärg..hihih det är den övre


     
  • Äldre 2 Aug 12:11
    #6

    Jag knäckte en stjälk på min bukett redan under fotograferingen innan vigseln, så det var tur att jag hade den där trollhasseln i så att jag kunde använda det som spjäla för en av blommorna Flört

    Men annars hade jag inte tänkt spara min bukett efteråt. Det var mina kollegor som tog hand om den efter vigseln och satte den + tärnbuketterna i vatten och kom med när vi skulle hem sen... Tja dom fick väl följa då, men det var ju inte en sån typ av bukett som gör sig bra i vas liksom.
    Den höll några dagar hemma och sen åkte den i soporna.

    Svärmor har fått sin bukett pressad och monterad av någon som gjorde sånt förr, och sen är den monterad på en tavla så att det ser ut som en tvådimensionell version av hennes brudbukett.

    Men jag tycker om tanken som niriel berättade om...
    Så vi får nog köpa lite björngräs, trollhassel och vita kallor nu på årsdagen kanske Solig 



     
  • Äldre 2 Aug 12:48
    #7

    Chikita.....Den är jättevacker.
    Tanken slog mig att jag ska göra det på vår årsdag dvs köpa en liknande bukett...men det är ju ett tag till...ca 361dagar till...lol

  • Äldre 2 Aug 12:57
    #8
    ajmb skrev 2012-08-02 12:48:38 följande:
    Chikita.....Den är jättevacker.
    Tanken slog mig att jag ska göra det på vår årsdag dvs köpa en liknande bukett...men det är ju ett tag till...ca 361dagar till...lol
    Tack Glad

    Hehe... ja men det är bra att vara ute i god tid Flört
  • gbg201­2
    Äldre 2 Aug 13:01
    #9

    Jag kastade min bukett och min mamma fångade den så hon har torkat den hemma hos sig, så jag ser den varje gång jag hälsar på. =) 

  • Äldre 2 Aug 16:25
    #10

    Jag lämnade min fantastiskt vackra bukett kvar på festen, såg inte riktigt nyttan med den när den spelat ut sin roll. Jag fick så otroligt fina bilder på den av fotografen så för min del sörjer jag inte över den.

  • Äldre 2 Aug 16:28
    #11

    Jag tror knappast du är ensam i att inte ha din bukett kvar. Min bukett + tärnornas buketter hänger torkade på vår gäst-toalett, så jag har min kvar, mn den ser ju liksom INTE ut som den gjorde på den stora dagen. :P

    Jättemånga har ju pioner, liljekonvaljer, kallor och en massa andra blommor som inte alls går att spara! Och de som kan t.ex. torka sina blommor kanske inte alls gör det, för att de inte gillar torkade blommor, helt enkelt. (Det gör inte jag heller egentligen, men de får hänga där inne där man ser dem kanske en gång i veckan tills jag ledsnar helt.)


    And tonight we can truly say - Together we are invincible
  • Äldre 2 Aug 16:44
    #12

    Ganska fräckt att slakta brudbuketten-jag tror faktiskt det är troligare att det är omdömeslösa vuxna, än just barn. Ofta ofta tycker jag vuxna är de som beter sig sämst...

    Men till detta med sparandet: på 80- och 90-talet var det populärt med torkade rosor, gärna i mängd och liggandes ovanpå avlutade skåp. Det trenden har dött. Totalt. När jag var i tonåren fanns eternellavdelningar på vissa blomsteraffärer och inredningsbutiker, där man kunde handla torkat för att pyssla med hemma. Det existerar inte längre.

    Konsten att konservera buketter ahr nästan helt försvunnit. det är helt enkelt alldeles för tidsödande att montera ner, behandla och sedan bygga upp igen. Man har som florist svårt att få ut betalning för vad det egentligen behöver kosta. Så få åtar sig det numera.
    Själv tycker jag inte resultatet av konserveringen blir prisvärt, eftersom buketten ändå verkligen inte ser ut som den gjorde.
    Dessutom gillar jag just det förgängliga med levande blommor. Det är något som är Här Och Nu, och sedan är det inte mer. Mitt eget tips är därför att istället ta foton som är så bra närbilder att de går att dra upp på canvasoch göra en tavla av-om man vill se buketten på väggen.
    annars är det mest romantiska jag vet när en gammal farbror kommer in i butiken för att köpa samma sorts blommor som hans fru bar i sin brudbukett. Det är verkligen så himla gulligt!

    Visst sätter säkert många sin bukett i vas hemma och kan glädjas flera dagar till, men andra slänger den ju till en gäst, sätter den på en älskads grav, eller bara helt enklet kastar den.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Juli
    Äldre 3 Aug 06:52
    #13

    Tusen tack alla vänner för era svar. Nu känner jag inte mig ledsen längre, ni alla har rätt i att buketten kommer inte vara lika vacker när den är torkad, och den kommer säkert hamna längst upp på något skåp.

    Jag tänkte att ALLA sparar på sin bukett, och att det är konstigt att man inte gör det..

    Jag älskade idén med att köpa likadan bukett till årsdagen, det är så fint :) Jag tror även maken sa det när jag var så ledsen över den brutala slaken, hahaha. (skönt att kunna skratta lite åt det nu)

    Massor med kramar

    elliwoww.blogg.se

  • Äldre 3 Aug 07:49
    #14

    Min första tanke var att inte spara buketten, då jag inte visste hur alla blommorna skulle klara det. Men ett par dagar efteråt så bestämde jag meig ändå för att ge det en chans. Så nu står buketten i en vas utan vatten och snart har två månader gått. Det är som de andra säger, den ser inte ut som den gjorde den dära dagen, men det är ändå ganska kul att jag lyckades. Men jag var helt förberädd innan bröllopet att inte spara buketten. Det var ett par kompisar till mig som tyckte att jag inte hade något att förlora på att låta den stå.


    Tycker som de andra, vem det än är som har slaktat din bukett, så är det fruktansvärt att göra. Hade jag som gäst sätt det, så skulle jag ha reagerat, brudbuketten är aja baja, vare sig bruden tänker spara den eller ej.


    Hoppas att du har många fina bilder från dagen på buketten, och självklart har du bilden av den inom dig.....

Svar på tråden Spara brudbuketten?