Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Spara brudbuketten?

    Ganska fräckt att slakta brudbuketten-jag tror faktiskt det är troligare att det är omdömeslösa vuxna, än just barn. Ofta ofta tycker jag vuxna är de som beter sig sämst...

    Men till detta med sparandet: på 80- och 90-talet var det populärt med torkade rosor, gärna i mängd och liggandes ovanpå avlutade skåp. Det trenden har dött. Totalt. När jag var i tonåren fanns eternellavdelningar på vissa blomsteraffärer och inredningsbutiker, där man kunde handla torkat för att pyssla med hemma. Det existerar inte längre.

    Konsten att konservera buketter ahr nästan helt försvunnit. det är helt enkelt alldeles för tidsödande att montera ner, behandla och sedan bygga upp igen. Man har som florist svårt att få ut betalning för vad det egentligen behöver kosta. Så få åtar sig det numera.
    Själv tycker jag inte resultatet av konserveringen blir prisvärt, eftersom buketten ändå verkligen inte ser ut som den gjorde.
    Dessutom gillar jag just det förgängliga med levande blommor. Det är något som är Här Och Nu, och sedan är det inte mer. Mitt eget tips är därför att istället ta foton som är så bra närbilder att de går att dra upp på canvasoch göra en tavla av-om man vill se buketten på väggen.
    annars är det mest romantiska jag vet när en gammal farbror kommer in i butiken för att köpa samma sorts blommor som hans fru bar i sin brudbukett. Det är verkligen så himla gulligt!

    Visst sätter säkert många sin bukett i vas hemma och kan glädjas flera dagar till, men andra slänger den ju till en gäst, sätter den på en älskads grav, eller bara helt enklet kastar den.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Spara brudbuketten?