• Anonym (Sårad­)
    Äldre 30 May 20:32
    42742 visningar
    57 svar
    +1
    57
    42742

    Tjejer med dåligt självförtroende - porr...

    Hur ser ni på att era partners kollar på nakna tjejer/porr - ni med dåligt självförtroende? Jag har fruktansvärt dåligt självförtroende, trivs inte alls med min kropp. (och det vet min sambo mkt väl) och dör av bara tanken att han skulle bli upphetsad av någon annan tjej.... Jag och min sambo har haft en svacka ett tag och därav inget sex men massa bråk och tjafs. Han har haft svårt att vara ärlig många ggr under förhållandet, och ja, jag har kollat igenom hans tele...jag hittade att han kollat på massa nakna tjejer, bara några dagar efter vi löst allt och haft sex flera ggr, frågade lite igår om porr och sådant för att se om han skulle vara ärlig. Han sade bara att han kollat för 3-4 mån sen.... Vilket är en ren lögn. Nu mår jag både dåligt för att han ljugit och för att han tydligen kollat på andra tjejer sen länge.... Det här tar död på mitt självförtroende helt och hållet...... Man gör man?!??? Rörigt blev det nu kanske, men hoppas på att få lite svar utifrån andras perspektiv.

  • Svar på tråden Tjejer med dåligt självförtroende - porr...
  • Anonym (Eget ansvar­?)
    Äldre 20 Jul 15:54
    #41

    Alltså, ursäkta... Men varför ska han ändra på sina vanor för att du har dåligt självförtroende? Då får väl du jobba med ditt självförtroende istället?

    Jag tror inte alls på att försöka ändra på någon, eller försöka ändra någons vanor för att jag mår dåligt av det.
    Nu är det ju så att TS sambo ser på porr - då får hon acceptera det och fortsätta må dåligt, eller acceptera det och göra något åt hennes dåliga självförtroende och självkänsla. Jag tror ju att TS kommer vinna mycket mer på att jobba med sig själv än att försäka begränsa sin mans porr-tittande, i det långa loppet. Hur kan någon tycka annorlunda?

    TS kan såklart prata med sin karl och förklara: "jag känner såhär och såhär, och jag behöver det här och det här för att må såhär och såhär". Om karln sen väljer att förstå eller förändra något är ju faktiskt upp till honom. Om han väljer att inte förstå så finns det inget någon kan göra för att få honom att förstå. Förståelse kommer från varje människas inre - och är alltså inget som någon annan människa kan påverka hos någon.
    Och förändrar han ingenting, ja - då är det så också. Då kan TS välja att vara kvar i relationen och acceptera nuläget eller så går hon därifrån och gör något åt sin egen situation. Det är inte upp till andra att se till att du mår bra.

    Eget ansvar, det är en grej som faktiskt fungerar alldeles ypperligt. 

    Min karl tittar på porr, och jag är helt okej med det. Det har inget med mig att göra överhuvudtaget. Uppenbarligen vill han ju ändå ha sex och gifta sig med mig, så jag förstår inte varför ni inte känner tilltro eller tillit till era blivande män som ni har valt helt själva? 

  • Anonym (Eget ansvar­?)
    Äldre 20 Jul 15:56
    #42

    Och tillägg till min egna text:

    Jag ser också på porr förresten. Inte för att "ge tillbaka" utan för att jag vill, helt på eget bevåg. Så det är inte så att det faktiskt bara är en killgrej. Och jag tittar inte på porr för att se på nakna killar, utan jag tycker bara det är galet hett att se andra människor göra sexuella saker som jag fantiserar själv om ibland. 

  • Anonym (Oboy)
    Äldre 20 Jul 20:36
    #43
    Anonym (håller med ts) skrev 2012-07-20 14:13:09 följande:
    Jag sa då: skulle du uppskatta om jag satt o kollade på massa bilder av snygga killkompisar?

    Men det är väl ändå skillnad på att kolla på porr med personer som man inte ens känner eller som inte finns i ens värld än att spana in sina snygga killkompisar?


     

  • Anonym (troll­et)
    Äldre 20 Jul 20:54
    #44

    min fästman tittar en hel del på porr. i början störde jag mig ganska mycket.. och jag kan ta liite illa upp om vi haft sex  och så går han ändå och tittar på porr en timme senare.. och det har jag sagt.. så det vet han.. men annars har jag faktiskt inget emot att han tittar.. 
    hans högsta dröm i sex-väg är en trekant men mig och en tjej till. jag har blånekat, stenvägra. men när han hade frågat några gånger (detta var för flera år sedan) så sa jag: ok, om jag får ha en trekant med du och en kille till, så får du ha din trekant med mig och en tjej. han totalvägra. "ja men då så. problemet löst" sa jag. och sen har ämnet aldrig (tro ja) kommit upp. men att han tittar på porr innehållande trekanter gör mig inget. bättre det än att han gör det på riktigt brukar jag resonera. :P och jag själv tittar och har mina fantasier.. så.. de e lugnt. :)

  • Anonym (troll­et)
    Äldre 20 Jul 20:59
    #45

    dock kan jag förstå ts. har tidigare, särskilt i början när vi började dejta, problem med att min fästman tittade, men efter några år och mycket prat och så, så har jag lärt mig acceptera och respektera. och han har fått mig att förstå att han tittar på porr är inte för att han inte tänder på mig, för han gör det... alltså tänder på mig... :P och genom det, och genom åren som gått, har jag fått större självförtroende och styrkan att inte bry mig så mycket om han tittar. :) och som sagt, jag tittar ju själv så.. 

  • Anonym
    Äldre 1 Aug 09:20
    #46

    @Anonym (Eget ansvar?)

    Kudos, well said!

  • Anonym (Jeeez­)
    Äldre 1 Aug 10:13
    #47

    Har bara läst TS och skumläst vad ni andra skrivit men känner att jag ändå måste komma med ett inlägg. 

    Ts, du skriver att du känner dig obekväm med att han "kollar på andra". Antar att du då menar de storbystade porr skådespelarna som får betalt för att spela upp andra människors fantasier på film. Dessa tjejer är inte vilka tjejer som helst, de är skådespelare. Tror du att din partner skulle ta åt sig om du tyckte Brad Pitt såg het ut på film? Eller om man tycker att duschscenen på Antonio Banderas är jävligt sexig??? Det gör jag.

    Har du försökt titta på porr tillsammans med din partner. Det kan trigga igång himla mycket er emellan och det kan vara ett sexigt avbrott i er vardag.

    Jag och min partner tittar tillsammans lite då och då och jag kan meddela att trots mitt förhållandevis låga självförtroende så känner jag mig sexig och jag känner att min man gillar det vi gör tillsammans. Även om det börjar med porrtittande, avslutas det alltid med porr oss emellan, bara jag och han! 

    Så länge din partner inte är ute och letar storbystade tjejer som han faktiskt skulle kunna ha ett förhållande med är det väl egentligen inte så mycket att bli upprörd över?! 

  • Anonym
    Äldre 4 Aug 13:14
    #48

    Det finns något som kallas privat surfing... Det antar jag att min kille använder sig av för det syns aldrig ngn porr eller liknande i hans historik och inte min heller....

    Det man inte vet har man inte ont av....

    Om jag blir svartsjuk så brukar jag bara vända på det och tänka att jag faktiskt onanerar, oftast till porr för att själva grejen gör mig kåt inte människorna i filmen. Det får mig att må bra, onanera är bra. Men... Det har absolut inget med min kille att göra.....

    Lär dig att älska dig själv så kommer du att må bra.

  • Äldre 15 Aug 03:28
    #49

    Jag håller med TS , jag vill inte att min sambo ska kolla på porr eller liknade utan mig.. jag känner det att skulle han göra det så känner jag mig inte tillräcklig så att han måste ta saken i egna händer. Vill han kolla på nakna tjejer, så får han kolla på MIG :D , och oftast när vi ser folk på stan eller så kan vi kommentera och säga vad vi tycker, vi är helt öppna och säger ärligt vad vi tycker också..
    Men sen skulle jag ALDRIG gå igenom hans mobil för att kolla vad han har varit inne på eller kolla sms osv för jag litar på honom och är han otrogen så är det han som förlorar på det;)

    och ni som hoppar på TS borde läsa igenom vad ni skriver, visst tycker vi olika, men va F*N jämnföra med att hon inte vill att han ska kolla på porr och att han ska sitta inlåst i ett rum utan kontakt med omvärlden.. herregud!
    Förstår dig precis TS! , men saken är även om du har dåligt självförtroende så kommer du nog alltid vilja att han inte tittar på porr, så vida ni inte gör det tillsammans, som att få tips på hur man kan pigga upp sexlivet. Jag själv ser ingen större idé med porr..
    men tycker det är jävligt intressant med Fråga olle ect.

    Men hoppas allt löser sig för er TS , Kramar {#emotions_dlg.flower}


  • Anonym
    Äldre 30 Aug 13:41
    #50

    Jag har mycket dåligt självförtroende i alla fall när det gäller min kropp men tvivlar inte på att min m2b älskar bara mig men har svårt att tro på honom när han säger tat jag är vacker, fin, läcker och sexig och så vidare.

    Men jag ser till att han aldrig ser på porr ensam utan jag ska vara med. Det känns annorlunda när man gör det tillsammans. Jag skulle vara mycket obekväm om han gjorde det ensam.

  • Äldre 5 Jan 20:55
    #51

    Jag hade väldigt dåligt självförtoende förr och kan förstå va du menar har känt likadant typ. Men det bästa du kan göra om du mår dåligt med dig själv är att börja gilla dig själv faktiskt. Gör saker du tycker om fixa upp dig lite för din egna skull fast du bara ska stanna hemma hela dagen. Börja typ dejta dig själv. För ingen relation funkar om man inte tycker att man själv är helt okej. Och det är klart han tittar på porr eller tycker att en tjej på stranden ser bra ut men du kommer alltid vara vackrast för honom för annars hade inte han valt att just vara med dig!

    Det är du som får han att skratta gråta och känna den där värmen :). Klart han tycker du är as sexig annars skulle han inte få stånd ;).
    Men börja gilla dig själv för du kommer aldrig ifrån dig själv .

  • Anonym (-)
    Äldre 6 Jan 18:47
    #52

    Personligen tycker jag att porr känns som något man slutar uppslukas av efter 20-årsåldern ungefär.

  • Äldre 15 Feb 16:12
    #53

    Det är inte ditt självförtroende det är fel på utan din självkänsla. Självförtroendet är det man tänker/tycker om det man gör tex jag är bra på matte. Självkänsla är det man tycker/tänker om en själv tex jag duger inte/jag är ful osv. Dock vanligt att man blandar ihop dessa begrepp el inte ens vet vad självkänsla är. Så det är din självkänsla som inte är bra. Att han ljuger för dig är inte ok men troligtvis gjorde han det för inte göra dig upprörd. Det är inte heller ok att snokas i Sins partners telefon. Ni måste sätta er ned och prata om detta med porren. Många killar gillar kolla på porr och de flesta gör det inte pga de inte är nöjda med det de har. Men vi tjejer har en förmåga att tro det. Så sätt er ned och prata om det och jobba upp din självkänsla för det går. Rekommenderar dig att kika in på www.terapisnack.com där kan du få bra råd ang självkänsla och mycket mer

  • Anonym (Tilli­t är viktig­ast!)
    Äldre 17 Feb 16:05
    #54

    Jag tänker lite som ovanstående, inte okej att snoka i någon annans grejer. Och att hela problemet verkar ligga i tillliten. Jag och min fästman pratade tidigt om porr och onani. Vi redde ut vad vi tyckte var ok och inte. Jag litar på min fästman, och förväntar mig ärliga svar från honom. Jag tycker att det känns som att han är otrogen om han skulle kolla på porr, därför vill jag inte att han gör det, och det verkar han acceptera.

    Jag tänker att vanor är svåra att bryta, har man varit i ett förhållande länge och ena partern har kollat på porr länge och även innan förhållandet är det svårt att bryta vanan. Vill man så kan man, kanske med hjälp av specialist, men det är som någon annan skrev, det är upp till dig också. Du måste fundera på var du drar gränsen för vad som är ok för dig. Kan din partner inte gå med på det du kommer fram till gäller för dig, då kommer ni fortsätta att såra varandra och du kommer aldrig känna dig nöjd och han kommer antagligen fortsätta att ljuga, vilket kommer göra det svårare för dig att lita på honom..

    Tillit är det viktigaste för mig. Om jag var i en relation där vi inte litade på varandra så hade jag inte klarat att vara kvar. Gränsen för vad vi tycker är ok är olika för alla. Jag tror inte vi kan bli lyckliga förrän våra behov möts och respekteras.

  • Anonym (S)
    Äldre 15 Mar 00:05
    #55

    Vet du, om min kille skulle vilja se andra tjejer nakna och på så sett tillfredsställa sig så fine men då får han räkna med att göra det som singel.

    Vissa tycker det är ok, inte jag. Och det är något jag står fast i och det får han respektera.

    Gör det enkelt och bestäm själv

  • Okänd
    Äldre 5 Jun 16:22
    #56
    Meddelande borttaget
  • Anonym (Dold)
    Äldre 19 Aug 16:24
    #57

    Jag startade en liknande tråd och förstår hur du känner.

    Min sambo har flera gånger sagt att han brukade kolla på porr, men inte haft det behovet under vårat förhållande. Han har ljugit mig rakt i ansiktet. Häromdagen upptäckte jag en massa porrhistorik på datorn och efter mycket om och men så erkände han att han kollat några enstaka gånger, vilket jag tror är bra mkt mer än vad han uppger, men det hör inte hit. Det som var värst är att han svikit mig genom att ljuga och dölja det, vilket är svårast för mig att släppa.

    Vi har pratat otroligt mkt om vad det betyder för mig och han har sagt att nu när han insett hur jag ser på saken så kommer han inte titta igen. Jag kan ju såklart inte vara säker men jag hoppas.

    Jag vet att det inte är precis som otrohet, men för mig så ser jag det ju som att han tillfredsställer sig med hjälp av andra kvinnor och det gör man ju även vid otrohet så för mig är det inte milslångt imellan.

    Kan han låta bli att ligga med andra så hoppas jag också att han ska kunna låta bli det här.

Svar på tråden Tjejer med dåligt självförtroende - porr...