• nuså

    Fotograf eller inte?

    Vi känner oss lite kluvna inför att ha fotograf på bröllopet och skulle behöva lite input.
    Vi ska ha ett litet familjebröllop på landet (ca 30 gäster inkl barn).
    Jag är rätt sugen på att sätta ihop ett album efter bröllopet med bilder i reportagestil med allt från förberedelser dagarna innan till brunchen dagen efter. Frågan är alltså om vi får ihop tillräckligt med bra bilder för detta om vi bara tar våra egna och gästernas bilder eller om vi måste hyra in fotograf. Kommer nån gäst fota under vigseln eller blir den delen ofotad utan fotograf? Säg att det är främst ett par tre gäster som fotar så kommer ju de knappt var med på några bilder...?
    Samtidigt känns det lite halvmärkligt att nån utomstående skulle vara med på vårt lilla bröllop... 
    Hur hade ni gjort?
    Reportagealbumet är min idé och min sambo är väl bara halvmed på den (än så länge) men jag tror att man kan uppskatta att ha det längre fram så det vore roligt...

  • Svar på tråden Fotograf eller inte?
  • Pagnie

    Ja den där fotograffrågan är inte lätt. Det går ju inte att komma undan det faktum att det blir mycket bättre bilder med en professionell fotograf på plats. Så är det ju bara. Men jag förstår vad du menar med att ha någon utomstående med på ert bröllop när det är en lite mindre tillställning.

    Jag däremot ser fotografen som en utav de absolut viktigaste delarna på hela bröllopet. Så jag har faktiskt med 4 fotografer och en kameraman. Jag vill ha med allt på bild och på det sättet som jag vill ha det. Men det är ju självklart upp till var och en.

    Man kan ju kolla runt lite och oftast vet man ju om det är någon som tycker om att fota och kanske har en bra kamera. Då kan man nog förvänta sig några bra bilder i alla fall. Men vill ni vara helt säkra är nog en fotograf en bra idé för de flesta som är där vill nog mer njuta av bröllopet än att fota och då kan mycket missas.

  • Snurran

    Jag hade definitivt hyrt fotograf. Kvaliteten då "gäst fotograferar" blir aldrig lika bra och känns alltid lite surt att sätta någon som skall njuta va festen i arbete. Dock har jag sett annonser om amatörfotografer som fotograferer gratis för träning som man kan kontakta, evt. skulle det vara ngt!? Blir billigt iaf.

  • nuså

    Pagnie: Haha! Lite olika vad man lägger krutet på inför sitt bröllop =)

    Snurran: Ja, och även om bilderna skulle bli bra kanske inte allt vi vill ha fångas upp... Bra tips om amatörfotograf! Det ska jag kolla upp.

    Finns det nån här som inte har haft fotograf? Hur har det gått? 

  • Pagnie
    nuså skrev 2012-04-02 09:18:04 följande:
    Pagnie: Haha! Lite olika vad man lägger krutet på inför sitt bröllop =)

    Snurran: Ja, och även om bilderna skulle bli bra kanske inte allt vi vill ha fångas upp... Bra tips om amatörfotograf! Det ska jag kolla upp.

    Finns det nån här som inte har haft fotograf? Hur har det gått? 
    Jo absolut det är helt och hållet sant. Men eftersom jag fotograferar mycket själv dock på hobbynivå så har jag ganska höga krav på just fotograf. fast vi lägger väldigt mycket på allt. jag och min man har helt olika uppfattning om vad som är viktigast. Han tycker maten och lokalen och jag tycker fotograf och kläder samt små detaljer så det är svårt att välja vad man ska lägga mest på. Men jag har inte bara profesionella utan jag har lite amatör och så där med. :D En bra blandning helt enkelt.
    Men jag hoppas att du kommer på en bra lösning.
  • daniiel

    Jag skulle fotat själv/låtit gästerna fota dagarna innan och brunchen dagen efter, låtit en amatörfotograf fota under förberedelserna på bröllopsdagen och under hela dagen och hade jag haft råd, så hade jag låtit en professionell fotograf fota själva vigseln och lite porträtt före eller efter. Det för att få med allt man vill ha med på bild, men utan att det ska kosta multum :P


  • Jonkne

    vi boka en fotograf men fick en på köpet ( hennes man) så det känns jätte bra  ;o)

  • oh yeah

    Jag säger också - fotograf!
    Det blir en sådan skillnad på fotona när ett proffs tar; ljus, färger, fokus: ett minne för livet :)

  • durrasflikka

    En riktigt bra proffsfotograf ska knappt märkas under vigsel, fest osv.. Bara under porträtten som man kanske behöver lite direktiv. Men där finns säkert bra amatör/hobby fotografer som är duktiga på att inte märkas också. =)


  • nuså

    Tack för all input!
    Vi har nu bokat fotograf faktiskt. När vi träffade honom så kändes det helt okej ändå så vi bokade honom.
    Och jag tror att vi kommer vara glada över det beslutet längre fram =)

  • JuliBrud89

    Med tanke på att fotograf ær rætt kostbart så ska en person vi kænner fotografera :) Kænner ni kanske nån som kan lite om foto? Fråga - folk brukar tycka om att kunna hjælpa till! Och vem gillar inte brøllop? :)

Svar på tråden Fotograf eller inte?