• max alexis
    Äldre 21 Mar 13:15
    3380 visningar
    11 svar
    11
    3380

    hade ju tänkt mig barnfritt...

    Vi har sedan i höstas planerat våratbröllop och det känns som om jag och sambon är överens om det mesta. Lokalen bokad, klänning och ringar köpta och fler och fler småsaker faller på sin plats.
    Vi har bett sambons syster vara toastmadame och hon blev jätteglad och rörd. :)

    Vi har dessutom bestämt sedan länge att vi ska ha ett barnfritt bröllop, men undantag från våra egna 2 st på 4 år och 1,5 år. Vilket verken vi eller umgängeskrätsen finner underligt.
    Jag har föjt flera trådar härpå BT om just detta med barnfritt hur man ska skriva och om man ska skriva något. Vi valde att inte skriva ngt på inbjudiningskortet utan tänkte att det räkte om vi adresserade till just de vi ville bjuda, alltså inte familjerna.

    Nu är det bara så att svägerskan/toastmadamen tänker ta med sig sitt barn ( 1:3 år när vi gifter oss) med hänvisning till att mormor ska ju ockå på bröllopet. diskutionen ko upp när hon undrade vad hon skulle säga om någon frågade henne. Då sa jg klart och tydligt BARNFRITT sen säger hon att de tar med sin dotter och att det är ingen fara pappan tar ju hand om henne... Hon menade också att på hennes bröllop hade de ju med släktens barn, för släkten var ju på bröllopet...

    jag menar att inte bådas släkt är på bröllopet och annars känner man kanske ngn som kan ta barnet den dagen. jag ville ju ha barnfritt för att barnen styr så mycket med allt var de innebär och för att jag inte vill att alla ska gå kl 21-22 för att barnen måste hem och sova.

    Är jag bara dum eller?
    Svägerskan bor i Stockholm och vi i Skåne.

  • Svar på tråden hade ju tänkt mig barnfritt...
  • max alexis
    Äldre 21 Mar 13:16
    #1

    Hon ringde dessuom för några dagar sedan och undrade om där var någonstans i lokalen Barnet kunde sova? - Nä vi bokade inte lokal efetr det...

  • Marylo­js
    Äldre 21 Mar 13:23
    #2

    Alltså... Jag tycker det är svårt med släktingar som reser långt, de kanske inte har någon att lämna barnet till där bröllopet är? 

    Annars tycker jag det är en självklarhet att är er önskan barnfritt, då är det det som gäller och om man inte kan förlika sig med det får man väl stanna hemma.

    På våra inbjudningskort skrev vi "Barn under 18 är hjärtligt välkomna i kyrkan men resten av dagen firar vi i vuxet sällskap." 

  • Äldre 21 Mar 13:51
    #3

    Vi skrev också bara de vuxnas namn på kuverten men båda barn och okända särbos som vi inte träffat innefattades tydligen ändå.
    Svårt det där

  • Mikina
    Äldre 21 Mar 14:22
    #4

    Det där med att skriva på kuvertet tycker man borde räcka men så är tyvärr inte fallet, man måste vara mkt tydligare än så. antingen skriva namn på själva inbjudan eller skriva tydligt att det är barnfritt.
    säg ifrån, det är er dag. Låter kanske hårt men det är ju ER dag, vill man inte komma dit så måste man inte.
    När jag blir bjuden på bröllop så ser jag det som en ära, ett privilegium och börjar inte ställa krav på sovplats till barn eller att "ha rätt" att ha med mig någon, men så tänker inte alla..
    Vårt bröllop är också i skåne och vi har gäster som kommer 50 mil för bröllopet, och det där med barnvakt tycker inte jag är SÅÅÅ konstigt, det räcker ju med att ha barnvakt EN natt, det finns väl någon god vän/släkting som barnet/en kan vara hos en natt? 

    Säg till svägerskan att det inte alls finns plats för barnet att sova och att det kommer bli sång och dans så det kommer inte vara lätt att sova någonstans. De kan ju ta med en barnvakt som sover över med barnen på ett vandrarhem eller någonstans så att föräldrarna kan vara avslappnade och delaktiga i festen och sedan träffa sina barn så fort de vaknar dagen därpå.

  • max alexis
    Äldre 22 Mar 20:18
    #5

    Ja svägerskan har ju bott här nere innan och har både släkt och massa vänner här. Jag tycker inte att det är så konstigt. Ingen annan har missat vår önskan.... De finns två storebrödrar också, dock har de en annan mamma...

  • Pekkii­sch4
    Äldre 22 Mar 20:52
    #6

    Jag tog en diskution med dem som blir inbjudna som har barn och frågade vad dem tyckte, och vi kom fram till att dem ville inte ens ha med sina barn utan dem får vara hos sina farmor och farfar. :) därför skriver inte vi något om det i inbjudan.

  • Daludd
    Äldre 18 Apr 22:00
    #7

    Åh vilken svår sits man sätter sig i när man bara adresserar och tänker att det räcker... hoppas det löser sig!

  • Strawb­erry
    Äldre 18 Apr 22:21
    #8

    Vi har valt att ha åldersgräns 13 år på vårt bröllop och vi skrev klart och tydligt på inbjudan vad som gäller för att undvika missförstånd och jag tror det är nödvändigt för att undvika missförstånd. Nu är det ju försent för er att göra om men om ni har någon bröllopshemsida eller info mejl som ska gå ut till de inbjudna bör ni kanske påpeka att det är barnfritt...

    När det gäller gäster som reser så pass långt att de måste sova över anser jag att man som brudpar får vara flexibla eftersom långt ifrån alla vill eller kan lämna sitt barn hemma med barnvakt över natten.  Visst har även barnets pappa släktinar som kan tänkas vara barnvakt men de bor väl kanske inte Skåne? Kanske har ni någon ni vet som kan ställa upp som barnvakt och kan ta hand om barnet under middagen och efterföljande fest så att mamma och pappa inte behöver lämna bort sin treåriga dotter under natten? Och sen är det inte alls ovanligt att man gör ett undantag för den närmsta familjen, exempelvis egna barn och syskons barn. Vi har valt att göra ett undantag för en kusin till mig som är 11 år och egentligen för ung enligt vår åldersgräns just för att familjen bor i Danmark och kommer då upp hela helgen.

  • CoG
    Äldre 5 Jun 22:05
    #9

    Bara för att svägerskan har släkt och vänner där ni gifter er är det kanske inte självklart att det är några som känner barnet väl.
    Min dotter har endast sovit över hos mormor och morfar och hon är 8 år.
    Hennes biologiska farmor o farfar är alkisar, hennes biologiska pappa finns inte med i bilden annat än 2ggr per år typ och hennes bonus farmor o farfar har hon bara känt i 3 år och dom bor en bra bit från stan så där har hon inte blivit lämnad själv någon gång.

    Jag skulle inte lämna mina barn till några dom inte är vana att sova hos eller vara med längre stunder bara för ett bröllop, särskilt inte om det är någon liten.
    I annat fall skulle jag lämna till någon ett kortare tag, men skulle då behöva lämna bröllopet tidigare än 21-22 för att åka till mitt barn som behöver sova.

    Man kanske får kompromissa då toastmademen rest en längre väg och faktsikt har ett litet barn.
    Om pappan också ska vara med på bröllopet kanske han kan ta med barnet och lämna allt tidigare då barnet behöver sova men låta din svägerska vara kvar så länge hon vill och behöver?

  • Humlan
    Äldre 5 Jun 22:10
    #10

    Åhh det här med barn på bröllop blir lätt en het potatis. Vi ville ha barnfritt och makens släkt grymta väl lite men accepterade vårat beslut. Dom reste 60 mil för våran skull.
    Likaså hans vänner. Inga problem

    MEN.. min egen familj som jag trodde skulle ha mera förståelse blev mer eller mindre krig. Min bror har en dotter på  12 år med adhd. som är svår att styra och sitta still.. Bara för att jag inte ville ha med henne så heter det nu att jag hatar henne och min familj pratar inte med mig längre
    Va ? inte klojkt. Jag har aldrig aldrig sagt att jag inte tycker om henne, eller hatar henne
    helt absurt.


  • 2 0 1 2
    Äldre 5 Jun 22:14
    #11

    Vi ville också ha barnfritt vilket inte accepterades alls av blivande makens familj, vilket innebär att vi nu fått säga att barn får komma på vigseln (= kaos!) men inte på middagen. Buäh!

Svar på tråden hade ju tänkt mig barnfritt...