• Anonym (överstyr?)

    Alla presenter?

    Jag börjar allvarligt få panik för alla presenter som ska ges hit och dit vid vårat bröllop! Det är presenter till alla gäster, presenter till värdpar, presenter till toastmaster, tärnor, marsakar ,morgongåvor, dom som har bidragit med pengar osv.

    vi hade tänkt ha ett ralativt billigt bröllop men med lite över 70 gäster och massa engagerade så blir  prestenter posten en STOR post som jag inte ens hade tänkt på. hur har ni gjort med alla dessa presenter? Jag har ångest över att inte kunna köpa nåt jätte fint till alla som jag gärna hade velat.

  • Svar på tråden Alla presenter?
  • 1700tal

    Den här tråden hör väl inte hemma i känsliga rummet?


     


    Men du har en poäng. Fattar inte heller den här presenthysterin... De som hjälp till förtjänar ett stort och uttryckligt "TACK". Kanske en blomma, definitivt en stor kram och ett omnämnande när det kommer på tal infor andra. Det är mer värt tycker jag!

  • Anonym

    Vi ska nog inte ge så mycket presenter. Vi skippar morgongåvan och favors till gäster (vi ska nämligen inte ha någon sittande middag utan bara mingel och fest). Sedan har vi tänkt att värdparet och toastmastern dricker gratis under kvällen medan alla andra betalartyp 10 kr per vin/öl/drink. När det kommer till tärnor och marsalkar så vet jag faktiskt inte, det beror ju lite på hur engagerade de är i själva bröllopet.

  • Anonym (överstyr?)

    Nja kanske inte hör hemma här men vill inte att gäster ska läsa då jagvet att många av våra gäster läser runt här.

    Tärnor och näbbar betalar vi för klänningarna och det tycker, utöver det hjälper dom inte till alls , även om jag faktiskt önskade lite mer hjlpsamma tärnor.

    marsalker betalar vi matchande slips och väst .

    ÅNGEST! Jag vill ge alla presenter men det går verkligen inte! 

  • Hella

    Vi har inte presenter till någon. Ingen morgongåva heller. Vi känner att de som vill hjälpa till gör det av kärlek till oss och de får ett ordentligt tack och en jäkla kul fest hoppas vi :)


     


    Om det är så ni känner att det bara blir för dyrt så kanske ni ska skära ner lite på presentfronten.

  • MeaJ
    1700tal skrev 2012-02-27 19:59:15 följande:

    Den här tråden hör väl inte hemma i känsliga rummet?


     


    Men du har en poäng. Fattar inte heller den här presenthysterin... De som hjälp till förtjänar ett stort och uttryckligt "TACK". Kanske en blomma, definitivt en stor kram och ett omnämnande när det kommer på tal infor andra. Det är mer värt tycker jag!


    Bra sagt, precis så känner vi.
    Många kanske skulle tycka vi är snål, men jag har inte heller förstått varför man ska ge alla presenter.
    Sen när har inte ett hjärtligt TACK varit bra nog? 
  • brideo

    De enda som vi kommer ge något till är de som upplåter sitt hus för oss den aktuella dagen. Räcker det inte med att man bjuder på brakmiddag och en hejdundrande fest i mini- eller maxiformat? Blir ganska provocerade av denna presenthets faktiskt...

  • daniiel

    Jag känner igen mig. Jag kände samma inför vårt bröllop. Våra tärnor fick sina klänningar och en bolero, samt en bukett, örhängen och ett armband. Det blev väl drygt 500kr/tärna och vi hade två tärnor. Marskalkerna, som var fyra stycken, fick varsin slips, corsage och ett par skor, vilket blev ca 200kr/marskalk. Utöver det var det faktiskt ingen annan som fick något, annat än ett stort och uppriktigt "Tack!" och tackkort såklart. Jag tror de uppskattade den saken, ett ärligt tack, för de vet ju att vi inte kan spendera massa pengar hit och dit på presenter. Kan ju tillägga att vi inte gav varandra någon morgongåva heller, jag förstår inte riktigt syftet med den faktiskt (jaja, det är säkert väldigt romantiskt och gulligt).

    Det är väldigt tråkigt om du känner dig tvungen att ge någon en present och jag tycker det är dålig stil om de förväntar sig något (menar inte att det är så, bara om det skulle vara så). De hjälper väl till för att de tycker om er och vill vara snälla? Då bör ett tack räcka långt :)


  • Aniara4
    1700tal skrev 2012-02-27 19:59:15 följande:

    Men du har en poäng. Fattar inte heller den här presenthysterin... De som hjälp till förtjänar ett stort och uttryckligt "TACK". Kanske en blomma, definitivt en stor kram och ett omnämnande när det kommer på tal infor andra. Det är mer värt tycker jag!


    Samma här, de enda som fick presenter var vi. Skrattande Jag tycker också det verkar lite hysteriskt med alla presenter och favors som ska ges till allt och alla. De som hjälpte till var framför allt våra föräldrar och syskon, som vi antog gjorde det för att de ville hjälpa oss, och vi tackade dem förstås hjärtligt.

    Enda undantaget är förresten min kompis, som var en riktig klippa och inte bara var med som moraliskt stöd i början av dagen utan oplanerat hjälpte mig med två panikutryckningar för att hämta saker jag glömt. Till henne skickade jag efter bröllopet en fotobok med fina foton jag tagit på henne och hennes familj. När jag ändå höll på och gjorde fotoböcker liksom.
  • annapanna88

    Favors - hoppar vi helt! Tycker själv det känns överdrivet och dessutom försöker vi hålla hyfsat låg budget :)

    Övriga presenter - ja brudfölje har vi inget så det löser ju den saken. Min bästa vän/toastmadame som har hjälpt till massor vill vi gärna ge något. Antingen nåt fint smycke, en upplevelse eller en fotobok som Aniara4 skrev (bra tips, tack!).

    Våra föräldrar har, och kommer att hjälpa till massor också, men de gör ju det för att de vill... Just nu lutar det åt att de får en fint inramad förstoring efter bröllopet.

    Sen kommer vi självklart att tacka dom under festen!

    Jag tycker också att det råder något av en presenthysteri. Man bjuder ju trots allt gästerna på en fest, ofta med mycket mat och tårta. Och de kommer ju till bröllopet för att de tycker om brudparet och vill vara med och fira en stor dag i deras liv, inte för att få presenter!
    Presenter kan man ge bort när man går på deras bröllop i tur, eller på jämna födelsedagar osv.

  • Chicita

    Vi delade ut saker lite till höger och vänster kändes det som. Men det var saker som vi stötte på längs med vägen och tyckte att "det hade varit perfekt för....". Sakerna köpte vi på oss under 1,5 års tid och de flesta var "impulsköp". Eller tja halvt om halvt planerade köp.
    Vi köpte inte saker för att köpa saker, utan för att vi hittade något som skulle kunna vara ett fint minne och ett tack.
    De flesta grejor hade en praktisk funktion på middagen. Eller var en del av de närvarandes utstyrsel eller liknande. Våra föräldrar, våra tärnor och marskalker samt toastmastrarna fick varsitt keramikkrus som dom ju också använde under middagen. Vi hade köpt in 2 drakkannor och 2 vanliga kannor som delades ut (två som priser och två som tack).

    Jag skulle inte ställa mig och köpa saker till folk "bara för att", liksom.
    Utan då skulle jag hellre bjuda på en härlig hemlagad middag i efterhand där man kanske kan sitta ner, kolla på fotografens bilder och bara minnas hur underbar dagen var. Och verkligen tacka dom för det jobb dom la ner för att dagen skulle bli så underbar.

    Till gästerna så är jag helt inne på att man inte ska ge gåvor egentligen. Dom är ju för sjutton bjudna på bröllopet och efterföjande - tja vad man nu har efteråt Flört
    Nu gjorde vi det ändå, eftersom vi hittade den "perfekta saken till det perfekta priset". Men att ge "bara för att" - nej nej... det går helt bort för mig.

  • Anonym

    Nej, vi ger inga presenter.
    Kanske att mina päron får en blomma efteråt som tack för hjälp med hundvakt under bröllopshelgen. Men vi brukar inte ge något när vi har passat varandras djur.

  • Anneli256

    Vi har inga presenter till gästerna under bröllopet, däremot har vi en "hobbyfotograf" som kommer att ta "röda mattan" fotografier av gästerna. Dessa foton har vi tänkt skicka med tackkorten ut till respektive gäst tillsammans med det sedvanliga kortet av oss. Ett minne från bröllopet helt enkelt.
    Bestman får kostymen betald. Tärnorna får sina klänningar, frisyr, sminkning, (ingen stor kostnad för oss då vi använder oss av frisörelever och stylistelever på en gymnasieutbildning) samt en present, Toastmadame får en present. Syftet med att ge gästerna gåvor har jag inte riktigt förstått.. är inte hela arrangemanget ett minne? Fotot tycker vi är en lite rolig grej.. o dessutom så kommer kostnaden för framkallning av fotona ( inte så stor) den kommer inte förrän efter bröllopetGuld i mun

  • Cosy

    Vi kanske ska ge en present den dagen och det är till den ena toastmastern som faktist fyller år just den dagen^


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Dolly P

    Vi har också funderat lite kring detta med pressenter. Vi har två som spelar och sjunger i kyrkan, två tärnor, toastmaster. Det rinner iväg lite om man ska ge något till alla. Men och andra sidan, så känns det som att dom förväntar sig att dom ska få något. Jätte svårt sånt där..

  • Vilse

    Håller med många ovan att detta med presenter har nästan blivit löjligt Obestämd

    Vi kommer köpa kläder till tärnorna, näbbtjejen och marskalkerna - detta får de behålla sedan.
    I övrigt kommer vi nog inte köpa något. De får ju trots allt både mat och fri dryck under kvällen, vilket jag tycker räcker Glad

  • maria12

    Jag tycker inte att det är konstigt om man inte ger en massa presenter till alla. Jag har frågat några vänner om de kan sjunga under vigseln men jag har inte tänkt ge dem någon speciell present, annat än ett stort tack och tackkort såklart. Jag tycker i så fall att det är mer värt att man gör lite mer personliga tackkort och faktiskt skriver något personligt till alla som har hjälpt till på något sätt.

    Jag ska betala sminkning till min tärna som tack och vet inte om min M2B betalar något till sin bestman. Jag tror inte att folk förväntar sig en massa presenter, och skulle det vara så så tycker jag att det är lite konstigt... Jag var toastmaster och tärna på ett bröllop i höstas, bruden betalade min klänning och det var ju snällt! Däremot hade jag uppskattat ett tackkort med något mer än samma text som de skrivit till alla, men det är bara min åsikt.

    Sedan ska vi baka macarons och lägga 2 st i en liten ask som vi viker själva på varje plats, ev kommer dessa även att fungera som bordsplacering. Så det blir ett tack som man antingen kan äta upp direkt eller spara till dagen efter, och jag tycker att det är kul med något man har gjot själv! 

Svar på tråden Alla presenter?