• Sweetc­hili
    Äldre 17 Mar 16:58
    13608 visningar
    36 svar
    36
    13608

    billigaste bröllopet?

    Vem har haft eller planerar ett billigt bröllop? Jag menar inte att ha allt hemma i vardagsrummet och bjuda på glasstårta från Coop forum utan vill bara veta, hur billigt har ni lyckats komma undan med bröllop och fest för släkt och vänner? Finns det en nedre gräns för vad som är genomförbart om man vill ha en fin dag???

  • Svar på tråden billigaste bröllopet?
  • Hilde
    Äldre 5 Apr 10:22
    #0

    Finaste och roligaste bröllop jag varit på var ett knytkalasbröllop. Varje gäst kom med det som gästen själv valde passade bäst. En människa var koordinator, så att inte samma rätter t.ex. dök upp i för många upplagor. Vissa var musiker och bjöd då på detta. Esulterade i en makalös fest för väldigt många människor. Bröllopet var på Varbergs festning, i riddarsalen, en nyårsafton för ungefär 15 år sedan. Brudparet stod för lokalen och nyårsfyrverkeriet.

  • Mattas
    Äldre 16 May 20:58
    #0

    Hejsan!
    Ett bra tips för att få en billig och fin bröllopstårta är att kolla på gymnasieskolor. Vissa skolor har ett program som heter Livsmedel där eleverna utbildar sig till kockar. Har sett vad 3års eleverna har gjort, och det är proffsigt. Det enda som de går efter gymnasiet är 1års för att få ett gesällbrev, så de är mycket duktiga i 3året.

  • pärlso­cka
    Äldre 30 May 21:19
    #0

    Jättefina och inte allför dyra underkläder finns hos Lindex och märket dom har där heter Ella May, verkligen jättefina och lyxiga underkläder för en liten summa!

  • Jeany
    Äldre 30 May 22:26
    #0

    Det kommer att bli ca 90 gäster på vårt bröllop, och det landar nog på ca 35´000:-
    Det hade helt klart kunnat blivit billigare, och det var väl tänkt så från början...men det är lätt att sväva ut när man börjar titta på grejer... ;)

    Mest pengar tjänar vi på att laga maten själva (eller ja..svärmor lagar den). Sen är det smågrejer som vi sparat in på eller fått i gåva. Tex så får jag brudbuketten gratis av min bästa väninna som är florist, jag odlar egna solrosor till dekortation, svärfar fotograferar, gjort egna inbjudningar/festpr./tackkort, spelmän i släkten som kommer varvas med vanlig cd-musik, sambons lillasyster sjunger vid vigseln, en kompis mamma gör tårtan billigt, bar till självkostnadspris på festen, sommarstugan istället för bröllopssvit...

    Ja, det finns egentligen hur mycket som helst man kan dra in på, men vissa saker är ju svårare att släppa på, som jag tex _ska ha_ min speciella brudklänning!! Hade tagit den även om den kostat 10´000 att sy upp! (nu kostar den tack o lov bara 4000:- ;) )

  • blivan­de fru J
    Äldre 31 May 16:06
    #0

    Jag vill bara påveka att bröllopet inte blir billigare för att någon annan betalr det. "Vi betalade 0 kr eftersom mamma och pappa betalade allt" är inte automatiskt ett exempel på ett jättebilligt bröllop :)
    Gratis tjänster hjälper ju däremot till att få ner kostnaderna rejält.

  • taz
    Äldre 1 Jun 12:39
    #0

    Jag o min mans bröllop kostade ca 12000 med allt utom bröllopsrresan.Käder,bukett,tårta,lokal,ring. m.m.

  • Bubbla­n_73
    Äldre 1 Jun 12:54
    #0

    HILDE!!!!

    Jag är nyfiken på knytbröllopet du berättade om. Maila mig och berätta mer!

    cecilia_remnas@privat.utfors.se

  • Zandri­sen
    Äldre 1 Jun 13:02
    #0

    Det vi sparade in allra mest pengar på var maten, vi gjorde med hjälp av släkten buffé till alla våra 100 gäster, som bestod av fläskfilé, kycklingfilé, olika såser, potatisgratäng, olika pajer (bland annat vegetarisk) sallader och så en förrätt bestående av laxröra på mörkt bröd. Allt som allt gick maten på ca 4000:-, och det gav oss utrymme att lyxa till det med bröllopstårta från konditori och lite annat smått och gott. Vi köpte även all alkohol via nätet (www.vinospritbolaget.se), och där sparade vi också in rejält. ett tips om man vill beställa från nätet är dock att köpa bag-in-box, då frakten annars kan bli ganska dyr i och med att de tar batlt per kg.
    Billiga inbjudningskort beställdes hos ett lokalt tryckeri, och så hyrde vi våra kläder. Nu lyxade vi till det med dekorationer och fotograf och annat, men vår budget gick i alla fall nästan ihop tack vare detta... Lycka till!

  • pickle­dpossu­m
    Äldre 2 Jun 14:43
    #0

    Vi kommer att ha ca 40 gäster. Så här sparar vi:
    Vi gjorde inbjudningskorten själva. Mycket jobb - men det var det värt - de blev så fina och personliga. Kommer att göra tackkorten också.

    Festen hålls i svärmors trädgård ca 5 meter från havet, underbart vackert och helt gratis!

    Har köpt billiga vita partytält och hyr bord, stolar och porslin till ett bra pris där där företaget både lämnar, hämtar och diskar, aaahhhh...

    En otroligt musikalisk kompis som spelar typ allt ska spela och sjunga i både kyrkan och på festen (ska kanske nämna att han tycker att det är det roligaste som finns).

    Kompisars kompisar serverar för en slant och gratis mat.

    Både familj och vänner ska hjälpas åt med mat, tält, dukning o.s.v. dagen innan och på förmiddagen. Ska bli jättekul att göra det tillsammans och vi blir många = mindre jobb åt alla!

    Torbs har köpt en hyfsat billig kostym och jag har köpt billigt tyg till min drömklänning som en kvinna syr upp till mig för ca 500 kronor!!

    Många bra amatörfotografer i bekantskapskretsen!

    Svärmor (som är konstnär) ska binda min och tärnornas buketter med blommor från trädgården + eventuellt blommor från hötorget till bukett och borden.

    Vi ska köpa odekorerade vita prinsesstårtor på stormarknadskondis (ja, vi har provsmakat och de var kanongoda!) Vi vill dekorera själva, mycket roligare! Kommer att kosta ca 12 kronor biten.

    Från IKEA har vi köpt tyg att använda som duk + servetter m.m.

    Dans på svärmors stora stenaltan med brända cd-skivor.

    Och min älskade mamma ger oss en resa i bröllpspresent...!

  • pickle­dpossu­m
    Äldre 2 Jun 14:44
    #0

    Och just det... billigt öl, vin och sprit från Tyskland!

Svar på tråden billigaste bröllopet?