Inlägg från: miss luxor |Visa alla inlägg
  • miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Luxor var tvungen att krypa ut ett tag..dessvärre har man ju vissa andra förpliktelser, suck..

    Hej på er alla!
    depecha: Ser man på..ett grustag.. men det är ju jättebra! Då behöver ni ju inte beställa sand till barnens sandlåda...:)

    Gick det bra förövrigt? Det gjorde inte ont va? Var glad att du inte hade ont, de kan trycka rätt hårt med manicken..

    Du måste ta bort dom! Jag väntar på ett tips via mail om naturmedicin också..men jag vet inte (skeptiskt) fast å andra sidan, det är väl inte skadligt att prova (kan förmedla det sen kanske)

    Idag åt jag inget förrän 12.. lite ont gjorde det, men inte alls mycket..förrän..kl 15! Nu är de tebaks..inget jätteanfall, utan sån värk som jag haft sedan sista anfallet (ni vet). Det verkar bero på maten.. verkar få ont av fil också.. så nu har jag köpt nått som pensionärer dricker för att få i sig näring. Ska ta en supp till..(och försöka behålla den inne, den här gången). Om det gör ont i morn ska jag ringa doktorn.

    Rystall: Tack snälla du för all information! Jag undrar om du vet hur det är med Voltaren.. jag har i princip tagit en sån (tablett eller supp) om dagen i 7 dagar nu..är det ok? De är inte farliga eller så? Jag antar att man inte ska knapra dom jämt så får man väl ont i magen av det istället? Försöker begränsa det till när jag måste "fungera"..ex nu ska jag skriva en rapport som har deadline imorgon osv..

  • miss luxor

    depecha: Jo..jag vet..fast det suger musten ur mig o gå omkring o ha så ont.. hoppades också att hon jag tar några kanske stenen lossnar..och jag inte får ont imorn!.. Idag funka det faktiskt!!! tjoho.. jag fick knipa lite, men nu gör det faktiskt inte ett dugg ont... märkligt, vad ett piller kan göra..?!

    Ska njuta av kvällen!

    Vad skönt för dig att du mår bättre!!!!!!!! Snart mår vi bra allihop!

  • miss luxor

    depecha: nej varken voltaren eller ipren i "oral" form fungerar. men nu har det gått över och jag tror kanske att det håller i sig... jag ska iallafall inte utmana ödet med att äta. Ska dicka det där kosttillskottet=mums. (ja du vet hur det är).

    nu e det vilodax..goodnight (were ever u are)

  • miss luxor

    depecha : va du e go, tack. Jo igår drack jag nå kosttillskott jag köpt på apoteket, fast jag fick ont. Idag köpte jag nutrellette och fick ont. Så nu vet jag inte hur jag ska göra för att få i mig näring.
    Fast jag vet ju inte om det är "maten" som orsakar det onda.. det gör liksom ondare ju längre dagen går.. vi 17 tiden och framåt är det sängen o värmedynan som gäller.

    I morgon ska jag äta potatis och kokt kött+morötter vid 15..om jag får ont vid 17 då åker jag in! Nu får det vara slut på det här :(

  • miss luxor

    Föresten kolla vad jag hitta på fass,
    Gallstenar kan idag inte lösas upp på kemisk väg. Det går för närvarande inte heller att behandla med ljudstötar som man gör vid njursten.

  • miss luxor

    depecha: Guuuud vad skönt det måste kännas för dig! Skönt o fått det konstaterat också, eller hur?

  • miss luxor

    Jag kan sova, när jag väl somnat, så att säga..
    kan inte ligga på mage eller på sidan.. (ev är det lite lindrigare smärta när jag ligger på höger sida..?!, vilken sida funkar för dig?) bara rakt på rygg - men man vänjer väl sig.

    Har ni pratat något om en operationstid?
    Om jag var dig skulle jag försöka skjuta upp bröllopet tills efter operationen (om du inte hinner operera dig innan). Det är ju ändå till ½ DIN dag..hur kul blir det om du inte kan njuta av det. Även om du inte har ont, kan du ju inte äta å så.. när alla andra vräker i sig massa mums får du sitta med din kokta torsk..

    Alltså jag menar inte att övertala dig på nått sett, du gör förstårs som du känner. Men jag tycker bara inte att du ska känna någon press på dig bara för att inbjudningarna gått ut - är man sjuk så är man. Men det är klart, det är ju tråkigt om planerna går i stöpet.

  • miss luxor

    Alltså vid attack värker det överallt i de övre regionerna+ryggen.. efter anfallet är smärtan mer koncentrerad till mellangärde+höger sida. Så:

    Har du ont där gallan sitter? = Japp

    Under bröstbenet lite på högersida? = Japp

    Om du trycker lätt, gör det ont då? = Det räcker att stryka med handen över, så gör det ont.

    Har du ihållande smärta nu, eller är det bara när du gör vissa rörelser? =
    Nu har jag tagit en supp..den lindrar så nu gör det bara ont när jag rör mig+ djupa andetag, innan suppen värkte det hela tiden+värre vid rörelse. (vid anfall spelar det ingen roll vad man gör, det gör lika ont hela tiden och är helt omöjligt att vara still)

    Hjälper det med vetekudde? = inbillar mig att det känns skönare, lindrar kanske lite. Jag föredrar värmefilt eftersom vetekuddar är knöliga och tunga, har man ont vill man inte lägga en 1 kg grej på magen, inte ligga på en knöl heller. :)

    Köper man såna på apoteket? =
    Vetekudde kan man köpa eh... ingen aning, jag har en sån också, den köpte jag på någon konstig möbelaffär. En värmefilt kan man köpa i lampaffärer eller varuhus.

    du känner igen sympomen?

  • miss luxor

    Du förresten...30 kg... hur funkar det med brudklänningen?

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?