Inlägg från: miss luxor |Visa alla inlägg
  • miss luxor

    Nån som har eller haft gallsten?

    Nightingale och alla andra som har bra tips!
    Tack för hjälpen. Jo jag fick med supp voltaren hem, det känns ju tryggare, men är fortfarande orolig för nya anfall. Troligtvis för att det bara var någon dag sedan sist, och för att jag fortfarande har känningar.
    Idag bli det kokt kött o potatis!
    Funderar på att ta en morot innan...

  • miss luxor

    depecha:
    Jo har varit i kontakt med vårdcentralen och är under utredning, fast ultraljudet visade inget? Nu var gallan sammanfallen under undersökningen så det var svårt att se.. Nästa steg är kontraströntgen som ska utföras nästa vecka.. Om de inte upptäcker några stenar är det någon anna allvarlig sjukdom. Man hamnar inte på akuten annars..
    och stackars dig med...stackars oss med taskiga gallor!

  • miss luxor

    Andra prover? Jag har bara gjort ultraljud.. iofs tog de blod- och urinprov på akuten...men fick aldrig veta vad de visade..jag antar att det inte var något fel med dessa.

    lycka till med UL

  • miss luxor

    Paulina&Tomas: Jehudamig..6 månader. Oj det kan inte varit kul för er.

    Idag var jag och handlade..det var inte lätt.. Allt innehåller ju ägg, lök eller citron .suck. kanske inte ger någon effekt för så små mängder, fast jag vill inte chansa.
    Jag lyckades få med mig en burk krossade tomater iallafall... tänkte äta det med min kyckling ikväll.

    Jag har fortfarande ont, sedan anfallet i Fredags. Ska det verkligen vara så? Smärtan är inte på samma sätt, nu är den mer koncentrerad till mellangärdet och lite på höger sida kanske. Hur som helst så gör det att det är svårt att stå rak, gå, hoppa (helt uteslutet), ta djupa andetag och ta på magen kan man glömma.

  • miss luxor

    Miss N:
    Har du vågat äta någon semla..eller annat smaskigt efter operationen? I så fall, kände du av något?

    Depecha:
    När var det du skulle på ultraljud? Jag ska på kontraströntgen nästa onsdag, tror jag det var. Jag håller tummarna för oss!

  • miss luxor

    depecha:
    Ok tack.. jag ska fråga min läkare också. Det kan ju kanske vara så att gallan är alldeles utmattad efter anfall, jag tror att den krampar då.. fast det bör bara vara några dagar tycker man ju. Hur länge sedan var det du hade något anfall? dvs hur länge har du haft molande värk? (känns det också som någon smockat dig i mellangärdet?)

  • miss luxor

    depecha:
    msn... ja det kanske man skulle skaffa.. får återkomma när jag lyckats med det.

    så länge...Spasmofen, om du inte redan gjort det kan du läsa om medicinen på nätet. vanebildande, men om inget annat biter, har du väl inget val kanske? Du kanske kan få voltaren i sprutform utskrivet, tror det hjälper snabbare än supp.
    Det låter hur som helst jättejobbigt att ha ont hela tiden! Jag har bara haft anfall 4 gånger.. och sen sista gången(i fredags) känns det som jag fått stryk, men jag hoppas det går över snart.

  • miss luxor

    Jag är grymt sushisugen... törs man äta det tro?

  • miss luxor

    Miss N:
    Oj det måste varit rena rama himelsriket för dig! Grattis!

    Annars har jag just slängt i princip det mesta i min kyl..(separationsångest). Jag är en sån där som lever för att äta. Det bästa jag vet att glida omkring på affären och köpa nya skojjiga maträtter. Nu har jag krossade tomater, kokkött, tomatsopps, tomatjuice, kyckling och kronärtskocka.. känns lite torftigt. suck.

    depecha: Jag har ju bara haft det här problemet i ca 2 månader, men jag förstår att det tär på psyket om man går omkring en längre period. Speciellt om man har kroniskt ont. Alltså, inte för att vara taskig men jag hoppas nästan att de hittar en krater i din galla och att du måste akutoperara dig.. och sen kan äta semla som Miss N. hihi. Jag åt faktiskt en semla förra veckan och det hände ingenting, men det kanske inte alltid gör det? (jag pillade iofs bort grädden).
    Vad tragiskt..så kanske vi ses på akuten.. men så är väl verkligenheten antar jag.. Jag bor i Stockholm, sist var jag på HS.. du lär höra mig om jag är där...

  • miss luxor

    depecha:
    25 KILO!!! Jössös. Är du frisk förövrigt? Jag menar..har du lyckats få i dig näringsämnen som du ska eller blir du också sjuk ofta?

Svar på tråden Nån som har eller haft gallsten?