Än så länge vet jag inte, för första gången jag fick anfall fick jag det efter att bara ha ätit frukost (den gamla vanliga som jag alltid äter..). Sedan kände jag mig jättehungrig vid lunchtid och gjorde snabbt en måltid bestående av potatismos från dagen innan och stekt köttfärs..
Men sedan blev jag inte mindre hungrig efter att ha ätit, och fick dessutom ont i "mellangärdet" och ryggen, och när det bara blev värre så åkte jag in till akuten vid nio-tiden på kvällen.. Det visade sig som sagt att det var gallstensanfall, så den extrema hungern var i själva verket början på anfallet..
Gångerna efter det har jag missat att ha koll på vad jag ätit..
Senaste gången var samma som första gången, jag åt samma frukost som alltid och anfallet smög sig på under dagen - jag kände mig hängig och hade lite diffus smärta i magtrakten. När jag väl hade insett att det var ett anfall hade det gått flera timmar, och av den anledningen (eller någon annan) så hjälpte inte de diklofenak jag tog (tog då maxdos), så det var bara att åka in till akuten igen (fick därför narkotikaklassat smärtstillande för att slippa anfallet).. Men jag blev aldrig riktigt bra efter det anfallet och åkte in till akuten igen efter två dygn. Då blev jag inlagd för misstänkt inflammation.
Men ultraljudet visade ingen inflammation och jag blev bättre av mig själv, så jag fick åka hem efter ytterligare två dygn. Det var 1½ vecka sedan, och mina blodvärden är fortfarande förhöjda, och jag är trött och hängig, men trots allt överlever jag..
Operationen blir någon gång innan sommaren, då jag har halva gallblåsan fylld med stenar!
Nu skriver jag matdagbok för att få reda på exakt vad jag har ätit och när jag får anfall - så jag kan räkna ut vad jag inte tål. Det känns rätt skönt att kunna ha full kontroll på vad jag klarat att äta innan, för det är ju bara att gå igenom den senare och se allt jag kan äta utan att få anfall, och därför veta exakt vad jag kan leva på..