Inlägg från: Johanna = en lat kock |Visa alla inlägg
  • Johanna = en lat kock

    Vad ska man ha till potatisgratäng??

    några tips kanske?

    örtfylld kycklingfilé
    parmalindad kycklingfilé

    lammracks
    oxfilé
    fylld kotlettrad (fläskkött)
    rökkokt grillad skinka (man kokar skinkan i en marinad med rökessens i)

    vilt av olika varianter
    vildsvinsstek, fasan, älgstek - rosastekt, benfritt rådjurslår - rökt eller rosastekt

  • Johanna = en lat kock

    det finns två (eller säkert fler) alternativ

    version 1
    *stek filén på hög värme så den får fin yta
    *rulla in i parmaskinka
    *lägg med skarven neråt i en ugnsfast form
    *kör på låg värme (ca 100grader) i ugnen tills filén är genomstekt

    version 2
    *lägg parmaskinka på värmetålig plastfolie (2in1 tror jag den heter)
    *banka ut 2-3 kycklingfiléer till stora platta sjok (½-1 cm tjocka)
    *lägg på kycklingen på skinkan
    *på kycklingen kan du antingen lägga mer skinka eller tex soltorkade tomater
    *rulla ihop till en tajt rulle
    *snurra ihop ändarna på plastfolien som en smällkaramell och knyt hårt
    *vira in i folie och snurra ihop ändarna
    *koka rullen i 10-15minuter på låg värme
    *skär rullen i bitar och stek på snittytorna

Svar på tråden Vad ska man ha till potatisgratäng??