• Bebbsen05

    Vad ska man ha till potatisgratäng??

    Är lite sugen på något med kyckling?
    Någon som har någon bra ide om vad man kan servera till huvudrätt när man gärna vill ha potatisgratäng till??

  • Svar på tråden Vad ska man ha till potatisgratäng??
  • Laguna

    Alltså förutom kyckling..?

    Fläskfilé
    Oxfilé
    Rostbiff
    Lax (varm i ugnen)
    Gravad lax
    Kassler

    Sallad och en kall creme fraiche sås till . Gott!

  • Helgona

    Skivad kalkon,går att best. direkt antingen från fågel farm el catering Mer exklusivt: Struts

  • Johanna = en lat kock

    några tips kanske?

    örtfylld kycklingfilé
    parmalindad kycklingfilé

    lammracks
    oxfilé
    fylld kotlettrad (fläskkött)
    rökkokt grillad skinka (man kokar skinkan i en marinad med rökessens i)

    vilt av olika varianter
    vildsvinsstek, fasan, älgstek - rosastekt, benfritt rådjurslår - rökt eller rosastekt

  • Laguna

    Vill du dela med dig hur man gör parmalindad kycklingfilé? Låter gott!

    /Hanna

  • Johanna = en lat kock

    det finns två (eller säkert fler) alternativ

    version 1
    *stek filén på hög värme så den får fin yta
    *rulla in i parmaskinka
    *lägg med skarven neråt i en ugnsfast form
    *kör på låg värme (ca 100grader) i ugnen tills filén är genomstekt

    version 2
    *lägg parmaskinka på värmetålig plastfolie (2in1 tror jag den heter)
    *banka ut 2-3 kycklingfiléer till stora platta sjok (½-1 cm tjocka)
    *lägg på kycklingen på skinkan
    *på kycklingen kan du antingen lägga mer skinka eller tex soltorkade tomater
    *rulla ihop till en tajt rulle
    *snurra ihop ändarna på plastfolien som en smällkaramell och knyt hårt
    *vira in i folie och snurra ihop ändarna
    *koka rullen i 10-15minuter på låg värme
    *skär rullen i bitar och stek på snittytorna

  • Laguna

    Tack.
    Vad gott det låter!!

    /Hanna

  • f.d. Svart brud

    Vi hade kycklingsfilé och fläskfilé med svampsås till. Underbart gott!

    Tjälknöl är också gott till!

  • T.Karlsson

    annars kan man ta kycklingfileer och pensla dem med senap och linda in dem i parmaskinka. (för hemmamiddagar kör jag med bacon bara). skitgott o enkelt o till det har jag potatisgratäng eller ris med en kall sås med soltorkade tomater i.

  • Prinsessa

    Tjälknöl!! vet inte om det är typiskt norrländskt eller om det görs överallt, men gott är det. Kan göras av nöt el älg.

  • Ellte

    Vi hade pestofylld kycklingfilé och potatistårta på vår bröllopsfest :) Känns som det skulle passa till gratäng också :)

  • Osäker

    Hej!
    Marinerad rost biff är gott och är enkelt att göra.

    *Gör rostbiffen i ugnen
    *Skiva den i tunna skivor
    *Marinaden är soja, vitlöksklyftor och gräslök.
    *Lägg i skivorna och vänd då och då. Låt ligga ett dygn.

    Jätte gott att äta kallt till potatisgratäng.

  • Osäker

    Hmm
    Det här passar bättre om man inte vill ha så stort. kanske buffe, eller lite enklare

    Men gott är det "Fniss"

Svar på tråden Vad ska man ha till potatisgratäng??