Jag har faktiskt snott receptet härifrån BT, från nedanstående tråd
www.brollopstorget.se/Forum-1-15/m681984.html
Jag kommer dock inte göra tårtan riktigt som den står på receptet, för den är lite _väl_ mörk och mastig för vår smak. Vi kommer utesluta tryffelfyllningen (tss, vad är det då för tryffeltårta
) och smaksätta den med kaffe. Sedan kommer vi riva vit choklad över, som är svårare att misslyckas med än att bre över den här smeten. Svärmor gör också en god mörkchokladtårta, så jag ska börja experimentera lite nu under våren för att se vilken som blir bäst!
*Chokladtårta med tryffelfyllning*
75 g smör
1 tsk vaniljextrakt
8 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl kakao
2 ½ dl mjöl
Tryffel:
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
170 g smör
1. Sätt ugnen på 180°C. Klä botten på två stycken runda formar, minst 20 cm i diameter, med smörat bakplåtspapper. Smält därefter långsamt smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull. Låt det svalna något.
2. Vispa ägg och socker tills det är fluffigt och krämigt.
3. Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.
4. Grädda i 25 minuter eller tills kakan har släppt från formens kant. Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar.
Tryffel
5. Smält långsamt smör, choklad och grädde tillsammans. Rör till en jämn smet som ställs att svalna av i kylen. Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa.
6. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant med de tre andra bitarna. Täck slutligen kakan på toppen och sidorna med ett lager tryffel.