• marfa

  Träff i Linköping

  Hej!
  Jag kom på att vi pratade om att lägga upp en egen tråd för de kommande träffarna.
  Mina förslag på datum för en tredje träff är
  20 el 21/11
  28/11
  5/12
  19/12

  Vi ska ner till Linköping den första helgen jag nämde så den passar mig bäst. Men kolla vad som även passar er bäst.

  Ha det så bra tills vi ses igen.
  Marfa

 • Svar på tråden Träff i Linköping
 • marfa

  Hej!
  Självklart får du vara med på träffen. Det är ju perfekt för dig, så kan du få massor av tips från oss som har hunnit lite längre.
  Vi ska gifta oss 13/8.
  Har ni bestämt datum än för erat bröllop?
  /Marfa

 • Tessan05

  Marfa: Tack! :) Datum är inte helt bestämt än, eftersom vi är lite sent ute har vi börjat i änden att leta lokal först. Just nu lutar det åt Mjellerumsgården, väntar på offert. Väntar i och för sig på mailsvar från ytterligare 5 ställen :)

  Någon här som har erfarenhet från Mjellerumsgården?

 • na76

  Hej

  Marfa: Dina kort låter fina, jag önskar jag hade tålamod att göra egna.

  Tessan05: Jag ska gifta mig 30/7 och ska ha festen på Mjellerumsgården. Jag har ätit där en gång förut men det var för några år sen, då var ialla fall maten god. Det är jättemysigt där inne, har du sett bilderna på hemsidan? Har jag fattat det rätt betalar man för maten och drycken men det är ingen lokalhyra vad jag vet. Vad har dom sagt till dig? Jag har fått menyerna men de skulle visst ta fram nya menyer nu i januari men dom gamla var fortfarande ok att välja från. Ska ringa sen för att få nya menyerna också. Dom har ett vinpaket som kostar 163 kr och inkluderar fördrink, 1 glas vin till förrätt, 2 glas vin till varmrätt och 1 glas dessertvin. Man kan också köpa vin på glas och flaska.

  Ha det bra allihop.

 • tess05

  Hej alla

  Tessan05: Jag är också ny här, vi har inte heller kommit så jättelångt men kyrka och lokal är iallafall bestämt. Det blir den 13 augusti och vi ska ha festen på läkarsällskapets festvåning.

 • brud i sina bästa år

  Hej, en till i Linköping som skulle vilja haka på om det går bra? Bor i NOrrköping men bröllopet blir i Linköping 18 juni.

 • Tessan05

  na76: aha... så det var du som hade bokat den helgen :) Har sett bilderna på nätet (supermysigt) i övrigt vet jag inget alls. Hon jag pratade med var trevlig men svarade snabbt att hon skulle sända över prisidéer till mig. Så jag fick inte veta så mycket. Vet inte ens hur många som får plats! Prisidéerna kom inte idag... så imorgon borde de komma. Så, jag återkommer igen då :)

  tess05: Kul att ha en som kommit ungefär lika långt/kort... Hehe... tror folk kommer bland ihop oss, med tanke på "namn". Har du hunnit kolla klänning och allt sånt?

  Får man fråga hur gamla ni andra är?? Själv é jag 24.

 • na76

  Hej

  Tessan05: När skulle du gifta dig? Mjellerumsgården rymmer 70 (eller var det 75?) personer. Dom har en italiensk buffe med massor av mat som kostar ca 220 kr/person. Bröllopstårta med kaffe kostar 55 kr/person, 3 rätters med skagen petit chou, fläskfile och glass kostade något mer än italienska buffen (tror det var 235). Sen fanns en massa andra buffeer och 3 rätters menyer, typ Kall buffe, Östgötsk buffe, Grillbuffe mfl. Jag lutar åt italienska buffen , såg ut att vara mycket gott och skapligt pris på. Grillbuffen lät också god men är kanske inte så lättäten.

 • Tessan05

  na76: idag fick jag lite menyer. Dock fanns det inga buffér med. Annars stämde det ganska bra med det du redan skrivit. Börjar dock få lite kalla fötter beträffande Mjellerumsgården... enbart att vara där och få mat och vin till maten kommer att gå på 30 000:- Vet inte riktigt om vår ekonomi klarar av det. Så, vi funderar på att åka ut och kolla på Rystad folketshus istället. Måste erkänna att det är inte det lättaste att planera bröllop :)

 • na76

  Hej

  Tessan05: Ja det kostar ganska mycket på Mjellerumsgården. Allt beror på hur många gäster man ska ha. Ska man inte ha så många gäster kan det bli billigare att vara på ex ett ställe som Mjellerumsgården än att hyra lokal, serveringspersonal, catering etc. I vårt fall kostar det nog bara lite mer att vara på Mjellerumsgården än att hyra lokal för vi kommer max att bli 48 personer. Kan annars tipsa om Restaurang Blåmesen på Campus Valla. Den lokalen är stor och man kan hyra den för tror jag 2000 kr plus att man tar maten från restaurangen. Maten är god och väl tilltagna portioner. Man får ta med eget dricka och tårta och det finns stor kyl man kan ställa in allt i. Dom kommer att ha semester fram tills den 1 augusti tror jag och vi fick därför erbjudande om att få tillgång till lokalen redan dagen innan ifall vi ville duka själva. Nu valde vi inte dom för det gick kostade lika mycket att vara på Mjellerumsgården. Vill man däremot ha fler gäster än vi så blir det billigare att hyra Blåmesen. Dom har en hemsida.

 • januari brud

  Hej på er alla Linköpings budar... jag behöver HJÄÄÄLP.'
  ska gifta mig nu den 29 januari och har ingen som kan sjunga solo i kyrkan mina tre alternativ var alla uppbokade den helgen... hur typikt kan de bli...
  Skulle bli jätte glad ifall någon kunde hjälpa mig...
  Bröllopet är som sagt den 29 januari kl. 15.00 i st:lars kyrkan...
  Tack på förhand ...

Svar på tråden Träff i Linköping