• The Angel
  Äldre 6 okt 15:20
  7787 visningar
  71 svar
  71
  7787

  **Vad händer efter döden?**

  Hejsan.

  Undrar vad ni tror att det händer med oss, kropp & själ, efter vi har dött?

  Jag vill tro på ett liv efter detta för det känns så hemskt att man ska få en sådan kort tid med de man älskar *snyft*

  Kramar

 • Svar på tråden **Vad händer efter döden?**
 • MsKing­ston
  Äldre 6 okt 19:17
  #0

  plainol

  Jag gillar din ide om att få klarhet i universums stora gåta. Ett svar på varför vi överhuvudtaget lever.
  Nu ska jag dö med nyfikenhet.
  ;)

 • Äldre 6 okt 19:20
  #0

  Jag tror att man _vill_ tro på ett liv efter detta för att man fruktar döden.
  Det gör det på något vis lättare att hantera att livet faktiskt en dag tar slut.
  Det är ett 'påhitt' som är en del av de flesta (om inte alla) religioner, religioner i sin tur är påhittade för att invagga folk i säkerhet (och för att använda som maktmedel).
  Människor _behöver_ ha något att tro på, något att skylla på, att samlas runt och något som inger hopp när allt annat är mörkt. Så på så vis är religioner bra, men de missbrukas oftare och leder till hat och olycka.

  Jag är realist, en naturvetare, och jag är övertygad om att vi flyter bort och att vi inte ens uppfattar att det blir svart. I samma ögonblick är vi ju borta.

 • CyberP­et
  Äldre 6 okt 19:54
  #0

  Det där med energin är intressant. Om man tänker vidare på spöken och sånt (okej, jag vet att detta är lite flummigt) så kan det ju förklara varför man uppfattar dessa spöken. Det är nog en energi som är kvar i den gamla omgivningen. Själ eller energi, det kan nog vara samma sak.

  Lustigt också att du nämner den där ändrade känslan av energin i rummet hos någon som avlider. Många som varit med när nära och kära dött säger samma sak. Det blir bara et skal kvar, men energin flyter omkring på något sätt. Kanske är det så vi uppfattar allt omkring oss, bara energier, positiv och negativ, och att den energin som finns hos den som avlider fördelas mellan dem som är i rummet, eller kanske förenar sig med den stora världsliga energin, i hela universum.

  Jag läste nyss Angels and Deamons av Dan Brown och där berörs en intressant sak när det gäller just vetenskap och religion. Det går faktiskt att tro på vetenskap och vara religiös/andlig också. Inget motsätter det andra. Frågan är ju bara vad himlen verkligen är isåfall, om det är en stor massa av energi eller om det är något mer som vi människor kan sätta ord på, dvs en slags edens lustgård där alla är friska och fria från plåga och ålderdom.

  Petra

 • plaino­l
  Äldre 7 okt 12:25
  #0

  MsKingston

  Vad bra! Ha det så kul när du dör då ;) men det är ju ingen brådska...

 • MsKing­ston
  Äldre 7 okt 12:40
  #0

  plainol

  Tack, tror jag!
  ;)

 • Josefi­ne_
  Äldre 7 okt 12:50
  #0

  Ett litet tips:

  Mitch Albom (författare till Tisdagar med Morrie) har skrivit en bok som heter "The Five People You Meet in Heaven som handlar om just det..;

  En man dör och möter då fem personer som han nån gång mött i livet som förklarar hans liv för honom...

  Har inte läst mer än ett par kapitel själv så här långt så huruvida den är bra lr inte vet jag inte än.

 • Antoni­a
  Äldre 7 okt 13:51
  #0

  Jag tror på himmel och helvete. Och jag hoppas att jag kommer till himlen! :)

 • ztar
  Äldre 7 okt 13:54
  #0

  Jag tror absolut på något slags liv efter döden, jag tror på "spöken" (inte spöken i skräckfilmer kanske) men kanske andar eler något.
  Jag tror att det är en mening med att vi lever här på jorden, tycker att det känns kostigt att vi fått en intelligens långt över alla andra levande ting om det inte är någon mening med det.

  Jag tror inte direkt på den kristan Guden men jag tror ändå inte att jorden blivit till bara av en slump. Om det hade varit så borde det ju tillkommit flera planeter med samma förusättningar som jorden inom vårt solsysetm tycker jag.

  *jag är lite flummig idag :)*

 • Georgi­na
  Äldre 7 okt 15:58
  #0

  fast ztar, universum är STORT! Att det inte finns andra planeter med samma förutsättningar inom solsystemet säger ju inte så mycket... det är ju för att jorden ligger på PRECIS rätt avstånd från solen, som livet har kunnat utvecklas

 • jinni
  Äldre 7 okt 17:26
  #0

  Jag tror en del (de har relaterar bara till de jag kanner, ingen storre undersokning alltsa) som tror stenhart pa liv efter detta ar radda for att do. Min mamma t ex, ar orolig for det mesta, tycker inte om att flyga, oroar sig jamt for att andra ska do, letar tecken i allting fran personer som gatt bort. Det inger en viss form av trygghet att det ska finnas nagot som ar "battre" efter denna langa harda kamp Plus att man vill tanka sig att de som man mist har det battre nu, och att man kommer ses igen.

  En aspekt som jag tycker ar intressant ar; ifall det ar sa att materian i universum ar konstant. Da tiden ar oandlig (antagligen) finns det ett andligt antal kombinationer for hur denna bestamda materian kan ordnas. Alltsa, kommer denna exakta kombibnation att ske igen, dvs vo kommer tillbaka och far traffa var anar aoch kara. Faktiskt, sa kommer denna diskussionen att ske igen.....

Svar på tråden **Vad händer efter döden?**
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.