• Miranda

    Flera som väntar med att flytta ihop?

    Hoppsan! Här gäller det att hålla i hatten!

    Anaurora,
    Har sett dina inlägg och håller med dig!

    Eja,
    Mycket klokt! Hade inte kunnat formulera mig bättre själv!

    Bor själv sambo med min blivande man. Vi skall gifta oss i februari. Jag ville helst inte bo ihop innan bröllopet, men det ville han. Alltså blev det en jämkning.
    Efter att ha varit ett par i 4 år, flyttade vi till en gemensam lägenhet, och har nu bott ihop i närmare ett år. Visst märker jag sidor av honom som jag inte noterat tidigare, men det är inga större saker! Hans personlighet förändras ju inte i och med att vi nu bor tillsammans. Det är inte en främling som möter mig vid frukostbordet eller i tv-soffan! De små grejer som jag kan reta mig på rör väl i så fall mer "ordning-o-reda" men vare sig vi bor ihop nu, eller först efter bröllopet, så är det givetvis sådant som vi kan diskutera och reda ut! Då vi varit ett par så länge, så skulle det förvåna mig mycket om han lyckats gömma undan någon sida för mig, som skulle dykt upp när vi flyttat ihop (gällande stora problem eller hans inställning till något).
    Vad vi tycker och anser i stora och viktiga frågor (familj, barn, ekonomi, religion, gränser etc) diskuterade vi igenom tidigt i vårt förhållande, och det är givetvis en diskussion som ständigt är levande, annars tror jag att konflikter hade kunnat uppkomma i mycket högre grad!

    Jag har vänner som väljer att bo sambo innan giftemål (eller inte alls gifta sig) och även de som väntat med att bo ihop till bröllopsdagen. Kan inte se någon skillnad i deras förhållanden. Och ja, en del har varit gifta i över tre år Min personliga åsikt är att det hänger mycket på inställningen hos paret. Vill man "testbo" ihop, så får man gärna göra det, men när vi flyttade ihop var kyrkan bokad. Vi hade bestämt oss för att vi vill leva ihop resten av livet. Det tror och hoppas jag verkligen att vi kommer att göra oxå!

Svar på tråden Flera som väntar med att flytta ihop?