• eja

    Flera som väntar med att flytta ihop?

    Värsta uppläxningen av de som inte vill bo ihop innan äktenskapet... Kan ni inte starta en tråd i debattforumet om vad som är bäst istället för att låta de som söker kontakt med andra i samma situation få veta hur fel ni tycker de har?

  • eja

    Det verkar som att väldigt många tycker att man måste sätta kärleken på prov innan man gifter sig. Jag tycker att det är att leva tillsammans varje dag som är provet, och när man gifter sig lovar man att möta alla prövningar tillsammans. Måste man bo ihop, skaffa två barn, villa och hund för att våga ta chansen att gifta sig med någon sätter man nog äktenskapet på en för hög piedistal, anser jag. Risken att det är något man missar hos den andre och som man inte kan leva med finns nämligen alltid. Dessutom förändras vi med tiden.

    För mig är att bo med någon och sedan flytta isär nästan lika allvarligt som att skilja sig, fast utan att behöva fylla i att man har varit gift tidigare på hindersprövningen för att få försöka igen. Jag skulle inte vilja flytta ihop i samband med vårt bröllop, men jag ser heller inte vår tid som sambor som en prövotid inför äktenskapet. Den dag vi flyttade ihop började vårt gemensamma liv, helt enkelt.

    Nu har jag svamlat klart för idag. :)

  • eja

    Anaurora, det är för att du skrev så mycket klokt som det är svårt att hitta något att säga emot. :)

Svar på tråden Flera som väntar med att flytta ihop?