• Ejla

    Flera som väntar med att flytta ihop?

    eja, jag tänkte just skriva nåt liknande. Helt otroligt att detta kan vara så provocerande.

    För några decennier sedan var det de som bodde sambos före bröllopet som skälldes ut, nu är det plötsligt tvärtom.

    Huruvida ett äktenskap blir lyckligt beror på väldigt många fler saker än hur länge man bott ihop före och hur väl man känner varandra. Med tiden LÄR man känna varandra, skillnaden är bara att vissa par har denna process inom äktenskapet istället för före.

    Min man och jag bodde sambo i 4 år innan vi gifte oss. Mina föräldrar bodde inte ihop innan de gifte sig. De firade 37-årig bröllopsdag för knappt en vecka sen och är levande bevis för att det går alldeles utmärkt att skapa ett lyckligt äktenskap utan föregående samboskap.

  • Ejla

    Det var väldigt klokt svamlat av dig eja, tycker jag

    Man kan argumentera för och emot samboende i all oändlighet men faktum kvarstår att lära-känna-processen pågår hela livet. Och när kan man egentligen säga att man känner en annan människa helt? Man känner ju för sjutton inte ens sig själv. Och om framtiden vet man ingenting, absolut ingenting. Vid någon tidpunkt i förhållandet måste man helt enkelt våga satsningen. Hålla för näsan och hoppa.

  • Ejla

    "Det handlar inte om någon uppläxning av de som bor sambo innan man gifter sig."
    Men Rydén, jag tror att eja skrev det där om uppläxning som _stöd_ för den synpunkt du framför här.

  • Ejla

    Miranda, ännu ett klokt inlägg i debatten.

    Det kanske kan sammanfattas såhär, att förutsättningen för ett fungerande liv tillsammans är inte bara hur väl man känner sin partner utan i minst lika stor utsträckning hur väl man känner sig själv.

Svar på tråden Flera som väntar med att flytta ihop?