Inlägg från: Ellte |Visa alla inlägg
  • Ellte

    Vad är muscovadoråsocker?

    VAD det är har jag ingen aning om men det går att byta ut mot farin :)

  • Ellte

    Nu var jag tvungen att kolla läget...och citerar:

    "Muscovadosocker är ett råsocker som tillverkas av sockerrör från Mauritius. Till skillnad från vanligt socker är muscovadosockret väldigt lite behandlat för att färg och smak ska bevaras. Smaken påminner en del om farinsocker men är ännu mindre neutral. Den mörka sorten har ett tydligt inslag av lakrits och den ljusa har en viss kolasmak. Man använder det givetvis i desserter (passar särksilt bra tillsammans med choklad), glass och till bakning av bröd och kakor, men det passar också bra som krydda i matlagning, t.ex. i såser, marinader etc.

    Muscovadosocker är också något för er som saknar det gamla sortens farinsocker som brukade säljas i bruna plastburkar här i Sverige innan det ersattas av dagens strö-variant. Muscovadosockret är i eget tycke t.o.m. godare att ha i filmjölken etc än det gamla farinsockret."

    Källa: Recepthjälpen

Svar på tråden Vad är muscovadoråsocker?