Inlägg från: Freja |Visa alla inlägg
  • Freja

    Vad är muscovadoråsocker?

    ...och går det att byta ut det mot något sött som man kan uttala (typ strösocker, florsocker, farinsocker etc etc). :?

    (Johanna! Det är upp till bevis ännu en gång! ;) )

    /F :)

  • Svar på tråden Vad är muscovadoråsocker?
  • Freja

    *Lyfter på hatten för snabba svar*

    Jag har nämligen funnit en tårta på tasteline som är glutenfri och låter god.

    Men om den mörka varianten smakar lakrits så lär jag bli den enda att bli lycklig.

    Vad tror ni att det blir för smak om man slänger i farin istället?

    (Receptet:
    200 g mandel
    2 dl mörkt muscovadoråsocker
    2 st ägg
    1 st apelsin(er), rivet skal
    200 g vit choklad
    3 dl vispgrädde
    3 st äggula(or)
    bär

    1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 °C. Finhacka mandeln.Vispa ägg och Muscovadoråsocker lätt och pösigt. Blanda i mandelhack och apelsinskal.

    2. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna i formen innan du lossar formen. Smält chokladen i en skål i vattenbad. Blanda äggulor och 1 dl av grädden i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Låt svalna.

    3. Blanda den smälta chokladen med den kalla äggkrämen. Vispa resterande grädde och vänd ner i smeten. Lägg kakan på ett serveringsfat och placera kanten på formen runt bottnen. Bred moussen på bottnen. Ställ i kylen till servering. Ta bort formen och garnera med frukt och/eller bär.)

    /F :)

Svar på tråden Vad är muscovadoråsocker?