Inlägg från: Johanna = en lat kock |Visa alla inlägg
  • Johanna = en lat kock

    Var köpa vaniljextrakt?

    kan rekommendera att du kör på äkta vaniljsocker istället...

    så slipepr du springa land och rike runt...

    bäst är eget vaniljsocker - mixa strösocker med vaniljstång tills det är ett fint pulver...

  • Johanna = en lat kock

    nej man mixa hela stången

    det ser ut som väligt grått grovt florsocker när man är klar...

    myyyyycket mer smak än köpt

    det är lagom en dl socker till en vaniljstång...

  • Johanna = en lat kock

    jag brukar ta ung samma som det står - men det blir mer smak på det än annars :D

  • Johanna = en lat kock

    glömde ju...

    jag brukar göra sånt socker på gamla torra vaniljstänger - och även av såna som jag kokat med en stund i pannacotta eller andra såna grejer där man använder vaniljstång men slänger den sen...

    bara att skölja av och låta torka och mixa sen - men då behöver man mer vaniljstång för att få samma smak...

    ibland kan man få köpa billigt i butiken när det är kort datum på dom

    så kolla efter det :D

  • Johanna = en lat kock

    jag har inte silat mitt

    men å andra sidan har jag mixat i tretton evigheter... så allt är som fiiiiint puder...

Svar på tråden Var köpa vaniljextrakt?