Inlägg från: Icapika |Visa alla inlägg
  • Icapika

    Istället för vermouth i mat?

    Jag hittade ett gott recept där man ska ha 1½ dl torr vit vermouth. Jag har letat på nätet och sett att det är någon typ av vin. Eftersom vi är nykterister och inte går och köper vin funderar jag på om man kan byta ut det mot något annat. Tror ni det funkar lika bra med typ matlagningsvin?

  • Svar på tråden Istället för vermouth i mat?
  • Icapika

    Jo, det är i en fläskfilégryta som ser så god ut som den ska vara.
    Jo, jag vet ju att alkoholen kokar bort, men jag tyckte det kändes onödigt att köpa en flaska bara för att ha i maten som jag inte trodde höll så länge.
    Men om den som du säger håller flera år kanske det inte är något problem.

  • Icapika

    Oj, jag skrev fel. Satt och tänkte på fläskfilé, men jag menade ju att det är en lövbiffsgryta jag ska göra. Ingen festmåltid direkt, utan ett recept på en snabb middag.

  • Icapika

    Hmm, jaa... Får se hur jag gör. Nu funderar jag mest på att testa matlagningsvin och se om det blir gott iaf. Jag vet ju inte hur det ska smaka lixom...

  • Icapika

    Ohh tack, Shalimar. Ska se hur jag gör...

Svar på tråden Istället för vermouth i mat?