• Trolls­anna
  Äldre 29 apr 22:10
  5830 visningar
  14 svar
  14
  5830

  Xenical el Reductil?

  Någon som provat Xenical el Reductil?
  Ska till läkaren på tisdag för att söka lite hjälp med att gå ner i vikt och har funderingar på dessa läkemedel men jag skulle vilja veta lite mer. Någon som vill dela med sig?

 • Svar på tråden Xenical el Reductil?
 • anders­sonska­n
  Äldre 29 apr 22:29
  #0

  xenical har jag provat men på mig fungerade det inte alls jag fick bara springa på toa i tid & otid.

 • nalla
  Äldre 30 apr 00:01
  #0

  Hej Trollsanna!
  jag har provat båda preparaten men är inte nöjd med något av dem. Xenical gjorde så att jag var tvungen att konstant ha en toa i närheten av mig. Nu är det ca åtta månader sedan jag slutade med dem och jag har fortfarande problem med magen ( täta toa besök), jag gick inte heller ner något med detta preparatet.

  Reductil hade inte samma biverkningar men jag tyckte inte detta preparat var något bra jag gick inte ner något med detta heller.
  Dock bör jag tillägga att eftersom dessa preparat inte hjälpte mig att gå ner så sökte jag ett annat läkarutlåtande- och fick reda på att jag hade fel på sköldskörteln ( alltså fel på min ämnesomsättning) och detta var en av anledningarna til att jag inte tappade i vikt.

  Men det kanske fungerar bättre för dig :) lycka till

 • rea
  Äldre 2 maj 13:37
  #0

  jag äter xenical och jag går ner i vikt. och jag vet att toa-besöken beror på att jag äter fet mat. ingen fet mat inga toa-besök

 • anders­sonska­n
  Äldre 2 maj 13:53
  #0

  nalla
  samma diagnos fick jag & det är 5år sedan det tog 3år att ställa rätt medisinen sedan tog det 2år & blev 20 kilo lättare, men behöver 10kilo till för att jag ska nå min trivselvikt & dom är gör svåra inget verkar fungera jo visst på kortsikt tex cambridge: 10kg på 2v sedan upp 8kg på 4veckor jag står still.

 • jajjan
  Äldre 2 maj 17:44
  #0

  Är det någon som vet hur mycket övervikt man borde ha för att få det utskrivet till sig?
  Och hur mycket kostar dessa läkemedel egentligen?
  Är de inte svindyra?

 • anders­sonska­n
  Äldre 2 maj 19:19
  #0

  jag tror att du måste ha ett bmi på över 20 & om jag inte minns fel så kostade det runt 1000:-.

 • Zmooth­ie
  Äldre 2 maj 20:08
  #0

  Över 20?! Men BMI på 20-25 är ju normalvikt... Övervikt är 26-30, och grav övervikt 31+..

  jag bara undrar, tycker det låter konstigt att skriva ut bantningspreparat till en "normalviktig" person.

 • Trolls­anna
  Äldre 2 maj 20:46
  #0

  Trådstarten här.

  Har kollat upp hur mycket övervikt man ska ha. Man får det utskrivet om man har BMI 30 och uppåt. Först ska man börja med vanlig diet i 4 veckor sedan får man börja med tabletterna. Fast det kan ju skilja på läkarna också.

  Jag velar hit och dit om jag ska börja med dem eller ej. Är så rädd att bli så dålig av dom. Har läst så mycket om bivärkningar och dom var inte possitiva. Äter redan nu enligt viktväktarna och har börjat motionera. Det har gått en vecka idag och den veckan har gått prima.

 • anders­sonska­n
  Äldre 2 maj 21:42
  #0

  ojdå så fel jag skrev självklart ska det vara 30bmi & första månaden måste du bevisa att du kan gå ner minst 5kg bara med att lägga om kosten utan preparat.

 • nalla
  Äldre 2 maj 23:16
  #0

  Hej anderssonskan!

  jag började på Levaxin för ca 4 månader sedan och har fått min dos ökad en gång till 100mg. Tar det verkligen så lång tid som 3 år innan ens vikt börjar att rätta till sig??? Jag trodde inte att det skulle ta så pass lång tid... jag mår redan så dåligt över min vikt :( har börjat hos vikt väktarna men endast tappat två kilo på två månader, fast jag följer programmet:( Det känns rent utsagt riktigt meningslöst...
  Tacksam för svar :)

 • rea
  Äldre 3 jun 19:34
  #0

  jag vet inte om det är bra eller dåligt men jag har gått ner 10 kilo på 6månader men jag har fortfarande långt kvar men innan jag fick tabletterna så gick jag inte ner nånting så jag är super nöjd.....

 • Tooie
  Äldre 23 okt 08:44
  #13

  Ett litet tips! Kör på itrim.. Jag har gått ner 10 kg på sex veckor och det funkar skit bra!

 • Aniara­4
  Äldre 1 mar 09:44
  #15

  Jag blir så JÄVLA TRÖTT på dessa spaminlägg om att köpa bantningsmedel på nätet!!!  Man förstår varför det finns en egen rubrik för bantningspreparat i anmälningsformuläret.

  Men det är klart, det lönar sig väl att spamma här där moderatorerna är så sega att inlägget hinner stå kvar och bli sedda av en massa personer innan det till slut tas bort. Om tillräckligt många ser det finns det alltid någon som är dum nog att prova.

 • Aniara­4
  Äldre 1 mar 09:46
  #16

  Och med dum nog att prova menar jag dum nog att köpa receptbelagda mediciner olagligt från skumma sajter på nätet. Inte alla som någon gång fått sådan medicin utskriven av läkare, även om jag personligen inte skulle ta till såna metoder.

Svar på tråden Xenical el Reductil?
Logga in
Bli medlem