• Annia

  p-stav och blödningar

  Hej

  Jag har p-stav och har haft det i ungefär ett ar. Jag har tyckt att det har fungerat väldigt bra, och varit glad att slippa p-pillerna. Men nu har jag fatt lite problem med blödningar. De kommer oregelbundet och ofta. Är det nagon som känner igen sig?
  Är det vanligt att det blir sa?
  Finns det nagot man kan göra at det?

  Hoppas pa hjälp!

  mvh/Annia

 • Svar på tråden p-stav och blödningar
 • Mrs Robert

  Hej, jag har precis tagit ut min P-stav efter tre år! Jag hade nog lite samma problem som du och de fortsatte i tre år. P-staven är så olika på olika personer hur de fungerar på en del funkar de fläckfritt och andra blöder jämt. Mitt råd till dig är att ta kontakt med din barnmorska och ev. få minipiller att stabilisera det hela med under en kort period, det funkade för mig. Bara det att jag gick dit för sent.

 • rea

  hej med mig är det tvärtom jag blöder inte alls. ja man är då alla olika.

 • softy

  Jag hade en period efter ungefär ett år där jag hade det precis så som du beskriver, men det hade de förberett mig på ungdomsmott. Jag visste inte ens att man kunde få minipiller för att stabilisera det... Iallafall, det gick över efter ca 6 månader o sen stabiliserades mensen som jag hade i ca 8 månader och nu är den försvunnen igen. Nu är jag i slutet av min period, jag ska alltså snart ta ut staven.
  Är dock lite nervös för att ta ut den, Mrs. Robert - hur tog de ut din stav? Gjorde det ont?

  Ha det gott tjejer!

 • jessy

  Man tar väl ut stavarna på samma sätt som de sattes in? Iaf fick jag den uppfattningen när jag frågade om isättning och uttagning.

  Jag har nyss satt in. Måste fråga ifall fler än jag upplevt att det gör ont där staven sitter efteråt också. Så fort jag blir kall om armen så gör det kalasont, eller om jag har den i en del vinklar så gör det också ont. Och när det börjar göra ont så kan det sitta i 2 timmar. Något mer som upplevde detta?

 • <:3 )~~~~

  Jag fick också ont av min p-stav, den skavde i kanterna på något vis.
  Jag hade den inte länge alls men gick upp i vikt som en raket, fick massor av acne och kände mig plufsig och äcklig.
  Dessutom fick jag mjölk i brösten, vilket jag fortfarande har idag och jag tog ut den den 28:onde januari i år (någon som varit med om liknande?). Min mens försvann i stort sett direkt och har inte heller synts till sedan dess.

  De tar ut staven på mer eller mindre samma vis som de satte in den, man får en bedövningsspruta och sedan lägger de ett snitt och lirkar ut den. I o m min viktuppgång så hade det lagt sig fett runt staven vilket försvårade uttagningen litegrann. Det enda som gjorde ont var den stickande känslan som infann sig när hon sprutade in bedövningsmedlet, uttagningen kändes bara konstigt men det gjorde inte ont. Däremot fick jag ett 'fint' ärr på armen, två centimeter långa snitt med några millimeters mellanrum..

  Nej, det var skönt att slippa bry sig om att ta piller varje dag, men de biverkingar jag fick och det faktum att jag tyckte det var läskigt att ha något så ytligt under huden gjorde att jag inte kommer använda Implanon igen.

 • Jennifer E

  Jag har själv tänkt att starta exakt den här tråden men det har aldrig blivit av bara!

  Jag har haft min stav i snart 2,5 år och i början blödde det inte ett dugg men så efter 1,5 år började det. Helt oregelbundet, har kanske haft det ca fem ggr sedan augusti förra året. Det värsta är att det håller på så j-a länge! Två till tre veckor... BLÄ!

  För mig funkar det att äta p-piller så lägger det av men då försvinner ju lite av idén med staven plus att man proppar i sig dubbelt så mkt hormoner, känns inget bra!

  Fler erfarenheter? Sätt att få stopp bå blodet?

 • jessy

  2-3 veckor?!

  Jag hade innan jag satte in p-stav mens regelbunder andra onsdagen i månaden kl 15 började mensen och slutade på fredagen kl 10. Nu har jag mens lite hipp som happ. Sist nu så hade jag mens i 9 dagar, sedan uppehåll på 4 dagar, sen mens i 6 dagar, sen uppehåll på 3 dagar och sen mens i 2 dagar.

  Men något som jag inte alls var bered på var att jag skulle tappa intresset för sex. Men det kanske blir bättre när jag inte känner mig så kladdig och äcklig (mensmonster).

  Fast jag har gått ner 10 kg i vikt sen om p-stav har något med detta att göra vet jag inte.

 • Jennifer E

  Japp, minst två veckor har det varit alla gångerna utom den senaste som jag knipsade av med hjälp av p-piller. Jobbigt är det!

  Men jessy, du verkar ju ha jobbigt ofta istället?!

  Jag har förresten ej upplevt att staven gör ont eller skaver. Prata med den som satt in den, jag tror ej att den ska kännas alls.

 • jessy

  Har beställt tid hos dem, tyvärr så har de ingen tid att ge förrens i slutet av augusti.. *oh så roligt...*

  Jag hoppas mensen har gett med sig nu!

 • Szandra

  Jätteglad över denna tråd :) Har varit mycket frustrerad över dessa satans oregelbundna blödningar som dyker upp helt oförberätt. Dock "glad" över att fler än jag har det broblemet.

  Hade från insättandet ingen blödning i nästan ett år o sedan började de komma. Ibland 1 dag, ibland 2 dagar osv upp till en 10-14 dar i sträck. Ibland 2-3 ggr månad. I bland är mängden knappt befintlig o ibland är blödningen kraftig. Mycket irreterande och frustrerande.

  Dock jessy ont skall det med största sannolikhet inte göra. Verkar jättekonstigt.

Svar på tråden p-stav och blödningar