Inlägg från: Squeezetoy |Visa alla inlägg
  • Squeezetoy

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    Jag ser inte att det skulle vara någt fel att flytta ihop innan äktenskapet. Däremot förstår jag att det kan vara svårt att vara avhållsam om man flyttat ihop. Så villl man inte ha sex innan äktenskapet är det nog en försvårande omständighet.

    Däremot ser inte jag att bo ihop som en prövotid inför äktenskapet. När vi flyttade ihop hade vi inga planer på att gifta oss. Vi flyttade ihop för att vi ville bo tillsammans, att vi trivs med varandra och det gör oss lyckliga att dela hemmet med varandra. Äktenskap eller inte så flyttade vi ihop för att vi ville bo tillsammans hela livet. Vi har hela tiden planerat på det viset.

    /Ingrid

  • Squeezetoy

    Rent juridiskt så tror jag nog att det är lättare att lösa upp ett äktenskap eftersom där finns det tydligt skrivet vad som är gemensam respektive enskild egendom. Om man bara lever ihop finns det inga exakta regler för detta.

    Sedan har ju äktenskapet fördelar för den kvarblivande partnern i händelse av dödsfall, speciellt om den kvarblivande är låginkomstagare. Gemensamma barn har ju alltid sitt men den som blir kvar kanske inte har råd att låta familjen bo kvar som de gör mm.

    /Ingrid

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?