Inlägg från: Höstbrud-04 |Visa alla inlägg
  • Höstbrud-04

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    Det är märkligt vad intolerant man anses vara om man säger att man tycker att det är bättre att inte leva ihop och ha sex utan att vara gift?
    Jag hör till de som "väntar på något gott" . Jag är förlovad och ska gifta mig i höst. Vi kommer inte flytta ihop före brölloper och vi har valt att inte har sex. Det är inte altid lätt att följa det, men vi tror att det är det bästa. Anledningen till att vi väntar är att vi ser äktenskapet som ett heligt löft, som gäller livet ut. Om man inte har lovat detta är det lättare för en att lämna den andre. I en sexuell relation skulle det skada båda. Genom att vänta visar vi varandra och oss själva omsorg.
    En annan aspekt är att vi får jobba mer med att fatta beslutet att gifta oss, än om vi skulle bo sambo - Vi fattar ett stort beslut som vi ska kämpa för till varje pris.

    Det låter som om de flesta i den här tråden verkar tro att risken är större att misslyckas med ett äktenskap om man inte bor sambo innan. Det ser faktiskt inte ut så. (Enligt oberoende statistik är skilsmässotalen högre bland äktenskap där paren tidigare bott sambo.)

    Naturligtvis är det viktigt att känna varandra väl innan man gifter sig. Men man kan lära känna varandra på många områden ändå. Det är bra att umgås mycket i vardagen och göra roliga och tråkiga saker tillsammans (t.ex. städa, laga mat, handla... utöver "dateandet".
    Jag hoppas att ingen känner sig förolämpad av mitt inlägg. Det var inte min avsikt.

    Förlåt längden...

  • Höstbrud-04

    Till bää:
    Tack för det du skrev. Jag hoppas att jag inte är trångsynt - jag medveten om att man tänker olika och jag vill gärna förstå. jag menar inte att mitt val skulle vara mer värt än någon annans. Flera av mina vänner är sambos och tar det seriöst till 100%. Det respekterar jag och jag respekterar att vi är olika här.

  • Höstbrud-04

    Elektrik Lady - Bibelns texter ska tolkas i sitt sammanhang! Då förstår man bättre varfördet står som det gör.( T.ex. Sammanhanget om att gifta sig med sin brors änka handlar ju om att änkan ska kunna få mojlighet till försörjning, vilket var viktigt då inga välfärdssystem fanns...)
    Det är också viktigt att se att enligt det Jesus lär oss i Nya Testamentet, så gäller inte allt det som står i Gamla Testamentet oss som inte är Judar och levde före Kristus.
    Jag för gärna en teologisk diskussion med dig, så länge du inte är ute efter att sätta dit någon. Men jag undrar om det inte är det du är ute efter?
    (Hoppas att du inte blir sårad/arg över detta uttalande.)

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?