• bää

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    Precis som Squeezetoy skriver så finns det folk som flyttar ihop för att de älskar varandra och vill leva tillsammans livet ut men för den sakens skull inte tycker att det är helt nödvändigt att gifta sig. Samboskapet är varken ett enbart praktiskt arrangemang eller något tillsvidare-förhållande".

    Höstbrud 04: Visst, juridiskt sett är det enklare att lösa ett samboskap än ett äktenskap men känslomässigt behöver det inte vara någon skillnad. Jag kan bara tala för mig, men det var ett oerhört stort och betydelsefullt steg att flytta ihop även om vi varken var förlovade eller gifta då. Jag tänker ge allt jag kan för att det skall hålla livet ut.

    Jag förstår (utifrån kommentarerna här) att du kan tycka att andra uppfattar ditt ställningstagande som intolerant, men vänd på det: kan man inte se det som aningen trångsynt och fördömande att avfärda alla samboförhållanden som något oseriöst som mest är till skada för de inblandade? Snälla, ta inte illa vid dig - jag menar inte att du _är_ trångsynt och fördömande men du förespråkar faktiskt en ytterlighet. Försök att i tanken ta på dig ett par andra glasögon och se objektivt på det hela!

    Alla blir saliga på sin tro.

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?