Inlägg från: Electric Lady |Visa alla inlägg
  • Electric Lady

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    För 40 år sedan blev förädrarna vansinniga om man flyttade ihop utan att gifta sig först.

    Idan blir föräldrarna vansinigga om man gifter sig utan att flytta ihop först.

    Frågan är om det fanns någon tid när föräldrarna inte blev vansinniga?

    Låt folk vänta med att flytta ihop tills de är gifta, det är deras problem.

    Verkar rätt överspänt att göra en sån GREJ av att flytta ihop dock. Man gör väl det när det passar, precis som med allt annat.

    Tune in, turn on, drop out.

  • Electric Lady

    Klart man kan känna äckel för någon man är förälskad i. Var tvungen att dumpa en kille pga av det en gång.

    Insidan och utsidan är nästan alltid, men tyvärr inte alltid, i fas.

  • Electric Lady

    Jag blev förälskad i en kille för ca 6 år sedan som var väldigt intelligent och intellektuell, gillade samma musik som jag etc. Men tyvärr luktade han illa, var orenlig och så vidare. Det var äckligt, så det funkade inte.

  • Electric Lady

    Om jag inte hade hamnat i en intim situation med honom hade jag aldrig vetat att han var äcklig. Det hade jag (om vi hade gift oss) upptäckt på bröllopsnatten.

  • Electric Lady

    Våldtäkt och prostitution är inte sex, det är våld.

  • Electric Lady

    Och för övrigt, ung, så sker begås nästan alla våldtäkter av en man som har ett förhållande med offret. Till exempel inom äktenskapet. Våldtäkter där gärningsmannen och offret inte känner varandra är EXTREMT sällsynta. Den farligaste platen för en kvinna att vistas på är i sitt eget hem. Det är DÄR våldet sker. Inte i mörka parker (oftast)

  • Electric Lady

    Det beror väl på, juridiskt sett. Har man barn måste man ju vänta i sex månader på att det ska gå igenom, om man är gift.

  • Electric Lady

    Guldskimmer, om man ska leva efter allt som bibeln säger ska man t ex: inte ha kläder av 2 olika material på sig samtidigt, inte ha sex vid mens, gifta sig med sin brors änka om han dör, inte äta skaldjur... jag tror inte så många kristna lever så.

    Du har plockat ut en grej ur bibeln som du tycker är en viktig regel att följa, men egentligen finns det väl inget som säger att den är viktigare än ovanstående? Låt då andra plocka ut vad de känner för.

  • Electric Lady

    POÄNGEN med mitt inlägg om man LÄSER det är: Guldskimmer har plockat ut en levnadsregel ur bibeln, och menar att den ska man följa om man lever kristet. Men det finns många levnadsregler i bibeln, de flesta av dem har krista typ ALDRIG brytt sig om, eftersom de ansetts vara föråldrade, oviktiga eller något sånt. De enda som bryr sig om dem är ortodoxa judar, och jag tror inte ens de följer alla. Och jag tycker att det är upp till var och en att plocka ut vad de tycker är viktigt i bibeln, men det finns ju inget som säger att den regel som G. har plockat ut "objektivt" sett är viktigare än t ex att man inte ska äta skaldjur. Däremot är den viktig för henne, den tilltalar henne på något vis och hon känner på sig och tror att den är en viktig del av religionen. Därför borde hon vara tolerant inför att andra kristna har gjort en annan bedömning, och inte tycker att den regeln är viktigare än att bära hörntofsar. För det finns ju inget i bibeln om säger att just den regeln skulle ha en högre prioritet.

    Jag tror inte du har förstått mitt förra inlägg. Antagligen stirrade du dig blind på mitt namn eller det faktum att jag tog upp skumma saker ur gamla testamentet (kristna brukar vara lite känsliga för det, konstigt nog, jag tycker den boken är kul) Poängen var inte att säga "gud (sic!) vilken skum religion ni har, kolla vad lustiga grejer det står i bibeln ha ha, kan ni stå för det?" Utan just att visa att det står j*kligt mycket grejer i bibeln och att var och en borde få plocka ut det de tycker är tungt för dem, och att ingen kan säga att "Jag har plockat ut rätt lilla regel"

    Fattar du?

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?