• emy

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    När vi flyttade ihop hade vi inte en tanke på att gifta oss. Någonsin. Oavsett med vem.

    Så samboskapet var ingen prövotid inför ett äktenskap, för att gifta oss var något vi kom på för ett par år sedan (har varit ihop i snart 10 år). Om folk vill flytta ihop först efter de gift sig så får det stå för dem. De gör det svårt för sig, men det är deras problem.

    Men att inte ha s*x förrän man är gift vill jag varna för. Det finns människor som man verkligen är kär i, men som s*xet aldrig fungerar med. Fast man anstränger sig, experimenterar och verkligen älskar varandra. Vill man riskera ett långt förhållande där s*xlivet aldrig fungerar och man bara känner frustration eller ännu värre: äckel?

  • emy

    Ejnie: Jag måste fråga om du är väldigt oerfaren? Eller kanske inte analyserar dig själv så mycket?

    Klart att man kan känna äckel inför sitt sexliv fast man älskar personen. Inte i början och inte om det utvecklas som det ska, men med tiden. Om det går riktigt fel, och det kan det göra trots att det börjar så bra. Chansen att det går fel är större om man är oerfaren och inte känner igen varningssignalerna, stannar hos någon som man borde lämna, låter saker gå för långt. Nu pratar jag inte om allvarilga saker som misshandel el. likn, utan bara ett förhållande som inte fungerar.

    Visst, ni vill tro att det ska funka. Ni är övertygade om att just ni kommer inte att få allvarliga problem. Felet i resonemanget är att det tror ingen annan heller, ändå händer det för en del.

  • emy

    Ejnie: Ledsen om jag misstolkat din ålder och erfarenhet, men jag tycker du ska läsa ditt inlägg om att tro att ens egen åsikt är den rätta och fundera på dina egna tidigare inlägg. Jag har inte hävdat att någon gör fel eller att jag vet bäst. Bara påpekat att saker som man inte väntar sig _kan_ hända. Vilket tydligen var provocerande för dig. Dessutom behöver det absolut inte ta 5-6 år för ett förhållande att gå snett, äckel att uppstå osv. För övrigt är jag 33, om det intresserar dig. Härmed är diskussionen för min del avslutad.

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?