• Gullvi­va
  Äldre 17 feb 17:37
  37631 visningar
  17 svar
  17
  37631

  Jag behöver en hänvisning till världens bästa gynekolog (långt...)

  För ett par år sedan så blev jag kallad till min första cellprovtagning, men jag vågade inte gå. Nu blev jag kallad igen och gick inte denna gången heller. Av rädsla...

  Bakgrunden är den att jag vid mitt första gynbesök (ungdomsmottagningen i Solna) för flera år sedan blev väldigt illa bemött. Barnmorskan hånade mig rätt upp och ner då min mödomshinna var för tjock och inte skulle gå att spräcka genom att ha sex.

  Jag fick återkomma dagen efter då en gynekolog från Karolinska skulle finnas på UM och även hon sa att det inte såg notmalt ut. Jag blev helt knäckt. för inte har se rätt att säga att man inte ser normal ut.

  Jag blev iaf skickad till St Görans sjh där de skulle operera mig. Gynekologen där var inte det minsta bättre. Jag fick en lokalbedövning som släppte efter bara ett par sygn, så de sista sju stygnen kände jag helt och hållet. Jag sa till naturligtvis, men hon talade om för mig att jag inbillade mig. Väl ute ur operationsrummet så hade sköterskorna skickat iväg min sambo så honom kunde jag inte hitta. Sängen (som jag blivit lovad hela dagen) fick jag inte ens sätta mig i. Den var nybäddad för nästa patient...

  Jag var så omtumlad efter denna operation att jag inte kunde tänka klart. Så tanken på att en taxi nog vore det bästa sättet att ta sig hem slog mig inte. Jag tog tunnelbana... Och naturligtvis så släppte bedövningen helt långt innan jag kom hem. Jag grät hela vägen hem.

  Idag så har jag för det första ren skräck för att besöka en gynekolog. jag har varit på ungdomsmottagningen ett par gånger efter (inte i Solna), men vägrat att göra en undersökning. Men egentligen vill jag... Nu är jag dessutom för gammal för att gå till UM.

  Att jag berättar hela historien för er är absolut inte för att jag tycker synd om mig själv (om någon nu skulle tro det ). Ibland är det bara skönt att få dela med sig av sina erfarenheter.

  Jag vill bara att ni ska hjälpa mig att hitta en privat gynekolog som jag kan lära mig att lita på.

  Jag skulle bli jätteglad om ni kan tipsa mig.

 • Svar på tråden Jag behöver en hänvisning till världens bästa gynekolog (långt...)
 • Fideli
  Äldre 17 feb 17:48
  #0

  Det finns verkligen otroligt okänsliga människor - så här ska det bara inte få gå till. Kramar till dig!

  Jag går till Östermalm & Gärdets privata barnmorskemottagning (ligger på Gärdet) (se www.ostermalmsbarnmorskemottagning.se)
  Jag tycker de är bra, de är trevliga, inte alls påträngande, frågar hela tiden om allt känns ok, förklarar vad de ska göra, och, framför allt, lyssnar på en.

 • Okänd
  Äldre 17 feb 20:13
  #0
  Meddelande borttaget
 • Stines
  Äldre 17 feb 21:14
  #0

  Prova Mama Mia på Östermalm (finns på söder också tror jag)

  www.mamamia.se

  De är jättebra och besöket var gratis.
  Man kan lätt tro att det "bara" är för blivande mammor/föräldrar men icke...

  Hoppas verkligen du blir bättre behandlad vid ditt nästa besök var det än månde bliva...

 • Freja
  Äldre 18 feb 00:11
  #0

  Snälla, rara, goa, Gullviva! Detta skall man bara inte acceptera! :o

  Så fort man upplever kränkningar eller felaktigheter inom vården skall det anmälas till patient- och förtroendenämnden. Eftersom det tycks ha gått en tid sedan det inträffade, så vet jag inte hur mycket som går att göras med de ansvariga (som, enligt min mening borde fått veta sitt klavertramp). Men du kan antagligen få hjälp av dem med att övervinna din (av förståeliga skäl) olust att gå till gyn. De kan antagligen hjälpa dig både med att finna en förstående och duktig gynekolog, och även en psykolog om du vill reda ut det mer djupgående.

  Hur som helst önskar jag dig massor av lycka till!

  Kram.
  /F :)

 • Modest­y-Clar­a
  Äldre 18 feb 10:25
  #0

  Jag går till Sophiahemmet hos en man som heter Claes Nordlander. Han är över 50, lugn och väldigt försiktig. Han pratar på unde rundersökningen och innan man vet ordet av så är det över. Rekommenderar honom starkt!

 • Cillal­illa
  Äldre 18 feb 10:50
  #0

  Min gynekolog är helt fantastisk!!
  Ligger i hötorgsskraporna.
  Caarina Aksberg heter hon tfn 566 14 555
  Hon är rolig, lite vimsig men supergullig!!!

 • Larven
  Äldre 18 feb 11:01
  #0

  Jag går också på Östermalm och Gärdets BM och de är jätte trevliga. Jag bor inte inom deras upptagningsområde men det spelar ingen roll. Allmän rådigvning utan tidsbokning har de på tisdagar. Kolla hemsidan.

 • Habib
  Äldre 18 feb 14:00
  #0

  Jag rekommenderar dig att gå till en gynekolog på ett sjukhus och inte på en mödravårdscentral då dom oftast inte är helt medicinskt uppdaterade på sådant som inte gäller graviditet och förlossning och du kan också ha oturen att hamna hos en barnmorska och inte hos en läkare.

  Vad det gäller ungdomsmottagningar så är min erfarenhet att deras kunskap oftast sträcker sig till att vara kuratorer och skriva ut p-piller.

  Jag rekommenderar dig att gå till Dr Arne Rådestad Sabbatsbergs Närsjukhus. Jag hade besökt många gynekologer innan men fick inte hjälp innan jag träffade honom. Ring till Sabbatsbergs växel.

 • Gullvi­va
  Äldre 18 feb 20:05
  #0

  Tack för all hjälp!

  Nu har jag tips på några bra att kontakta.

  Kram på er!

 • CyberP­et
  Äldre 18 feb 20:46
  #0

  När du ringer och bokar tid, berätta om din rädsla och varför du är rädd. Det är det bästa sättet att få bra hjälp och de bokar förhoppningsvis in dig på en tid där gynekologen eller barnmorskan har gott om tid med dig så du vågar ta cellprov och annat.

  Mitt första besök hos en gynekolog var en skräck. Det var en stor rödhårig (och då menar jag hårig!) dansk man. Jag förstod inte vad han sa och han var hårdhänt och allt var bara jätteläskigt.

  Sedan dess har jag gått på UM, trots att jag var gammal nog att vara mamma åt många av ungdomarna. Det var helt okej för dem och personalen har varit toppen. I morgon ska jag träffa en ny gynekolog för att undersöka lite problem och jag är nervös, men det är enligt rykte en av stans bästa gynekologer (en hon!) och jag hoppas hon är lika bra som hennes rykte.

  Bor i Luleå så det är tyvärr ingen jag kan rekommendera. Men det jag ville skriva var att berätta om din rädsla, då brukar man få bra hjälp och förståelse.

  Lycka till!

  Petra

 • Catty
  Äldre 19 feb 06:25
  #0

  Mamma Mia! Dr. Capelli! Hon ar suveran!

 • 22 maj - bruden
  Äldre 19 feb 09:40
  #0

  Kan inte tipsa om en gynekolog, för jag bor inte i Stockholm, men jag vill bara säga att jag tycker du ska berätta om hur du känner när du träffar en ny gynekolog - innan undersökningen. Då förstår hon/han att vara extra försiktig med dig!

  Lycka till!

 • CyberP­et
  Äldre 19 feb 12:36
  #0

  Nu har jag varit till min gynekolog. Så ni som bor i Luleå och inte upptäckt Agneta Möller bara måste träffa henne!

  Jag kan lungt säga att jag kände ingenting! Absolut nada. Hon var så lätt på handen och jag var lugn och avslappnad. Hon använde en såndär ultraljudsmojäng för att kolla livmodern också och det kändes inte heller. Lite kallt var det väl, men ont eller obehagligt var det inte.

  Vilken lättnad! :)

  Petra

 • La 3/8-02
  Äldre 21 feb 17:26
  #0

  Gullviva,
  jag går hos en gynekolog som heter Eva Strandberg (har jag för mig hon heter i efternamn, har inte namnet här) och hon har sin mottagning brevid Solna C. Hon är suverän, så bor du i Solna eller i närheten så rekomenderar jag henne varmt.

  Lycka till!!

 • svalan
  Äldre 21 mar 20:30
  #0

  Hej Gullviva!
  En del personer borde inte få jobba med människor!
  Jag har gått till lite olika personer för gyn-kontroll och har kommit fram till att de som har bemött mig bäst alltid är de som jobbar på Mödravårdscentralerna! De är lätta att prata med, humana och väldigt rara och förstående. Dit kan man inte gå om man vill ha en mer genomgående kontroll. Men annars...

 • Äldre 23 aug 15:59
  #16

  Oj där har vi olika erfarenheter. Eva strandborg är sjukt oproffsig i sitt kundbemötande. Kollar inte på patienten. Verkar ointresserad av ens historia. Har ingen koll på det administrativa. När jag kom tillbaka för att få svar på mina prover visste hon inte hur man fick fram det på datorn och "hon" som visste hade gått hem för dagen så Eva sa att hon kontaktar mig imorgon. Det har inte hänt. Där vi tog proverna så suckade dom bara åt hennes namn. Hon är tydligen känd för att vara slarvig....

 • Äldre 23 aug 20:27
  #17
  Stekpanna skrev 2016-08-23 15:59:37 följande:

  Oj där har vi olika erfarenheter. Eva strandborg är sjukt oproffsig i sitt kundbemötande. Kollar inte på patienten. Verkar ointresserad av ens historia. Har ingen koll på det administrativa. När jag kom tillbaka för att få svar på mina prover visste hon inte hur man fick fram det på datorn och "hon" som visste hade gått hem för dagen så Eva sa att hon kontaktar mig imorgon. Det har inte hänt. Där vi tog proverna så suckade dom bara åt hennes namn. Hon är tydligen känd för att vara slarvig....


  Tja, man kan ju antingen tänka sig att olika människor upplever bemötandet olika Eller att något faktiskt förändrats på de 12 år sen senaste kommentaren skrev...
Svar på tråden Jag behöver en hänvisning till världens bästa gynekolog (långt...)
Logga in
Bli medlem