Bröllopsmeny?
En liten fråga:
Vad ska ni ha för mat på bröllopsmiddagen?
Behöver lite förslag..
En liten fråga:
Vad ska ni ha för mat på bröllopsmiddagen?
Behöver lite förslag..
Vi har på restaurang där vi bestämt följande:
~Avocadofjäril med Kalixlöjrom~
Vitt vin
~Fläskfilé eller Kyckling med ugnsbakade tomater, örter och basilikasås. Potatis till beroende på Säsongens potatis~
Rött vin
~Cylinderformad vitchokladmousse med cointreau marinerade jordgubbar~
Dessertvin
~Bröllopstårta kaffe och avec~
Vi tänker ha buffé och laga maten själva dessutom!
Det blir ingen förrätt. På bordet kommer det att stå nybakta bröd, friterad kyckling, någon fiskrätt, sallad, potatissallad, och afrikanska grytor. Plus lite annat smått och gott.
Till dessert blir det glass, med olika såser, kex, strössel som man också får plocka själv
Senare blir det bröllopstårta, och gottebord med godis, chips och annat smått och gott
Lycka till
Hade glömt att jag gjort ett inlägg om förslag på bröllopsmeny.. Tack för alla tips! Vi bestämde oss för ett par veckor sedan och vi ska ha:
Currymarinerade räkor med paprikasåser och sesamflarn till förrätt.
Huvudrätt: Helstekt oxfilé med lättrökt potatisgratäng och konjak/ingefärssky samt purjolöksragu.
Efterrätt:vanilj och konjaksparfait med jordgubbsgazpacho.
Senare på kvällen den sedvanliga bröllopstårtan och kaffe. En kompis ska göra tårtan och den kommer bli superfin och är otroligt god!! Är så glad att han ville baka vår tårta.
Tack igen för alla tips och lycka till!
(Själv har jag endast 2 veckor kvar..)
Jag vill ha tacobuffé på mitt bröllop, tyckte det var enkelt å smidigt men det tycker inte min flickvän :).. Jaja vi giftor oss nog inte än får spara lite mer pengar först...
Än så länge ser vå meny ut så här,
Förrätt; Blandsalland med smörstekta trattkantareller plommontomater och färsk parmesan.
Varmrätt; Halstrad rödtunga med hummer färsk grönsparris och färskpotatis.
Dessert; Sorbet i champange med färska bär.
K.
Vi ska ha buffebord och då är det: kyckling, fläskfile och lax med potatisgratäng och sallad. Efteråt blir det vanliga frukttårtor och kaffe.
Enkel mat men ändå mättande...
Och till det så är det vin, öl eller dricka.
Men kan man ställa fram bullar och småkakor till tårtan och kaffet????
Forratt: Rosencanape med rakor och lax- Champagne
Huvudratt:Raddjurssadel/file med madeirasas, farsk potatis och primorer- Rod vin.
Efterratt: Mandelkorgar med farska jordgubbar och glass. Dessertvin.
Kaffe & Brollopstarta
Vi har ockås bestämt oss för buffé.
Förrätt: Skaldjurstoast, vitt vin
Huvudrätt: Västkustbuffé, med en kycklingrätt och en kötträtt så det inte bara blir mat från havet (även om det är det bästa) Rött och vitt vin
Efterrätt: Bröllopstårta, kaffe och avec
Underkvällen kommer det att finnas ett stort gottebord, med både köpt godis och hemmagjort, samt snacks. Jag ska också göra tunnbrödsrullar med olika fyllningar, som vi dukar fram som nattamat.
Vi har ännu inte spikat menyn men det blir något med kräftor till förrätt (pga att kräftpremiären är samma dag). Kanske en kall kräftsoppa eller någon form av kräfttoast. Till detta serveras vitt vin.
Till varmrätt blir det något vilt, troligen rådjurssadel. Till detta serveras rödvin.
Till efterrätt serverar vi bröllopstårta, just nu är jag mest inne på en variant med vit chokladmousse och hallonmousse. Dessertvin.
Efter middagen (under dansen) kommer det att finnas godis, frukt och snacks samt betalbar.
Vid midnatt serverar vi korv och bröd med läsk/vatten/öl så att gästerna kan fylla på reserverna och fortsätta dansa hela natten.
Vi kommer att ha många allegiker bland gästerna så vi kan inte servera någon varm fisk- el skaldjursrätt (pga ångorna) och inte heller mat med gluten. Det ska även vara så lite laktosprodukter som möjligt. När vi kommer till tårtan kommer vi dock att göra en specialare för allergikerna så att vi kan släppa loss lite mer i tårtplanerandet.
Mmmm...jag blir hungrig
Vi har tänkt ha:
Förrätt
Toast Skagen. Cider eller öl
Varmrätt
Tjälknöl av älg, potatisgratäng och svampsås. Rött vin eller öl.
Tårta
Choklad och maräng tårta
Vickning
Pyttipanna med ägg
Får jag Skagen, fläskfilé och glass på ett bröllop till så... Har ni ingen fantasi, kära vänner, gästerna vill ha något annat någon gång!!! Variera er, ni kommer att få mycket beröm!!!
För att allt ska gå snabbare för oss/Er så tänk på att Ni vid förfrågningar om catering till Ert tilltänkta bröllop tacksamt informerar leverantören om:
1) Dag,tidpunkt och plats för arrangemanget.( om vi/de är fullbokade aktuell dag -vilket vi ofta är- så kan vi snabbt meddela detta och Ni kan snabbt söka vidare)
2) Beräknat antal gäster.
3) Servicenivå?
a) personal på plats?
b) Undersök vad som finns på festplatsen,
d.v.s. behovet av glas, porslin,stolar,
bord, dukar, kylbehov, frysbehov (is!) m.m. m.m.
c) Transporter: utleverans + retur.
(dryck håller Ni alltid med själva -det är det Ni spar mest pengar på!)
BRÖLLOPFEST I SKÄRGÅRDEN/SOMMARSTUGAN/"PÅ LANDET" ?
Kul men det finns problem...Finns det elström eler måste vi ta med eget elaggregat? Finns det friskt vatten? Behöver Ni gasvärmeaggregat när kvällskylan kommer?
Reservplan om det regnar? Och om Ni grillar....glöm den grill Du/Ni har för då brukar vissa njuta kaffe och avec när andra fortfarande väntar på varmrätten.
Tänk på att catering innebär ett stort ansvar för leverantören. Lycksökarna i branschen är många. Begär därför alltid 3-4 referenser i tiden. Självklart är att leverantören har ansvarsförsäkringar, finns registrerad hos skattemyndigheten,och självklart godkänt kök för cateringverksamhten, godkänd värmehållningsutrustning, fordon m.m. (bara har F-skattebevis (kolla med skattemyndigheten, miljöförvaltningen, eljest Du kan som bröllopsgåva få betala tillkommande skatt/arbetsgivaravgifter på evenemanget)
En klar fördel är att leverantören i verkligheten är anträffbar under kökets adress och normala telefonnummer, d.v.s. även efter festen. (hur kul är det om alla ligger magsjuka dagen efter, bröllopsresan måste ställas in, gästerna kan inte gå till jobbet som planerat? Samtidigt som det visar sig att Din cateringleverantör i praktiken ej finns, är ett tomt skal, saknar ansvarsförsäkringar etc.?)
Lagat och Klart Cateringservice affärsidé har varit långsiktig. Att xäxa genom "mun till mun metoden". Att spara på annonsutgifterna = lägre prisbild. På 7 år har vi vuxit från ingenting till en budgeterad försäljning 2002 om c:a 25 milj.kr/år*. Någon motsvarighet finns ej i branschen. Vi är inte "världsbäst" -men vi brukar nå målet "med beröm godkänt" och med hänsyn till prisbilden
(*gissningsvis levererar vårt företag in mer momspengar, arbetsgivaravgifter och vinstskatt än alla andra "cateringföretag" i upptagningsområdet gör tillsammans. Ni som ska gifta Er är verkligen i behov av att samhället fungerar. Försök därför att undvika s.k. "svartcatering" -den slår i praktiken undan fötterna för både Er och oss)
Sammanfattningsvis...vänd Er alltid till en seriöst Cateringföretag, vi är en av dessa men det finns givevis flera andra. Lycka till med Ert bröllop och lev väl!
Reklam om tjänster och prudukter undanbedes... eller hur var det nu... Eller vad säger redaktionen??
Petra, håller fullständigt med, men de flesta här ogillar ju reklam i inläggen så jag tror nog att de som gör reklam här blir bojkottade av fler än de som anlitar dem....
Speciellt som inlägget var lååååångt och offtopic, det handlade ju inte direkt om menyförslag.
Vår meny som vi funderar på (väldigt preliminärt än så länge):
*
Skaldjurssallad i tunnbrödskorg med romsås.
*
Kalvytterfilé med fransk senapssås & rödlöksmarmelad.
*
Portvinsmarinerade jordgubbar med vaniljglass & vispgrädde
eller
Persika med kall sabayonnesås
Ja usch, bort med er som försöker klämma in lite reklam.
Och för oss blir det ingentoast skagen eller fläskfilé.
Här är vår meny:
Förrätt:
Bruchetta på svenska primörer och örter, buffelmozzarella samt hyvlad parmesan serveras med tomatconfit och tryffelvinaigrette
Varmrätt
Grillad röding med mandelpotatis-och palsternackscreme på sommarsallad(röda mangoldskott, sockerärtor och bondbönor), serveras med hummer, löjrom samt gräslökscreme
Efterrätt
Rabarber och jordgubbskompott med vanilj mascarpone(i martiniglas)
Hade provsmakning i helgen, hur gott som helst!
Vår meny ser ut som följer:
Välkomstdrink: rosa champagne
Tunnbrödskorgar med rökt lax- och philadelphiaoströra (vitt vin)
Renrostbiff med potatispaté och ljumma grönsaker (rött vin)
Kaffe med godsak (tyo champagne-och passionstryffel) och avec
Bröllopstårta och påtår lite senare på kvällen. Tårtan är en chokladtårta med vanilj och passionsfyllning och vit glasyr. Kommer att bli så läckert!
Vi skall oxa ha vastkustbuffet ,men dock inte med nagra kyckling eller kottalternativ..Vi utgar ifran att om nagon ar allergisk sa meddelar han/henne vardparet innan? Ater man inte fisk/skaldjur sa kommer det att finnas enbart vegetariska alternativ. Det kanns svart att ta hansyn till allas smak..Hur gor ni andra som skall ha buffet?
Glomde dessutom fraga om det ar vanligt att ha forrat nar det serveras buffet? Vi tyckte att det var en av forldelarna med att ha buffet....
Menyn på vår bröllopsfest såg ut så här...
Förrätt: Gazpacho med brödkrutonger och strimlade grönsaker att hälla i soppan (vitt vin)
Huvudrätt: Halstrad röding med honungsglaserade rotfrukter, hjortroncrème och rostad mandelpotatis (vitt vin)
Efterrätt: Änglapaj med skogens bär och färska frukter (portvin) (Änglapaj är egentligen inte en paj, utan en efterrätt där bär "bakas" i ugnen under ett marängtäcke, sedan toppades det alltså med färska jordgubbar. Otroligt gott!).
Lite senare serverades tårta och kaffe/te.
Förra sommaren när vi gifte oss hade vi:
Förrätt: Gravad lax med dillpesto. Vitt vin.
Varmrätt: Dovhjortfilé med rotsakstårta och skogsbärssås. Rött vin.
Dessert: Saffransparfait med mandelflarn. Dessertvin.
Lite senare blev det bröllopstårta med kaffe.
Mycket senare på kvällen blev det ostbricka med rött vin.
Hur nöjda som helst med denna meny. Jag skulle gärna äta det igen som lite variation till fläskfilén! Dock inget fel på det alltså!