• Havsbrud

    En hårig tjej undrar: Vaxa, epilera eller raka???

    Ge mig råd!

    Har börjat fundera på att vaxa benen efter alla inlägg om vaxning här. Men jag undrar om det är värt när det gäller tid, pengar och smärta...

    Tidigare epilerade jag mina ben själv, har alltid haft en ganska kraftig hårväxt, men efter ca 10 år tröttnade jag. Att rycka bort håren på mina ben tog nästan en timme per gång, med mycket smärta, och detta fick jag göra varannan, var tredje vecka. Jag har också provat att vaxa benen på salong, men det blir en ganska dyr historia när jag måste göra det så ofta. Nu rakar jag istället benen varannan dag, tar väl uppemot en kvart, men jag undrar om jag kommer orka med detta resten av mitt liv. Som sagt var, hårväxten är ganska kraftig, och min sambo uppskattar inte mina håriga, stickiga ben.

    Så nu undrar jag om kanske hemvaxning är något för mig. Resultatet håller ju lite längre då, men hur lång tid tar det att behandla hela benen? Vilket vax är bäst, och vad kostar det?

    Någon annan som har samma håriga problem som jag?

  • Svar på tråden En hårig tjej undrar: Vaxa, epilera eller raka???
  • Havsbrud

    Den där gelen på flaska som Andersonskan talar om, den tror jag också att jag har provat. Man stryker på gelen/lotionen på huden och väntar x antal minuter och under den tiden löses hårstråna upp, eller hur?!

    Eftersom jag har så kraftig hårväxt och även ganska grova hårstrån (jag vet, det låter inte så kvinnligt men man kan inte göra något åt sitt arv...) så räcker inte den rekommenderade tiden för mig, och jag har råkat ut för att krämen flera gånger har frätt sönder min hud, eftersom den har fått verka lite, lite för länge. Inte kul, kan jag säga! Då har man små sår över hela benen...

Svar på tråden En hårig tjej undrar: Vaxa, epilera eller raka???