Inlägg från: ia´s |Visa alla inlägg
  • ia´s

    Hallonfyllning till tårta??

    Testa detta
    4 portioner:

    2 blad gelantin

    140 g hallonpuré

    90 g italiensk maräng

    15 g florsocker

    1½ dl vispgrädde

    Blötlägg gelantinet, gör den italienska marängen. Krama vätskan ur gelantinet och blanda med ½ dl puré och värm under omrörning tills gelantinet är löst.

    Blanda ned resten av purén, vispa ned den italienska marängen och florsockret till en slät blandning.

    Vispa ( ej för hårt) grädden , vänd ned den i resten av blandningen med en slickepott, det skall vara en lätt och luftig mousse

  • ia´s

    Här är ett till

    Hallonmousse

    400 g hallon
    4 blad gelatin
    3 ägg
    1 1/4 dl socker
    2½ dl vispgrädde

    Mixa hallonen i en matberedare och sila genom en trådsil.
    Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Krama ur dem och smält över svag värme. Låt svalna.
    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt 1 dl av hallonsåsen (spara resten av såsen till servering). Blanda ner den vispade grädden och sist gelatinet.
    Ställ dem kallt ca 4 timmar.

    Grafiken kommer från

  • ia´s

    One more.....

    Hallonmousse
    4-6 portioner

    Ingredienser
    1 pkt hallon, frysta (200 g)
    ca 1 msk socker
    1½ dl vispgrädde
    2 äggvitor
    Tina hallonen. Mosa dem med en gaffel och smaksätt med socker.
    Vispa grädden och ähhvitorna var för sig.
    Blanda bärmoset med grädde och vitor och häll upp i en skål eller små kaffekoppar.
    Ställ moussen i kylskåp ca 1 timme.

Svar på tråden Hallonfyllning till tårta??