Inlägg från: sarai90 |Visa alla inlägg
  • sarai90

    COVID-19 - Sommarbröllop 2020

    Jag hade i alla fall börjat tänka på att det är en risk att man behöver ställa in, men det är omöjligt att veta just nu. Just nu verkar det som att verksamheter börjar stängas ner, iom gymnasium, högskolor och universitet går över till digital undervisning och regeringen förbereder för att stänga skolan och barnomsorgen delvis. Vi kommer antagligen få fler smittade inom den närmsta tiden, och redan nu ska äldre inte socialisera med andra. Det kanske kommer mer långsiktiga planer från FHM och regeringen snart.

    Det beror också på vad som är viktigt med bröllopet, även om det håller sig lugnt, för just nu är det relativt lugnt i Sverige, så kan antagligen inte alla gäster komma. Framförallt då äldre och andra som är i riskgrupper. Det är också möjligt att flera gäster är sjuka, även om de är lindrigt sjuka, men då får de ju inte komma. Men man kanske bestämmer att man vill se om man kan köra på ett litet bröllop (beror ju på riktlinjerna då), utan äldre släktingar etc, och det viktiga är att faktiskt bara gifta sig. En annan variant är ju att gifta sig men att skjuta på festen.

    Det kan också vara så att lokalen väljer att stänga ner eller gärna ser att man skjuter fram. Så öppna en dialog med dem, samt din cateringfirma, fotograf och annat som är bokat.

    Men det viktiga är nog att förbereda sig för att det kanske inte kommer gå och vad man gör då. Det skulle vara djupt oansvarigt att bara köra på som att allt är normalt, för det är det inte och vi har alla ett ansvar att försöka hålla belastningen på vår sjukvård så låg som möjligt. Viruset är (antagligen) som eller lik en vanlig säsongsinfluensa, men det är en influensa som ingen har haft innan och som ingen är vaccinerad mot. Väldigt många vaccineras varje år för den vanliga influensan, men det är fortfarande många som behöver vård på sjukhus pga influensan.

Svar på tråden COVID-19 - Sommarbröllop 2020