• COVID-19 - Sommarbröllop 2020

  Lör 14 mar 2020 09:48 Läst 6346 gånger Totalt 3 svar
  Lör 14 mar 2020 09:48

  Ni som har bröllop planerade till sommaren 2020, hur tänker ni kring Coronaviruset?

  Vissa säger att om dubbleringstiden för sjuka följer den trend den gör nu så kommer toppen av kurvan som beskriver hur många smittade vara insommar.

  Kör ni på med era planer, avvaktar eller ställer in?

 • Mån 16 mar 2020 08:52 #1

  Vi gifter oss 2a maj, vi blir nog runt ca 100-120 pers på vigseln och 60 pers på middagen. 
  Planeringen fortgår som vanligt, vi har gjort en disclaimer om att vi kan behöva flytta datumet samt att vi betalar tillbaka kuvertavgifter om folk är förhindrade att komma. Vi har en dialog med lokalen där vi ska äta middag etc. 

 • Ons 18 mar 2020 01:55 #2

  Jag hade i alla fall börjat tänka på att det är en risk att man behöver ställa in, men det är omöjligt att veta just nu. Just nu verkar det som att verksamheter börjar stängas ner, iom gymnasium, högskolor och universitet går över till digital undervisning och regeringen förbereder för att stänga skolan och barnomsorgen delvis. Vi kommer antagligen få fler smittade inom den närmsta tiden, och redan nu ska äldre inte socialisera med andra. Det kanske kommer mer långsiktiga planer från FHM och regeringen snart.

  Det beror också på vad som är viktigt med bröllopet, även om det håller sig lugnt, för just nu är det relativt lugnt i Sverige, så kan antagligen inte alla gäster komma. Framförallt då äldre och andra som är i riskgrupper. Det är också möjligt att flera gäster är sjuka, även om de är lindrigt sjuka, men då får de ju inte komma. Men man kanske bestämmer att man vill se om man kan köra på ett litet bröllop (beror ju på riktlinjerna då), utan äldre släktingar etc, och det viktiga är att faktiskt bara gifta sig. En annan variant är ju att gifta sig men att skjuta på festen.

  Det kan också vara så att lokalen väljer att stänga ner eller gärna ser att man skjuter fram. Så öppna en dialog med dem, samt din cateringfirma, fotograf och annat som är bokat.

  Men det viktiga är nog att förbereda sig för att det kanske inte kommer gå och vad man gör då. Det skulle vara djupt oansvarigt att bara köra på som att allt är normalt, för det är det inte och vi har alla ett ansvar att försöka hålla belastningen på vår sjukvård så låg som möjligt. Viruset är (antagligen) som eller lik en vanlig säsongsinfluensa, men det är en influensa som ingen har haft innan och som ingen är vaccinerad mot. Väldigt många vaccineras varje år för den vanliga influensan, men det är fortfarande många som behöver vård på sjukhus pga influensan.

 • Anonym (Somma­r)
  Visa endast
  Ons 15 apr 2020 13:25 #3

  Vi har planerat bröllop i juli, men då vi har både äldre inbjudna gäster samt utlandsboende familj så pratar vi om att skjuta på det för att vi önskar att alla kan delta. Vi tänker inte riskera våra familjers och vänners hälsa för att få till detta. Även många kanske tackar nej av just rädslan att bli smittade.

  Vi har inte tagit något beslut ännu. Och vi har inte ännu hört oss för med det som är bokat heller.... vi väntar april ut för att se hur utvecklingen ter sig.

  Frågan är om man väljer att skjuta på det. Räcker det att ta det till hösten eller ska man vänta ytterligare ett år. Ingen vet alls hur länge denna pandemi kommer sträcka sig

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll