• Sat 14 Sep 2019 19:48
    38551 visningar
    3 svar
    3
    38551

    Bröllopstips på superbra vigselförrättare i Stockholm!

    Hej!

    För oss som ville gifta oss utomhus och borgerligt i populära augusti var det otroligt svårt att hitta en ledig vigselförrättare bland Stockholms stads politiker. Dels för att de var väldigt uppbokade och dels för att vi har helt olika politisk uppfattning så de vigselförättare (läs: politiska partier) som vi kunde kompromissa om blev inte så många :)

    Vi försökte även med föreningen Humanisterna men de hade ingen aktiv vigselförättare i Stockholm som hade laglig vigselrätt.

    Efter mycket googlande så dök vi till slut på ett tips om vigselförättaren Tommy Fabricius som tillhörde Nynäshamns kommun men som även vigde i Stockholm - och som beskrevs som en varm person som älskar att viga och som hade satt guldkant på tipsarens bröllopsdag.

    Såhär i efterhand kan vi inte annat än hålla med :) Både vi och våra bröllopsgäster var eniga om att en bättre vigselförrättare hade vi inte kunnat ha, så vi vill gärna dela med oss av vår lyckträff till er som letar borgerlig vigselförrättare i Stockholm!

    Han är till vardags kommundirektör i Nynäshamns kommun och van vid att prata inför folk. Ni når honom på det här numret: 0727-0757 00

    Eller via hans Linkedinprofil:

    https://se.linkedin.com/in/tommyfabricius

    Han är väldigt omtänksam och föreslog att träffas en gång innan vigseln för att vi skulle få möjlighet att bekanta oss lite med varandra och diskutera upplägget inför vigseln. Det var en stor lättnad för oss eftersom det är så mycket spänningar ändå inför en vigsel att man inte gärna också vill stressa upp sig över hur vigselförättaren kommer att vara :)

    Vi tog en fika vid Centralstation och det kändes otroligt skönt att få lite råd från någon som genomfört ett 100-tal vigslar och som visade ett sådant engagemang för att just våran stora dag skulle bli lyckad. Han höll också ett väldigt fint inledningstal under vår vigselceremoni som var minst sagt rörande och som vi bär med oss nu med värme.

    Ni kommer inte att ångra er :)

    Lycka till!

    //Sarah & Johan

  • Svar på tråden Bröllopstips på superbra vigselförrättare i Stockholm!
  • Fri 5 Jun 2020 09:55
    #1

    Hej!


    Ville bara hoppa in på tråden också och stämma in i detta, vi vigde oss nyligen i Hagaparken (Ekotemplet - underbar lokal för borgerligt bröllop) och hade Tommy som vigselförrättare. Han var väldigt delaktig inför, tog sig tid att lära känna oss som par även om det var över Skype pga Corona, och talade väldigt fint på själva ceremonin. Så rekomenderar varmt!

    //Karin

  • Tue 16 Jun 2020 16:42
    #2

    Hej,

    kan också bara hålla med. Vi viges 13 juni 2020 och Tommy Fabricius var både varm och omtänksam och skänkte vigselakten värdighet. Han svarade på mail på en gång och gav sig rejält med tid för ett möte innan för att lära känna oss lite bättre.

    Han nås på 0727 0757 00) och på tommy.fabricius.vigsel@gmail.com.

    Jag tror inte han längre är kommundirektör.
    /Mats

  • Thu 22 Jun 2023 22:07
    #3

    Hej,

    Jag och min numera fru hade sett er tipsa om Tommy Fabricius i den här tråden så vi kontaktade honom. Kan inte annat säga än att han var helt fantastisk! Förutom att han var en otroligt varm, vis och inlyssnande människa så var han också oerhört professionell från början till start. Vi hade två möten med honom: det första för att få ett ansikte på varandra och känna om det var bra kemi, det andra för att spika att allt inför vigseln var omhändertaget. Tommy var väldigt hjälpsam med att dela med sig av sina erfarenheter kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter vigseln för såväl gäster som det praktiska/legala.

    Vid själva vigseln lyckades Tommy skapa en lättsam och avslappnad atmosfär (vilket var skönt för oss som hade ett intimt bröllop - ca 20 gäster - utomhus). En av våra bröllopsgäster sade efteråt ?Er vigselförrättare Tommy borde man ju kontakta när det är dags för oss att ha bröllop!?. Bättre recension än så går ju knappt att få. 

    Stort tack för att ni tipsade om Tommy! Vi är verkligen så nöjda med att vi valde att ha just honom som borgerlig vigselförrättare och kan starkt rekommendera er som läser detta att ta kontakt med honom. Han har gett mig OK att dela vidare hans uppgifter för kontakt:

    Mail: tommy.fabricius.vigsel@gmail.com
    Telefon: +46 727 075 700
    LinkedIn: se.linkedin.com/in/tommyfabricius

    Skulle ni ha några frågor är det bara att hojta till!


     

Svar på tråden Bröllopstips på superbra vigselförrättare i Stockholm!