• Bröllopstips på superbra vigselförrättare i Stockholm!

  Lör 14 sep 2019 19:48 Läst 23444 gånger Totalt 2 svar
  Lör 14 sep 2019 19:48

  Hej!

  För oss som ville gifta oss utomhus och borgerligt i populära augusti var det otroligt svårt att hitta en ledig vigselförrättare bland Stockholms stads politiker. Dels för att de var väldigt uppbokade och dels för att vi har helt olika politisk uppfattning så de vigselförättare (läs: politiska partier) som vi kunde kompromissa om blev inte så många :)

  Vi försökte även med föreningen Humanisterna men de hade ingen aktiv vigselförättare i Stockholm som hade laglig vigselrätt.

  Efter mycket googlande så dök vi till slut på ett tips om vigselförättaren Tommy Fabricius som tillhörde Nynäshamns kommun men som även vigde i Stockholm - och som beskrevs som en varm person som älskar att viga och som hade satt guldkant på tipsarens bröllopsdag.

  Såhär i efterhand kan vi inte annat än hålla med :) Både vi och våra bröllopsgäster var eniga om att en bättre vigselförrättare hade vi inte kunnat ha, så vi vill gärna dela med oss av vår lyckträff till er som letar borgerlig vigselförrättare i Stockholm!

  Han är till vardags kommundirektör i Nynäshamns kommun och van vid att prata inför folk. Ni når honom på det här numret: 0727-0757 00

  Eller via hans Linkedinprofil:

  https://se.linkedin.com/in/tommyfabricius

  Han är väldigt omtänksam och föreslog att träffas en gång innan vigseln för att vi skulle få möjlighet att bekanta oss lite med varandra och diskutera upplägget inför vigseln. Det var en stor lättnad för oss eftersom det är så mycket spänningar ändå inför en vigsel att man inte gärna också vill stressa upp sig över hur vigselförättaren kommer att vara :)

  Vi tog en fika vid Centralstation och det kändes otroligt skönt att få lite råd från någon som genomfört ett 100-tal vigslar och som visade ett sådant engagemang för att just våran stora dag skulle bli lyckad. Han höll också ett väldigt fint inledningstal under vår vigselceremoni som var minst sagt rörande och som vi bär med oss nu med värme.

  Ni kommer inte att ångra er :)

  Lycka till!

  //Sarah & Johan

 • Fre 5 jun 2020 09:55 #1

  Hej!


  Ville bara hoppa in på tråden också och stämma in i detta, vi vigde oss nyligen i Hagaparken (Ekotemplet - underbar lokal för borgerligt bröllop) och hade Tommy som vigselförrättare. Han var väldigt delaktig inför, tog sig tid att lära känna oss som par även om det var över Skype pga Corona, och talade väldigt fint på själva ceremonin. Så rekomenderar varmt!

  //Karin

 • Tis 16 jun 2020 16:42 #2

  Hej,

  kan också bara hålla med. Vi viges 13 juni 2020 och Tommy Fabricius var både varm och omtänksam och skänkte vigselakten värdighet. Han svarade på mail på en gång och gav sig rejält med tid för ett möte innan för att lära känna oss lite bättre.

  Han nås på 0727 0757 00) och på tommy.fabricius.vigsel@gmail.com.

  Jag tror inte han längre är kommundirektör.
  /Mats

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll