• Tue 30 Apr 2019 14:49
    15984 visningar
    1 svar
    1
    15984

    Trasig diamant!

    Hej! Nu är det länge sedan du ställde din fråga men jag har några tankar som kanske ändå kan vara till hjälp. En diamant KAN HA en naturligt skrovlig yta på vissa fasetter. Den del av diamanten som jag tror du beskriver kallas rondisten och om du känner en ojämnhet med nageln men inte ser någonting (har du tittat i förstoring?) så kan det röra sig om en sådan naturlig ojämnhet där. Det kallas natural, och är liksom en struktur i diamanten som inte går att slipa bort. I såna fall är det ingen skada utan som sagt ett ?födelsemärke?. Såna saker ska alltid anges i ett eventuellt certifikat - fick du ett certifikat när du köpte stenen?

    Men det kan ju vara så olyckligt att du har fått en nagg på diamanten - sånt kan till exempel hända om man applåderar (och har ring på andra handen också). Oavsett när/hur det hänt borde det gå på din försäkring, speciellt om du har all-risk/drulle.

    Börja med att kolla på kvitto/certifikat - står det något om natural på diamanten? Låt en guldsmed/värderingsman titta på ringen/stenen. (Guldsmeden som gjorde din ring har också försäkring men tar nog inte på sig en nagg så långt efteråt.) Ring försäkringsbolaget. Lycka till!

Svar på tråden Trasig diamant!